Arteveldehogeschool organiseert opnieuw ‘Event Academy’ in 2017

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

De ‘Event Academy’ van de Arteveldehogeschool keert terug in 2017. Dat hebben docenten Annelies Dedecker en Henk Verhaest bevestigd aan Erik Wood, CEO van Eventonline waarmee ze samen zetelen in de Expertenadviesraad EPM van de hogeschool.

“De Arteveldehogeschool wil zich positioneren als een onderwijsinstelling die de evolutie in de evenementensector op de voet volgt. We willen hierin zelfs de leiding nemen, om onze studenten en oud-studenten te blijven informeren over de nieuwste event- en communicatietechnologie. Vandaar de ‘Event Academy’.  Zie het als een navorming van onze afgestudeerden, om hun kennis op die manier up-to-date te houden in de huidige, competitieve arbeidsmarkt”, aldus Annelies Dedecker en Henk Verhaest, docenten aan de hogeschool en initiatiefnemers.

Vorig jaar werd de ‘Event Academy’ in een nieuw jasje gestoken. Naast studenten en oud-studenten werd tevens de professionele evenementensector uitgenodigd. Bedoeling is om een platform te creëren waar alle muren worden weggehaald tussen professionelen, studenten en docenten. Het is de plaats waar kennis, ervaring en contacten optimaal kunnen worden gedeeld om op die manier een win-win situatie te bekomen.

“Het concept is zo bedacht dat het tevens een navorming is voor onze alumni, want de sector is steeds in beweging”, aldus Annelies Dedecker. “De Event Academy is eigenlijk een combinatie van informatie delen en netwerken.”

“Bovendien zijn er ook de masterclasses”,  aldus Henk Verhaest. “Die gaan telkens over een niche uit de evenementensector en worden altijd gegeven door iemand die in de praktijk staat.”

Vorige editie werd een beroep gedaan op Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson en tevens ‘Digital Champion of Belgium’, als keynote speaker. Vanuit de Europese Unie heeft men volgens het beleid van Barroso beslist dat het digitale onderwijs een prioriteit moet zijn van de landen binnen de EU en men heeft per land gevraagd om daar één ambassadeur voor aan te duiden. Saskia Van Uffelen is dat voor België.

De volgende editie van de ‘Event Academy’ gaat door op 9 mei 2017. Meer info volgt nog. Noteer alvast de contactgegevens: Annelies Dedecker (0498/976116 ) & e-mail: annelies.dedecker@arteveldehs.be

Shares

You May Also Like

CROSSWISE viert 15 jarig jubileum in Antwerp Engineering Company

Crosswise gaf Jetset Events de opdracht voor het zoeken van een originele locatie en ...

Krekelhof: de groene eventlocatie rond Brussel

Krekelhof is al geruime tijd een gevestigde waarde in de prachtige streek van het ...

25 jaar Crowne Plaza Brugge

Wist u dat Crowne Plaza Brugge op 4 juni jarig is? Reeds 25 jaar ...

Scouting MICE Venues in Mallorca

MICE Scouting Trip in Mallorca Business meetings in België … Hoe vroeg je ook ...

Op dinsdag 31 maart vindt het netwerkevenement D.A.R.E. plaats van HotelloTOP België

Maastricht 20 maart 2015 – Op dinsdag 31 maart vindt het netwerkevenement D.A.R.E. plaats ...