Domaine de Rymska: waar de tijd heeft stil gestaan

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Het wordt stilaan een aangename traditie. Wanneer de zomer steevast eraan komt, zetten we ook leuke venues, hotels, guesthouses enz. die niet altijd typisch B2B zijn, in de kijker. Immers, de lezers van MICE Magazine houden er namelijk van om te verblijven in toplocaties, vandaar deze eerste zomertip. En wat voor één!

De Bourgogne streek stond nog op mijn bucketlist. Na wat research online viel mijn oog op Domaine de Rymska waar de tijd heeft stil gestaan, in het landelijke Saint-Jean-de-Trésy. Deze guesthouse is pas geopend in februari van dit jaar na een 4 jaar durende renovatie.
Online leek het reeds veelbelovend, ter plaatse was het echter nog beter.

Toen landbouwer en paardenfokker Erik Feurtet enkele jaren geleden de opportuniteit kreeg om het domein naast zijn landgoed te kopen, twijfelde hij geen minuut. In plaats van het verkommerde landhuis af te breken, besefte hij de charme ervan en besloot het te renoveren tot een guesthouse. Het resultaat mag er zijn. Rymska guesthouse telt drie kamers en twee suites, alsook een restaurant waar de klanten van zelfs 80km ver naartoe komen.

Toen ik nog maar net het prachtige 80-hectaren grote landgoed opreed, stond de charmante Yveline mij op te wachten. Zeer vriendelijk begeleidde ze me zonder papierwerk naar mijn kamer, correctie, suite! En wat voor één! Suite Rymska! Meer dan 80 vierkante meter groot! Een prachtige leefruimte, inclusief aparte slaapkamer met zithoek, badkamer met massage douche en bad. Kortom, deze suite was uitgerust met het allerbeste, m.a.w. hier is echt over nagedacht. Van de Nespresso machine tot de kwaliteit van het bed.

Ik had ook een tafel gereserveerd in het restaurant. Eric Feurtet is bovendien een fervent promotor van de landbouwproducten van de plaatselijke terroir, die dan ook te savoureren zijn in de heerlijke gerechten van chef Jérémie Muller in het restaurant. Alles wat je eet, komt vanop het domein … en dat proef je. Misschien zijn we wel vergeten hoe een ei of een wortel puur natuur smaakt. Inderdaad, het voorgerecht was een ei met spekjes en fijne sla … zo zuiver. En ja een ei met zoveel smaak dat was lang geleden.

Als hoofdgerecht had ik filet de bœuf, met een groenteboeket. Hiervan onthoud ik de wortel, wat een smaakbom! Zo lekker. Dessert met verse vruchten voorafgegaan door een kaasbordje. Voor dit viergangenmenu betaal je €45. Geen euro te veel betaald durf ik zeggen! Voor ik het vergeet: alle toppers uit de Bourgognestreek staan op de wijnkaart. Ook per glas word je verwend met bijv. een Chassagne-Montrachet Les Mazures (Domaine Paul Pilot).

Mijn nachtrust was er ook eentje van lang geleden. Ik had mezelf overslapen voor het ontbijt want het domein straalt zoveel rust uit. Zalig!

Het ontbijt was volledig in de lijn van het avondmaal. Alles vers uit het domein.

Eigenaar Eric Feurtet is bovendien nadrukkelijk aanwezig. Vanaf het ontbijt, waar hij persoonlijk het domein induikt om bijvoorbeeld verse lavendel te knippen om het ontbijt op te fleuren met geuren uit de omgeving, maar ook ‘s avonds bij het diner.

Interessant weetje: als paardenfokker is Eric Feurtet hele trots op Rymska, fantastische volbloed-merrie die reeds heel wat wedstrijden in Frankrijk en de VS heeft gewonnen.

Wood Approved!

Shares

You May Also Like

Hotel Metropole’s Top Meeting Hotel – Independent Hotel

CVENT just released the 2018 Top 25 Europe Meeting Hotels – Independent Hotels and ...

Brussel, Europese leider in het organiseren van congressen voor verenigingen

Voor het vijfde jaar op rij is Brussel de eerste Europese bestemming op het ...

Zwitserse workshop 24.10.2018 – Act Like a Coach met Paul Van den Bosch

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau met basis in Brussel, organiseert in oktober e.k. ...

Radisson Blu Balmoral staat niet stil tijdens de zomer

Ondanks dat de zomervakantie volop aan de gang is, is het in het Radisson ...

Gentopia, Gentse Feesten voor kinderen mét ouderopvang

Van zaterdag 14 juli tot en met zondag 22 juli 2018 wordt het Zuidpark ...

OCEANDIVA in top 10 grootste crowdfunders 2018

Volgens ondernemersplatform Sprout.nl is OCEANDIVA 1 van de 10 grootste Nederlandse crowdfunders van 2018. Het crowdfunding-bedrag ...