Den Haag versterkt haar positie als MICE-bestemming

De economische resultaten van 2017 laten zien dat de populariteit van Den Haag als MICE-bestemming toeneemt, zo blijkt uit een rapport van The Hague Convention Bureau (THCB).

In het rapport presenteert THCB haar middellange en lange termijn strategie om van Den Haag de tweede congresstad van Nederland te maken. De organisatie bouwt hiermee voort op eerder behaalde successen in de internationale congresmarkt.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) meldt dat Den Haag in 2017 gaststad was van 149 internationale bijeenkomsten, 10% meer dan het jaar daarvoor. Deelnemers brachten gemiddeld 4,6 dagen door in de stad, een toename van 22% ten opzichte van 2016. De economische spin-off van 70 miljoen euro betekent een groei van 69% in vergelijking met 2014.

Den Haag is de thuisbasis van meer dan 200 internationale organisaties, waardoor de stad een bijzonder kosmopolitische sfeer en een divers kenniscluster heeft.

‘Het aantrekken van internationale congressen en bezoekers is van cruciaal belang voor de stad’, aldus Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens. ‘Den Haag is de Internationale Stad van Vrede en Recht, een mondiale hub en een koploper in sectoren als cybersecurity. Congressen en evenementen die naar Den Haag worden gehaald moeten passen binnen het profiel en de waarden van de stad.’ Klein vervolgt: ‘Structurele financiering van citybranding en campagnes is nodig om te zorgen voor een blijvend positief beeld van Den Haag.’

De proactieve aanpak van THCB en de nauwe samenwerking met een hoogwaardig netwerk van partners hebben de reputatie van de stad als eersteklas congresbestemming versterkt. De ervaring en expertise van THCB in het presenteren van een overtuigende case heeft 47 congressen naar Den Haag gebracht in 2017, goed voor een economische spin-off van 47.676.000 euro.

De inspanningen van THCB werden vorig jaar bekroond met verschillende prestigieuze onderscheidingen, waaronder de zilveren M&IT Award voor Best Overseas Convention Bureau, de MIMA Award in de categorie Best Use of Video Marketing en twee C&IT awards. THCB, dat werd genomineerd voor de European Excellence Award 2017, blijft zich inzetten om met Den Haag een plek in de top 50 van internationale congresbestemmingen te veroveren.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventie bureau van Den Haag – The Hague Convention Bureau

Shares

You May Also Like

Een gerenoveerd zuster klooster wordt de place to be voor al uw vergaderingen en events van 3 tot 100 personen

Schitterend gerenoveerd klooster, gelegen te Wijnegem is absoluut een toplocatie om te vergaderen. Unieke ...

The Oval Office dagelijks on the road met de Federal Truck

Al ruim tweeënhalf jaar coördineert The Oval Office in opdracht van de Kanselarij van ...

Met uw bedrijf als VIP naar XOBE18

Van 18 tot en met 20 mei gaat Extrema Outdoor Belgium traditegetrouw door aan ...

Meet midnightcoffee’s newest “Power Pro” Lady

With her bubbly personality and foaming enthusiasm, she already washed midnightcoffee’s brain… Get ready to ...

Vergaderen in Leopold Hotel Antwerp

In Leopold Hotel Antwerp kan u terecht voor een verblijf in één van onze ...

Voetbalmoord in gaststadion KV Mechelen krijgt mooi vervolg

Na de lancering van de voetbalmoord, met als gaststadion KV Mechelen, krijgt dit verhaal ...