BECAS ziet het levenslicht Belgische event cateraars bundelen krachten

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Onlangs werd ‘BECAS’ boven de doopvont gehouden tijdens een feestelijke inauguratie in het Gentse restaurant ‘Gaston’.

BECAS staat voor ‘Belgian Event Caterer Association’. De oprichting van deze vakvereniging is een initiatief van de European Event Caterer Association (EPCAS) die nood had aan een Belgisch aanspreekpartner. In samenwerking met mede-initiatiefnemer Servicecenter 4Hospitality en een groot aantal Belgische event cateraars is gedurende ruim een jaar aan deze oprichting gewerkt.

Oprichtingsvoorzitter Steven Droogers (Mise en Place) en bestuurslid Stephanie van Oorschot (Servicecenter 4Hospitality) informeerden de aanwezigen, waaronder zo’n zestigtal vakgenoten, over toekomstplannen van de nieuwe vakvereniging.

BECAS is opgericht met als doelstellingen haar leden te ondersteunen in hoogwaardig en kwalitatief ondernemen, alsook het bieden van een informeel platform voor het opdoen van inspiratie, het uitwisselen van kennis en het delen van ervaring. Als vakvereniging waarborgt en verbetert BECAS dan ook actief de kwaliteit en het imago van de Belgische event catering sector. Daarnaast is BECAS een netwerk waarin samenkomen centraal staat. Tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomsten staan kennisoverdracht, best practices, trends en actuele onderwerpen centraal.

Het eerste lidmaatschapsjaar start op 1 januari 2018 en een 15-tal Belgische event cateraars heeft hun engagement reeds uitgesproken, met name Ambrosia Fijnkeuken, Atelier V, Belgocatering, Coeur Catering, Deldycke traiteurs, Diner Privé, Foodsie, Fruy Catering, Gourmet Invent, Groep Van Eyck, Hendrickx Feesten, J&M Catering, The Cooking Catering, Traiteur Goosse en Trimalchio.

De leden van BECAS zijn toonaangevende Belgische event cateraars die zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit, authenticiteit en innovatie. Daarnaast dienen deze cateraars volledig conform de sociale en fiscale wetgeving te werken.

In 2018 zal een beperkt aantal toeleveranciers aan de catering sector kunnen toetreden tot BECAS in de hoedanigheid als ‘committee of related branches’ lid. Ook worden strategische partnerships gesloten met soortgelijke vakverenigingen in Europa, waaronder bijvoorbeeld het Nederlandse ONCE (Officieel Netwerk Catering Events) en het Europese EPCAS (European Event Caterer Association).

Shares

You May Also Like

The Impact of ‘Mallorca 312’ on the Island

An interview with Organizer Xisco Lliteras For the second time, Erik Wood, CEO of ...

Malta: Topbestemming voor incentives en congressen

Malta wordt wel eens vergeleken met een groot openluchtmuseum. En terecht. Dankzij het hoge ...

Voetbalmoord in gaststadion KV Mechelen krijgt mooi vervolg

Na de lancering van de voetbalmoord, met als gaststadion KV Mechelen, krijgt dit verhaal ...

NH Brussels Bloom & het Atomium presenteren: #BxlACityWithBalls

NH Brussels Bloom en het Atomium trekken op 18 April voor 4 dagen naar Portugal ...

Triple Tree geeft tips om de juiste eventlocatie te vinden en tegen welke prijs

Het zoeken en kiezen van de juiste evenementenlocatie is een belangrijke factor voor het ...