Chateau Beausaint: B&B parel in de Ardennen

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Chateau Beausaint is een uniek vakantiehuis en Bed & Breakfast voor 22 personen, op een boogscheut van La Roche, de parel van de Ardennen. U logeert er in een tijdloze, gastvrije en familiale sfeer, ingericht door interieurontwerper Flamant. Rond het kasteel bevindt zich een privé-park van 3 hectaren waar u in alle rust kan genieten. Het kasteel wordt uitgebaat door het echtpaar Alain Smet en Sally Bruynseels. Alain verdiende zijn sporen als chef-kok in het Antwerpse hotelwezen.

Ik was uitgenodigd op een try-out van deze Bed & Breakfast want het kasteel is vanaf heden open voor het publiek. Vanuit Antwerpen richting Laroche dus waar we de eerste sneeuw van het jaar zagen liggen. Eenmaal aangekomen op het domein van Beausaint zorgde het witte tapijt voor een mooi idyllisch tafereel. We werden persoonlijk door het echtpaar verwelkomd waarna we een volledige rondleiding kregen van Sally. Zo kregen we alle kamers en de wellness te zien en merkten we snel ook de gezellige bar in de kelderverdieping.

Na de kennismaking met de andere gasten, gingen we ons opfrissen voor het diner waarvoor we terug naar het salon keerden. Eerder een gezellige living die warmte en luxe uitstraalt. Als aperitief volgde een ‘cava-tasting’ aangezien Alain en Sally nog geen beslissing hadden genomen inzake de cava die ze willen schenken. Vandaar dus deze tasting om afhankelijk van onze reacties de knoop door te hakken. Na het aperitief volgde een lekker drie-gangenmenu met aangepaste wijnen. Om af te sluiten nog een slaapmutsje aan de open haard.

Uitgeslapen na een heerlijke nachtrust wachtte ons een lekker ontbijt. Alain had trouwens iets speciaal voor de mannen bereid, m.n. een ‘men’s egg’, een ‘power’-eitje voor de heren met spek en rookworst. Na het aangename verblijf keerden we met een tevreden en ontspannen gevoel terug naar huis.

Chateau Beausaint is ongetwijfeld een high-end locatie die luxe uitstraalt en de gepaste stek voor private diners. Bovendien is deze locatie ook de perfecte venue voor bedrijven om er teambuildings, seminaries of vergaderingen te organiseren. En vanaf heden dus ‘Open for Business’. Een aanrader! – Olivier Wauters

Shares

You May Also Like

Technopolis: meer dan alleen wetenschap

In een reeks van vier artikels nemen we met MICE Magazine ‘Technopolis’ onder de ...

New Balls Please breidt OPNIEUW uit!

De zaken gaan bliksemsnel voor New Balls Please. Het bekroonde evenementenkantoor heeft sedert begin ...

Soundfield gaat op tournee met Natalia!

Al 14 jaar kiest podiumbeest Natalia voor Soundfield om al het licht en geluid ...

Mercure Hotel Amsterdam West: strategische locatie

Mercure Hotel Amsterdam West is heel strategisch gelegen, precies tussen luchthaven Schiphol en het ...

Meet in Mechelen organiseert geslaagde Speeddate Teambuilding

Op vrijdag 9 maart 2018 jl. organiseerde ‘Meet in Mechelen’ een inspiratiedag voor wie ...