Den Haag versterkt haar positie als MICE-bestemming

De economische resultaten van 2017 laten zien dat de populariteit van Den Haag als MICE-bestemming toeneemt, zo blijkt uit een rapport van The Hague Convention Bureau (THCB).

In het rapport presenteert THCB haar middellange en lange termijn strategie om van Den Haag de tweede congresstad van Nederland te maken. De organisatie bouwt hiermee voort op eerder behaalde successen in de internationale congresmarkt.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) meldt dat Den Haag in 2017 gaststad was van 149 internationale bijeenkomsten, 10% meer dan het jaar daarvoor. Deelnemers brachten gemiddeld 4,6 dagen door in de stad, een toename van 22% ten opzichte van 2016. De economische spin-off van 70 miljoen euro betekent een groei van 69% in vergelijking met 2014.

Den Haag is de thuisbasis van meer dan 200 internationale organisaties, waardoor de stad een bijzonder kosmopolitische sfeer en een divers kenniscluster heeft.

‘Het aantrekken van internationale congressen en bezoekers is van cruciaal belang voor de stad’, aldus Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens. ‘Den Haag is de Internationale Stad van Vrede en Recht, een mondiale hub en een koploper in sectoren als cybersecurity. Congressen en evenementen die naar Den Haag worden gehaald moeten passen binnen het profiel en de waarden van de stad.’ Klein vervolgt: ‘Structurele financiering van citybranding en campagnes is nodig om te zorgen voor een blijvend positief beeld van Den Haag.’

De proactieve aanpak van THCB en de nauwe samenwerking met een hoogwaardig netwerk van partners hebben de reputatie van de stad als eersteklas congresbestemming versterkt. De ervaring en expertise van THCB in het presenteren van een overtuigende case heeft 47 congressen naar Den Haag gebracht in 2017, goed voor een economische spin-off van 47.676.000 euro.

De inspanningen van THCB werden vorig jaar bekroond met verschillende prestigieuze onderscheidingen, waaronder de zilveren M&IT Award voor Best Overseas Convention Bureau, de MIMA Award in de categorie Best Use of Video Marketing en twee C&IT awards. THCB, dat werd genomineerd voor de European Excellence Award 2017, blijft zich inzetten om met Den Haag een plek in de top 50 van internationale congresbestemmingen te veroveren.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventie bureau van Den Haag – The Hague Convention Bureau

Shares

You May Also Like

Radisson Blu Balmoral staat niet stil tijdens de zomer

Ondanks dat de zomervakantie volop aan de gang is, is het in het Radisson ...

Gentopia, Gentse Feesten voor kinderen mét ouderopvang

Van zaterdag 14 juli tot en met zondag 22 juli 2018 wordt het Zuidpark ...

OCEANDIVA in top 10 grootste crowdfunders 2018

Volgens ondernemersplatform Sprout.nl is OCEANDIVA 1 van de 10 grootste Nederlandse crowdfunders van 2018. Het crowdfunding-bedrag ...

PRG kondigt nieuwe concert touring innovaties aan

Het geüpdatete PRG SPACEFRAME™ en een nieuw Ingest product voor Beyonce en Jay-Z’s “On ...

Professionaliteit en plezier gegarandeerd

In juni had Happening de eer om deel te nemen aan de zogenaamde Vecknam ...

The Silva Hotel Spa-Balmoral has open a new concept on their rooftop

Following the Chalet On the Roof during winter time, this summer terrace will be ...