BECAS ziet het levenslicht Belgische event cateraars bundelen krachten

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Onlangs werd ‘BECAS’ boven de doopvont gehouden tijdens een feestelijke inauguratie in het Gentse restaurant ‘Gaston’.

BECAS staat voor ‘Belgian Event Caterer Association’. De oprichting van deze vakvereniging is een initiatief van de European Event Caterer Association (EPCAS) die nood had aan een Belgisch aanspreekpartner. In samenwerking met mede-initiatiefnemer Servicecenter 4Hospitality en een groot aantal Belgische event cateraars is gedurende ruim een jaar aan deze oprichting gewerkt.

Oprichtingsvoorzitter Steven Droogers (Mise en Place) en bestuurslid Stephanie van Oorschot (Servicecenter 4Hospitality) informeerden de aanwezigen, waaronder zo’n zestigtal vakgenoten, over toekomstplannen van de nieuwe vakvereniging.

BECAS is opgericht met als doelstellingen haar leden te ondersteunen in hoogwaardig en kwalitatief ondernemen, alsook het bieden van een informeel platform voor het opdoen van inspiratie, het uitwisselen van kennis en het delen van ervaring. Als vakvereniging waarborgt en verbetert BECAS dan ook actief de kwaliteit en het imago van de Belgische event catering sector. Daarnaast is BECAS een netwerk waarin samenkomen centraal staat. Tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomsten staan kennisoverdracht, best practices, trends en actuele onderwerpen centraal.

Het eerste lidmaatschapsjaar start op 1 januari 2018 en een 15-tal Belgische event cateraars heeft hun engagement reeds uitgesproken, met name Ambrosia Fijnkeuken, Atelier V, Belgocatering, Coeur Catering, Deldycke traiteurs, Diner Privé, Foodsie, Fruy Catering, Gourmet Invent, Groep Van Eyck, Hendrickx Feesten, J&M Catering, The Cooking Catering, Traiteur Goosse en Trimalchio.

De leden van BECAS zijn toonaangevende Belgische event cateraars die zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit, authenticiteit en innovatie. Daarnaast dienen deze cateraars volledig conform de sociale en fiscale wetgeving te werken.

In 2018 zal een beperkt aantal toeleveranciers aan de catering sector kunnen toetreden tot BECAS in de hoedanigheid als ‘committee of related branches’ lid. Ook worden strategische partnerships gesloten met soortgelijke vakverenigingen in Europa, waaronder bijvoorbeeld het Nederlandse ONCE (Officieel Netwerk Catering Events) en het Europese EPCAS (European Event Caterer Association).

Shares

You May Also Like

Cenobio dei Dogi: voor vakantie of B2B

Heb je nog plaats op je bucketlist? Zet een bezoekje aan de Ligurische kust ...

Hotel Villa Flori: Pleasure & B2B aan het Comomeer

Wat ik zo leuk vind aan mijn job is dat ik business steeds kan ...

Van der Valk Hotel Eindhoven is de grootste & groenste mobility hub van Nederland!

Met in totaal 50 oplaadpunten, waarvan 24 Tesla Super Charger stations, 22 Allego universele ...

Veldeman bouwt grootste feesttent ooit in België

Rock Werchter pakt dit jaar uit met een vernieuwde Barn. Maar liefst 60m breed, ...

Radisson Blu arriveert in Brugge, België – Het Venetië van het Noorden

Radisson Hospitality AB, officieel beursgenoteerd aan Nasdaq in Stockholm, Zweden en onderdeel van de ...