Eerste editie jaarlijkse conferentie Global Legal Forum in Vredespaleis Den Haag

De jaarlijkse conferentie van het Global Legal Forum brengt belanghebbenden uit de juridische en publieke sector bijeen om kwesties te bespreken die van invloed zijn op het juridische werkveld. De eerste editie van de conferentie vindt plaats in het Vredespaleis in Den Haag op 23 en 24 augustus 2018.

Het Global Legal Forum is in 2017 opgericht door Law Pundits, ‘s werelds eerste ISO-gecertificeerde juridisch-academische dienstverlener, in samenwerking met de gemeente Den Haag en The Hague Convention Bureau. Het is een platform dat advocaten, rechtswetenschappers, bedrijfsjuristen, rechters, ministers van Justitie, juridische beleidsmakers, technologen en futuristen samenbrengt.

De jaarlijkse conferentie van het Global Legal Forum draait dit jaar om het thema “Legal Technology, Blockchain, and AI – The Changing Dynamics of Law” (Juridische technologie, blockchain en kunstmatige intelligentie – De veranderende dynamiek van het recht). Tijdens het evenement buigen functionarissen van justitie, leiders uit de rechtspraktijk en belangrijke mondiale spelers uit de juridische technologiesector zich over de impact van technologie op de toekomst van het recht. Keynotesprekers van internationale organisaties zullen ingaan op de toekomst van technologie in geschillenbeslechting.

Vishnu Prasad, CEO van Law Pundits en voorzitter van het Global Legal Forum, benadrukt dat Den Haag als de Internationale Stad van Vrede en Recht de juiste locatie is voor de conferentie. ‘Het feit dat in de loop van de geschiedenis een aantal van de belangrijkste internationale juridische verdragen in deze stad zijn ondertekend, in combinatie met de vele internationale juridische instellingen die hier zijn gevestigd, maakt dat we geen betere locatie hadden kunnen bedenken. We zijn van plan er een terugkerend evenement van te maken en wat ons betreft houden we de conferentie van het Global Legal Forum elk jaar in Den Haag’, aldus Prasad.

Nienke van der Malen, directeur van The Hague Convention Bureau, verklaart: ‘Het is een grote eer om de jaarlijkse conferentie van het Global Legal Forum in onze stad te mogen verwelkomen. Den Haag staat niet alleen voor vrede en recht, maar is ook toonaangevend op het gebied van (cyber)veiligheidsvraagstukken. De doelstellingen en reikwijdte van het evenement zouden dus niet meer in lijn kunnen zijn met alles waar onze stad voor staat. We kijken er zeer naar uit om te helpen bij het organiseren van een gedenkwaardige eerste editie van de conferentie.’

Naar verwachting zullen ongeveer 350 deelnemers het evenement in het Vredespaleis bijwonen. Registratie voor de conferentie is nu geopend.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventie bureau van Den Haag – The Hague Convention Bureau

Shares

You May Also Like

Schedule now your winter business meeting & End of the year staff party

Winter business meetings The end of the year is just around the corner. That’s ...

Asian Day van Connections in Docks Dome

Connections, de Belgische vakantiespecialist heeft ons één van de mooiste culturen van de wereld ...

Young Movers Conference 2018 – turning conferences into experiences

Recent nam Event Masters een ervaren PCO manager  in huis. Het – ondertusen uitgebreide – team ...

Meet in the heart of Bruges at Crowne Plaza

Ever considered booking your winter meeting in Crowne Plaza Brugge? Due to its city ...

The Oval Office gaat de BE-Alert Challenge aan

Vandaag zijn er al meer dan 420.000 registraties op BE-Alert, het alarmsysteem van het ...

Getaway locaties en smaakmakers in de Leiestreek!

MeetinGent & Oost-Vlaanderen liet 24 meetingplanners event- en meetinglocaties ontdekken in de Leiestreek tijdens ...