Holiday Tip for MICE People: Cenobio dei Dogi

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Vakantietip voor MICE People: Cenobio dei Dogi

We staan ondertussen reeds met onze twee voeten in de prille zomer, dus misschien wel het juiste moment om ook eens een buitenlands hotel in de kijker te zetten.

Als vakantiebestemming koos ik de Ligurische kust. Een Italiaanse regio die in het westen grenst aan Frankrijk. Deze kuststreek is het meest gekend voor het stadje Portofino. Portofino is een klein havenstadje aan de Italiaanse Riviera, in de provincie Genua. Het haventje van Portofino wordt trouwens bestempeld als één van de mooiste aan de Middellandse Zee. De stad zou zijn gesticht door de Romeinen met de naam Portus Delphini, of stad van de dolfijnen, vanwege de grote aantallen dolfijnen die de Golf toen bevolkten. Het bergachtige schiereiland waarop Portofino gelegen is, heeft de status van regionaal natuurpark. De Monte di Portofino is met zijn 612 meter de hoogste top.
Mijn uitvalsbasis voor de regio was hotel ‘Cenobio dei Dogi’, een hotel dat trouwens perfect zou passen in een film met Sophia Loren. Cenobio dei Dogi heeft trouwens veel troeven, één daarvan is de unieke locatie. Het hotel ligt op een klif, met fantastisch zicht op de baai.

De check-in gebeurde in grote stijl. De parkeerwachter, die reeds tientallen jaren werkt voor dit hotel, ontvangt je met de grootste aandacht. De hotelparking is echt ‘zijn’ territorium. Er staat trouwens een fortuin aan wagens op deze parking. Leuk detail: voor een kleine bijdrage is je auto de volgende dag volledig gepoetst. Uiteraard is er ook valet parking, top!
In een mum van tijd ben ik op mijn kamer. Ik ben aangenaam verrast want de kamer heeft frontaal zeezicht. Ik heb bijgevolg een adembenemend panorama dat uitstrekt langs de ganse kustlijn, van Camogli tot Genua, gewoonweg prachtig! De kamers zijn trouwens allemaal stijlvol ingericht, evenwel geen trendy of lounge-stijl, maar simpelweg pure Italiaanse klasse!

Ontbijten doe je in een grote zaal met panoramisch zicht op Camogli. Uiteraard wordt het een allesomvattend ochtendmaal om de dag stevig te starten: vers fruit, croissants, verschillende soorten muesli, eitjes, verscheidene broodsoorten, diverse theesmaken, cappuccino, espresso, you name it! Ook de bediening gebeurt met grote klasse, de maître loopt rond in een witte smoking en de kelners in een zwart pak met vlinderdas, stijlvol! Ik had het eerlijk gezegd niet anders verwacht …
Het hotel telt drie verschillende restaurants waar je kan dineren met een uitzicht op de kustlijn. Mijn voorkeur ging naar ‘Le Playa’, het territorium van maître Allesandro, die er al meer dan 15 jaar de plak zwaait, met oog voor detail en vanzelfsprekende Italiaanse flair! De Ligurische keuken is vooral een lichte keuken. Veel verse vissoorten worden aangeboden, zoals dorade, zeebaars, tarbot. Je kan bovendien kiezen uit verschillende bereidingswijzen. Ik koos voor de gegrilde manier, less is more, gewoon topkwaliteit op uw bord met zicht op de zon die zachtjes verdwijnt in de bergen… Het leven staat dan echt even stil. 

MICE
Uiteraard heeft het hotel heel wat faciliteiten voor MICE-activiteiten. Cenobio dei Dogi beschikt over zeven verschillende vergaderruimten voorzien van alle noodzakelijke technische uitrustingen, inclusief hospitality desk en business center.

Kortom, Cenobio dei Dogi is een hotel uit een hogere prijsklasse, maar is zijn geld meer dan waard. Van begin tot einde word je verwend. Hospitality wordt hier hoog in het vaandel gedragen! I love it and I will return! – Wood Approved!

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Hotel met vergaderzalen in Camogli – Hotel Cenobio dei Dogi

Shares

You May Also Like

Zwitserse workshop 24.10.2018 – Act Like a Coach met Paul Van den Bosch

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau met basis in Brussel, organiseert in oktober e.k. ...

Radisson Blu Balmoral staat niet stil tijdens de zomer

Ondanks dat de zomervakantie volop aan de gang is, is het in het Radisson ...

Gentopia, Gentse Feesten voor kinderen mét ouderopvang

Van zaterdag 14 juli tot en met zondag 22 juli 2018 wordt het Zuidpark ...

OCEANDIVA in top 10 grootste crowdfunders 2018

Volgens ondernemersplatform Sprout.nl is OCEANDIVA 1 van de 10 grootste Nederlandse crowdfunders van 2018. Het crowdfunding-bedrag ...

PRG kondigt nieuwe concert touring innovaties aan

Het geüpdatete PRG SPACEFRAME™ en een nieuw Ingest product voor Beyonce en Jay-Z’s “On ...

Cenobio dei Dogi: voor vakantie of B2B

Heb je nog plaats op je bucketlist? Zet een bezoekje aan de Ligurische kust ...