‘De Shop’: na verbouwing een heuse evenementenlocatie – altijd gebruiksklaar

Post Image
Post Image
Post Image

Onlangs vond de heropening plaats van ‘De Shop’. Erik Wood, CEO van Eventonline tekende present en had een gesprek met mede-zaakvoerder Eddy Roothaert van de Shrimp Tempura groep. “Met de nieuwe inrichting van onze venue willen we met een vaste productie, een instap-klaar totaalconcept aanbieden waarbij de initiële kost laag blijft.”

De Shop is gevestigd in het oude gebouw van de scheepsherstellers op ’t Eilandje te Antwerpen, naast Red Star Line Museum. In het midden van de zaal die als evenementenlocatie wordt verhuurd, staat een ‘roep’-muur en die speelde vroeger soms parten bij de organisatie van een event. “Aangezien dit een historisch pand is, kunnen we de muur niet afbreken”, legt de zaakvoerder uit. “Vanop de muur bezorgden de natiebazen de scheepsherstellers hun werkopdrachten. Vermits de muur moest blijven, hebben we het probleem omzeild en de vloer 80cm verhoogd, met telkens twee treden omhoog om zo een arena-gevoel te creëren en hebben we er een volledig podium ingelegd.”

Bijgevolg is de venue nu helemaal klaar, met als geslaagd resultaat een eenvoudige, maar praktische plug & play-ruimte voor bedrijven, inclusief event-lighting, LAcoustic soundsystem, DJ-booth, gelakte tafels en een keuken waarin de cateraar vlot zijn eigen toestellen kan installeren enz.

“Zo zijn er geen opbouwkosten meer en heeft de klant een totaal ingerichte zaal ter beschikking. Uiteraard kan er bijvoorbeeld nog een catwalk worden geïnstalleerd of een podium gebouwd”, voegt Eddy Roothaert eraan toe. Een seating met ronde tafels biedt plaats voor 450 personen, staand voor een party bijvoorbeeld is er plaats voor 1.500 genodigden, allemaal wettelijk Vlarem vergund. Vlakbij is er voldoende parking die ‘De Shop’ kan huren. “Voor grote events werken we trouwens met onze eigen parkeerstewards”, aldus de zaakvoerder.

“De setting is evenwel zo opgevat dat er kan worden overgeschakeld naar nightlife events”, stelt Eddy Roothaert. “Immers, de specifieke periodes van B2B en nightlife zijn elkaar aanvullend. Vandaar ook onze eigen investering in licht en geluid. Met de verbouwing is de hoofdzaal nu een heuse evenementenlocatie die altijd gebruiksklaar is.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/unieke-locatie-aan-het-mas-de-shop/

Shares

You May Also Like

Neptunus in het geel tijdens Grand Départ Tour in Utrecht en Zeeland

Het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld start dit jaar op 4 juli in Utrecht. ...

Succesvolle renovatiebouw polikliniek CHwapi feestelijk ingehuldigd in Neptunus tent

Eind mei vond de feestelijke opening plaats van de gerenoveerde Union-site van polikliniek CHwapi ...

Een terugblik op de roadshow over de meetingindustrie in Vlaanderen

Ze hielden halt in Leuven, Antwerpen, Brugge, Gent, Brussel en Genk om er de ...

Op ontdekkingsdag in het verrassende Waasland: verbluffende locaties!

Onlangs mocht ik mee op een ontdekkingsdag in het verrassende Waasland georganiseerd door ‘MeetinGent ...

Eventonline neemt het voortouw met ‘Responsive Mailings’

Het is bijna vanzelfsprekend … Mobiel is niet langer weg te denken uit ons ...

Spannende race met vintage vliegtuigen!

Op 12 november 2016 vertrekken 15 vintage vliegtuigen, samen met 15 ondersteunende toestellen en ...