Eerste editie jaarlijkse conferentie Global Legal Forum in Vredespaleis Den Haag

De jaarlijkse conferentie van het Global Legal Forum brengt belanghebbenden uit de juridische en publieke sector bijeen om kwesties te bespreken die van invloed zijn op het juridische werkveld. De eerste editie van de conferentie vindt plaats in het Vredespaleis in Den Haag op 23 en 24 augustus 2018.

Het Global Legal Forum is in 2017 opgericht door Law Pundits, ‘s werelds eerste ISO-gecertificeerde juridisch-academische dienstverlener, in samenwerking met de gemeente Den Haag en The Hague Convention Bureau. Het is een platform dat advocaten, rechtswetenschappers, bedrijfsjuristen, rechters, ministers van Justitie, juridische beleidsmakers, technologen en futuristen samenbrengt.

De jaarlijkse conferentie van het Global Legal Forum draait dit jaar om het thema “Legal Technology, Blockchain, and AI – The Changing Dynamics of Law” (Juridische technologie, blockchain en kunstmatige intelligentie – De veranderende dynamiek van het recht). Tijdens het evenement buigen functionarissen van justitie, leiders uit de rechtspraktijk en belangrijke mondiale spelers uit de juridische technologiesector zich over de impact van technologie op de toekomst van het recht. Keynotesprekers van internationale organisaties zullen ingaan op de toekomst van technologie in geschillenbeslechting.

Vishnu Prasad, CEO van Law Pundits en voorzitter van het Global Legal Forum, benadrukt dat Den Haag als de Internationale Stad van Vrede en Recht de juiste locatie is voor de conferentie. ‘Het feit dat in de loop van de geschiedenis een aantal van de belangrijkste internationale juridische verdragen in deze stad zijn ondertekend, in combinatie met de vele internationale juridische instellingen die hier zijn gevestigd, maakt dat we geen betere locatie hadden kunnen bedenken. We zijn van plan er een terugkerend evenement van te maken en wat ons betreft houden we de conferentie van het Global Legal Forum elk jaar in Den Haag’, aldus Prasad.

Nienke van der Malen, directeur van The Hague Convention Bureau, verklaart: ‘Het is een grote eer om de jaarlijkse conferentie van het Global Legal Forum in onze stad te mogen verwelkomen. Den Haag staat niet alleen voor vrede en recht, maar is ook toonaangevend op het gebied van (cyber)veiligheidsvraagstukken. De doelstellingen en reikwijdte van het evenement zouden dus niet meer in lijn kunnen zijn met alles waar onze stad voor staat. We kijken er zeer naar uit om te helpen bij het organiseren van een gedenkwaardige eerste editie van de conferentie.’

Naar verwachting zullen ongeveer 350 deelnemers het evenement in het Vredespaleis bijwonen. Registratie voor de conferentie is nu geopend.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventie bureau van Den Haag – The Hague Convention Bureau

Shares

You May Also Like

Nobility meets nobleness – Welkom bij House de Neuf!

Onlangs veranderde Hof Ter Linden haar naam naar House de Neuf voor evenementen. Het ...

Push To Talk geeft kleur aan openingsevents AZ Sint-Maarten

Op 15 oktober 2018 opent AZ Sint-Maarten de deuren. Push To Talk luisterde naar ...

MIJN HART, MIJN COACH door Bart van Consoulting: DEEL 2

Ons hartpotentieel blijkt nog steeds ongekend en daardoor ook ongebruikt. De meeste mensen zijn ...

DOCK 3 was de ideale locatie voor het "The Growth Conference”, marketing event

The Growth Conference, een seminarie waar groei en marketing centraal stonden. Er kwamen internationale ...

Crossborder in Zeeland by @dmire

For a French Industrial Company, @dmire developed a coherent corporate event program. @dmire worked ...

MIJN HART, MIJN COACH: DEEL 1 door Bart van Consoulting

Zolang mijn hart klopt, blijf ik voorzichtig met uitspraken en gedachten over succes en ...