Brugge verwelkomt het Wereldkantcongres ‘Living Lace’ in augustus 2018

Van 13 tot 25 augustus 2018 brengt Brugge de magie van de kant tot leven op het Wereldkantcongres. Voor het congres werd een veelzijdig en interessant programma samengesteld, waaraan enkele duizenden kantliefhebbers en -experts uit de hele wereld zullen deelnemen. Brugge en kant zijn sinds mensenheugenis onlosmakelijk met elkaar verbonden en deze stad is ondermeer daardoor de uitgelezen locatie om dit thema te behandelen.

Het congres plaatst de kant in een historische context, maar legt het accent op het hedendaags kantgebeuren: “Living Lace”

De workshops gaan door van 13 – 16 augustus.

Het congres zelf start op 17 augustus en loopt tot 19 augustus in unieke locaties gespreid over 3 stadsdelen.

  • In het verstilde Brugge is de gotische Sint-Gilliskerk het decor van een sublieme tentoonstelling over religieuze kant uit Brugse kerken en kloosters, een samenwerking met de Brugse Musea. Niet zo ver daar vandaan zet het Kantcentrum zijn zomercursussen en docentenopleiding in de kijker.
  • In de nabijheid van het Begijnhof wordt de Bogardenkapel omgevormd tot “Kantkapel”door studenten van de Stedelijke Academie. In die omgeving in de brouwerij De Halve Maan, zijn er de traditionele Kantdagen.
  • In het centrum van de stad doet het Stadsarchief het sociaal-economische aspect van het kantleven van destijds uit de doeken. Eveneens in het centrum zie je in de monumentaleHallen wat de handelaars kunnen aanbieden. In de schatkamer tonen privé-verzamelaars hun mooiste kant: ook koninklijke stukken zullen alle bewondering wegdragen. Topkunstenaars uit binnen- en buitenland tonen er hun originele eigentijdse kantcreaties.

Er worden ook lezingen gegeven in Congrescentrum Oud Sint-Jan door 5 kantexperts.

Nadien, van 20 tem 25 augustus, wordt een rondreis georganiseerd naar 10 verschillende steden in België waar de plaatselijke musea en kantkunstenaars hun eigen Kanttentoonstelling organiseren.

Burgemeester Renaat Landuyt: “Als kantstad is Brugge met haar unieke locaties de ideale bestemming voor het Wereldkantcongres. We zijn verheugd dat Living Lace voor Brugge koos en zullen met heel veel enthousiasme de 1000 deelnemers verwelkomen in onze stad.”

Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van de stad Brugge. Ze bieden gratis professioneel advies aan voor organisatoren van congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen. Ze helpen in de zoektocht naar de geschikte locatie, stellen u voor aan de juiste contacten, geven suggesties voor het social programma of de culinaire invulling. De vele troeven van de stad dragen mee bij tot een totaalbeleving waar congressisten naar op zoek zijn. www.meetinginbrugge.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventiebureau Brugge – Meeting in Brugge

Shares

You May Also Like

Brussel, Europese leider in het organiseren van congressen voor verenigingen

Voor het vijfde jaar op rij is Brussel de eerste Europese bestemming op het ...

Zwitserse workshop 24.10.2018 – Act Like a Coach met Paul Van den Bosch

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau met basis in Brussel, organiseert in oktober e.k. ...

Cenobio dei Dogi: voor vakantie of B2B

Heb je nog plaats op je bucketlist? Zet een bezoekje aan de Ligurische kust ...

Hotel Villa Flori: Pleasure & B2B aan het Comomeer

Wat ik zo leuk vind aan mijn job is dat ik business steeds kan ...

Van der Valk Hotel Eindhoven is de grootste & groenste mobility hub van Nederland!

Met in totaal 50 oplaadpunten, waarvan 24 Tesla Super Charger stations, 22 Allego universele ...

Veldeman bouwt grootste feesttent ooit in België

Rock Werchter pakt dit jaar uit met een vernieuwde Barn. Maar liefst 60m breed, ...