Conrad Consulting: doorzetters

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Koen Vanhove en Stefan Deckers zijn beiden vennoten van NV Conrad Consulting. Ooit waren ze elkaars concurrenten, als organisatoren van mega-fuiven in de jaren tachtig. Tot een gezamenlijke sponsor de twee jonge ondernemers bij elkaar bracht. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline had een gesprek met Koen Vanhove.

“Eén van die fuifsponsors, Brouwerij Riva, stond plots voor de deur met de vraag om een personeelsfeest te organiseren”, herinnert Koen Vanhove zich. “Zo is de bal aan het rollen gegaan. Samen met Stefan heb ik dan achteraf de NV Conrad Consulting opgericht in 1990 en zijn we volop begonnen met personeelsfeesten te organiseren.” Koen heeft nooit voor een baas gewerkt. “Ik was praeses en na mijn studententijd heb ik eigenlijk van mijn hobby mijn beroep gemaakt.”

Conrad Consulting is altijd de markt blijven volgen. “ISO normering, jubilea van bedrijven, zoals 200 jaar Brepols, 175 jaar Generale, 125 jaar Sibelco … Noem maar op. Nu is er weer veel te doen rond MVO & corporate responsibility. We hebben ook stormachtige tijden gekend, de zware crisissen na 9/11 met een halvering van de budgetten als gevolg. Of nog de bankencrisis in 2008. Ondernemen, het blijft altijd een grote uitdaging.”

De huidige core business van het evenementenbureau draait vooral rond congressen. “Sommige congressen liggen reeds vier jaar op voorhand vast”, aldus Koen Vanhove. “Daaraan bouwen wij samen met de klant. Wij zijn echter ook met eigen producties bezig. En we pitchen tevens op aanbestedingen & events, maar da’s niet zo eenvoudig want de verwachte return ratio is 1 op 10 en bovendien heb je overheadkosten, want je zet daar immers personeel op. Ik  denk evenwel dat men vroeg of laat toch opnieuw gaat inzien dat het zo niet verder kan. Het is net zoals bij online shopping, mensen gaan in de winkel kijken of passen om dan achteraf online te kopen. De leveringen lopen echter niet altijd vlotjes en garantieherstellingen zijn vaak een lijdensweg.”

De markt is aan het veranderen merkt Koen. “Er zijn enorm veel zaken aan het wijzigen. Vroeger hadden we misschien als individu alles wel wat meer in de hand. Toen was er ook meer deontologisch respect. Conrad Consulting is echter een doorzetter. Wij blijven ervoor gaan. Wij hebben personeel dat hier al 15 jaar werkt. We werken misschien niet altijd op de meest sexy accounts, maar onze klanten hebben vertrouwen in ons dat we er steeds weer staan, ook op lange termijn. Ondertussen hebben we mensen binnen het bureau met leeftijden die variëren van 27 tot 53 jaar en die eenvoudigweg evenementen uitademen. Hiermee maken we het verschil”, aldus nog Koen Vanhove.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

http://www.eventonline.be/detail/evenementenbureau-hasselt-conrad-consulting/

Shares

You May Also Like

Nobility meets nobleness – Welkom bij House de Neuf!

Onlangs veranderde Hof Ter Linden haar naam naar House de Neuf voor evenementen. Het ...

Push To Talk geeft kleur aan openingsevents AZ Sint-Maarten

Op 15 oktober 2018 opent AZ Sint-Maarten de deuren. Push To Talk luisterde naar ...

MIJN HART, MIJN COACH door Bart van Consoulting: DEEL 2

Ons hartpotentieel blijkt nog steeds ongekend en daardoor ook ongebruikt. De meeste mensen zijn ...

DOCK 3 was de ideale locatie voor het "The Growth Conference”, marketing event

The Growth Conference, een seminarie waar groei en marketing centraal stonden. Er kwamen internationale ...

Crossborder in Zeeland by @dmire

For a French Industrial Company, @dmire developed a coherent corporate event program. @dmire worked ...

MIJN HART, MIJN COACH: DEEL 1 door Bart van Consoulting

Zolang mijn hart klopt, blijf ik voorzichtig met uitspraken en gedachten over succes en ...