Brugge verwelkomt het Wereldkantcongres ‘Living Lace’ in augustus 2018

Van 13 tot 25 augustus 2018 brengt Brugge de magie van de kant tot leven op het Wereldkantcongres. Voor het congres werd een veelzijdig en interessant programma samengesteld, waaraan enkele duizenden kantliefhebbers en -experts uit de hele wereld zullen deelnemen. Brugge en kant zijn sinds mensenheugenis onlosmakelijk met elkaar verbonden en deze stad is ondermeer daardoor de uitgelezen locatie om dit thema te behandelen.

Het congres plaatst de kant in een historische context, maar legt het accent op het hedendaags kantgebeuren: “Living Lace”

De workshops gaan door van 13 – 16 augustus.

Het congres zelf start op 17 augustus en loopt tot 19 augustus in unieke locaties gespreid over 3 stadsdelen.

  • In het verstilde Brugge is de gotische Sint-Gilliskerk het decor van een sublieme tentoonstelling over religieuze kant uit Brugse kerken en kloosters, een samenwerking met de Brugse Musea. Niet zo ver daar vandaan zet het Kantcentrum zijn zomercursussen en docentenopleiding in de kijker.
  • In de nabijheid van het Begijnhof wordt de Bogardenkapel omgevormd tot “Kantkapel”door studenten van de Stedelijke Academie. In die omgeving in de brouwerij De Halve Maan, zijn er de traditionele Kantdagen.
  • In het centrum van de stad doet het Stadsarchief het sociaal-economische aspect van het kantleven van destijds uit de doeken. Eveneens in het centrum zie je in de monumentaleHallen wat de handelaars kunnen aanbieden. In de schatkamer tonen privé-verzamelaars hun mooiste kant: ook koninklijke stukken zullen alle bewondering wegdragen. Topkunstenaars uit binnen- en buitenland tonen er hun originele eigentijdse kantcreaties.

Er worden ook lezingen gegeven in Congrescentrum Oud Sint-Jan door 5 kantexperts.

Nadien, van 20 tem 25 augustus, wordt een rondreis georganiseerd naar 10 verschillende steden in België waar de plaatselijke musea en kantkunstenaars hun eigen Kanttentoonstelling organiseren.

Burgemeester Renaat Landuyt: “Als kantstad is Brugge met haar unieke locaties de ideale bestemming voor het Wereldkantcongres. We zijn verheugd dat Living Lace voor Brugge koos en zullen met heel veel enthousiasme de 1000 deelnemers verwelkomen in onze stad.”

Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van de stad Brugge. Ze bieden gratis professioneel advies aan voor organisatoren van congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen. Ze helpen in de zoektocht naar de geschikte locatie, stellen u voor aan de juiste contacten, geven suggesties voor het social programma of de culinaire invulling. De vele troeven van de stad dragen mee bij tot een totaalbeleving waar congressisten naar op zoek zijn. www.meetinginbrugge.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventiebureau Brugge – Meeting in Brugge

Shares

You May Also Like

Ibis budget Brugge Jabbeke – Eerste en enige Ibis budget met vergaderzaal, bar en terras!

Overnachten in Premium kamertypes Als eerste in Europa opende Ibis budget Brugge Jabbeke met ...

VR Base start nieuw virtual reality concept bij AED Studios

‘Virtual Reality’ pop-up arena opent deuren bij AED Studios in Lint. Op vrijdag 21 ...

Antwerp Expo 2.0 krijgt vorm

Antwerp Expo, sinds 2002 in het beheer van Easyfairs Belgium, is sinds kort gestart ...

#MICELLORCA19: MICE-fietsfanaten opnieuw met Sven Nys Mallorca rond voor het goed doel!

In 2019 is de fietsincentive voor de MICE-sector ‘Micellorca’ aan zijn derde editie toe, ...

Grand opening – Maison Citadel – 21 september 2018

Je bent uitgenodigd op de officiële opening van Maison Citadel. What? Maison Citadel, de ...

Opening PREMIER SUITES PLUS Antwerp

PREMIER SUITES, een brand van de Ierse hotel operator PREM Group, opent op 1/09/2018 ...