BLCB organiseert succesvolle ‘Inspiration & Experience Limburg’

Post Image
Post Image

Op 2 februari jl. vond ‘Inspiration & Experience Limburg’ plaats in de ParkInn by Radisson Hasselt. Olivier Wauters, Executive Director Eventonline, tekende present en had een gesprek met Tamara Weide, Meeting Consultant van Belgian Limburg Convention Bureau (BLCB).

“We hebben een site visit programma opgezet waarbij we de deelnemers niet alleen maar in een busje wilden zetten om locaties te gaan bekijken, we wensten met het BLCB ook echt te inspireren”, legt Tamara Weide uit. “Daarom hebben we een bekende spreker uitgenodigd die een verhaal over Limburg heeft verteld aan de hand van zeven interessante weetjes over de provincie die bijna niemand kent. Daaraan heeft hij tevens de verschillende interessante destinaties gekoppeld. Hij deed dat op een bijzondere manier zodat deze info ook is blijven hangen bij de toehoorders.”

Na de middagpauze konden de deelnemers kiezen uit drie verschillende programma’s. Zo vertrok een groep deelnemers met de helikopter naar Lommel om er deel te nemen aan een workshop, een andere groep ging op expeditie naar de C-mijn site en een derde groep maakte een culinaire ‘tasting tour’ in Hasselt.

“We zijn er trots op dat onze partners ook actief wensten deel te nemen aan deze promotiedag, want er zijn er hier in ParkInn zo’n 18 aanwezig met een infostand”, aldus Tamara Weide. “De incentive was gericht op een gemengd publiek. Het was de eerste keer dat BLCB dit organiseerde en we wensten niet echt te focussen op één bepaalde doelgroep, maar de target van deze editie waren evenwel de planners, of het nu voor congressen, incentives, of meetings was, dat maakte niet uit.”

Wegens het succes van deze Experience Day komt er alvast een vervolgverhaal. “We kijken zelfs over de grenzen heen om eventueel samen met Nederlands Limburg iets te organiseren zodat we Limburg breder kunnen promoten met een groot evenement. Nu al kunnen we zeggen dat de eerste editie een succes was”, aldus Tamara Weide.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Congresbureau van Limburg – Belgian Limburg Convention Bureau (Visit Limburg)

Shares

You May Also Like

BMW BRUSSELS KART maakt indruk op 24 u van Zolder 2016

Op 20 en 21 augustus nam een team van BRUSSELS KART deel aan de ...

Haribo-personeel is happy op kleurrijk teamevent

Een teamevent op de bovenste verdieping van een groot gebouw? Géén probleem voor Cum ...

Brugge, die Schone, Heritage, dat pareltje!

Afgelopen weekend was ik te gast in het Brugse Hotel Heritage. Dit 4-sterren boetiek ...

Vormings- en Congrescentrum Guislain: een unieke locatie voor uw event

Vormingscentrum Guislain behoort tot de Broeders van Liefde en organiseert studiedagen, seminaries, vormingen en ...

Kent u The fresh potentials al?

Een geslaagd event of feest vraagt een heldere visie & de juiste partners Elke type event ...

The PRG team supported 10 booths at the Brussels Motor Show

Het PRG team ondersteunde maar liefst 10 standen op het autosalon in Brussel 40 ...