Den Haag versterkt haar positie als MICE-bestemming

De economische resultaten van 2017 laten zien dat de populariteit van Den Haag als MICE-bestemming toeneemt, zo blijkt uit een rapport van The Hague Convention Bureau (THCB).

In het rapport presenteert THCB haar middellange en lange termijn strategie om van Den Haag de tweede congresstad van Nederland te maken. De organisatie bouwt hiermee voort op eerder behaalde successen in de internationale congresmarkt.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) meldt dat Den Haag in 2017 gaststad was van 149 internationale bijeenkomsten, 10% meer dan het jaar daarvoor. Deelnemers brachten gemiddeld 4,6 dagen door in de stad, een toename van 22% ten opzichte van 2016. De economische spin-off van 70 miljoen euro betekent een groei van 69% in vergelijking met 2014.

Den Haag is de thuisbasis van meer dan 200 internationale organisaties, waardoor de stad een bijzonder kosmopolitische sfeer en een divers kenniscluster heeft.

‘Het aantrekken van internationale congressen en bezoekers is van cruciaal belang voor de stad’, aldus Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens. ‘Den Haag is de Internationale Stad van Vrede en Recht, een mondiale hub en een koploper in sectoren als cybersecurity. Congressen en evenementen die naar Den Haag worden gehaald moeten passen binnen het profiel en de waarden van de stad.’ Klein vervolgt: ‘Structurele financiering van citybranding en campagnes is nodig om te zorgen voor een blijvend positief beeld van Den Haag.’

De proactieve aanpak van THCB en de nauwe samenwerking met een hoogwaardig netwerk van partners hebben de reputatie van de stad als eersteklas congresbestemming versterkt. De ervaring en expertise van THCB in het presenteren van een overtuigende case heeft 47 congressen naar Den Haag gebracht in 2017, goed voor een economische spin-off van 47.676.000 euro.

De inspanningen van THCB werden vorig jaar bekroond met verschillende prestigieuze onderscheidingen, waaronder de zilveren M&IT Award voor Best Overseas Convention Bureau, de MIMA Award in de categorie Best Use of Video Marketing en twee C&IT awards. THCB, dat werd genomineerd voor de European Excellence Award 2017, blijft zich inzetten om met Den Haag een plek in de top 50 van internationale congresbestemmingen te veroveren.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventie bureau van Den Haag – The Hague Convention Bureau

Shares

You May Also Like

Festive and a unique experience at the Steigenberger Wiltcher’s

Live a unique experience at the Steigenberger Wiltcher’s and celebrate the end of the ...

Data News twee keer aan het feest in de Wild Gallery!

Naar aanleiding van het evenement ‘CIO of the year’ koos Data News voor een ...

Presentatie meisje – Matrix Topiary

Voortvloeiend uit het beeld “het bloemenmeisje” heeft de Matrix Topiary fabriek een nieuw beeld ...

Autoworld Brussels is so much more than just a museum

Autoworld Brussels is so much more than just a museum with rare collector’s items ...

Connections and Ameri-Can Day was at Docks Dome!

Docks Dome had the immense honor of hosting the first “Ameri-Can Day”! This exceptional ...

Eindejaarsfeesten in Diegem

Op zoek naar een locatie voor het volgend kerstfeestje, een eindejaarsfeest voor klanten of ...