Hôtel Métropole: mythisch hotel met 22 vergaderzalen

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Wie ‘Hôtel Métropole’ zegt, denkt traditie. Een hotel met een verhaal. Een lang verhaal. Een verhaal van zes generaties. Een verhaal van bierbrouwers die een café tot een hotel hebben uitgebouwd. Een verhaal dat startte in 1895 en nog steeds verder wordt geschreven. 

“Toen het Hotel opende in 1895, was dit het eerste hotel in Brussel met een lift en elektriciteit. Ondertussen zijn we 121 jaar verder en brengt dezelfde lift – weliswaar volledig gerenoveerd –  onze gasten nog steeds veilig naar hun kamers”,vertelt Kristof Dewitte, Commercieel Directeur van Hôtel Métropole. “Hier ligt trouwens onze kracht: het historisch karakter van het hotel. Ons hotel staat in de meeste toeristische brochures als trekpleister. Voor mensen die hier op een 2- of 3-daagse meeting komen, is het aangenaam om vanuit ons hotel tevens Brussel op te snuiven.”

Het decor en interieur van het gebouw is prachtig vintage Art Nouveau. “Er zijn veel mensen die het Café Métropole kennen, maar weinigen die weten dat het gebouw eigenlijk doorloopt tot aan de Nieuwstraat en dat ons hotel 286 kamers telt, maar ook 22 vergaderzalen. Het hotel is eigenlijk enorm en qua vergadercapaciteiten, toch wel één van de grootste hotels in Brussel. De perfecte plaats dus om een residentieel seminarie te organiseren”, aldus de Commercieel Directeur. 

Het Café is jarenlang uitgebaat geweest door derden. Sinds twee jaar geleden besliste het hotelmanagement om het opnieuw zelf uit te baten. “Weliswaar een grote verandering”, meent Kristof Dewitte. “De laatste twintig jaar kon je hier enkel een glas bier komen drinken zonder volwaardige keuken, da’s nu wel het geval. We bieden nu een kwaliteitsvolle brasseriekeuken aan. Eigenlijk volledig toegespitst op de zakenmensen, maar ook voor de gewone Brusselaar.”

Wie door het café en hotel kuiert, merkt het meteen. Dit pand ademt geschiedenis. Het hotel is in die zin uniek dat het overal trouw is gebleven aan de belle époque stijl van weleer. “Dat manifesteert zich trouwens ook in de kamers. Elke kamer is anders”, legt Kristof Dewitte verder uit. “We bevinden ons in een gebouw dat niet is neergepoot als hotel. Vandaar die authenticiteit. Het aanvankelijke hotel telde slechts veertig kamers en was het voormalige gebouw van de Belgische spaarkas. Verscheidene aanpalende gebouwen werden in verschillende periodes aangekocht en zo is het hotel organisch gegroeid. We hebben in-house zelfs een decoratrice omdat de stijl net zo typisch is dat die geëerd moet worden. Het hotel is trouwens een geklasseerd monument.” 

De anekdotes die over het hotel circuleren zijn bijgevolg legio. Zo werden er onder lagen verf van het plafond van de bar tijdens een renovatie per toeval originele fresco’s ontdekt. Uiteraard werden die in eer hersteld. Grote namen hebben hun voetstappen achtergelaten op de luxueuze tapijten en het parket van het hotel. “In 1911 werd hier een meeting georganiseerd door Ernest Solvay met o.a. Marie Curie en Albert Einstein. Die baanbrekende wetenschappers werden destijds een beetje als tovenaars bekeken, maar hebben in dit hotel wel de basis gelegd van de kwantumfysica. Er is trouwens een aflevering van de populaire TV-reeks ‘The Big Bang Theory’ waar je een foto ziet die hier in het hotel is genomen.” 

Kortom, het is duidelijk dat een verblijf in ‘Hôtel Métropole’ een unieke ervaring blijft. “In een tijd waar mensen vaak op reis gaan en veel gewoon zijn en gezien hebben, kan het historische en authentieke ook net verfrissend werken”,oordeelt Kristof Dewitte.  

‘Hôtel Métropole’, met zijn 22 vergaderzalen, blijft dan ook voor de MICE-sector een interessante speler. Om deze interessante business mogelijkheden in de verf te zetten, lanceert het hotel een wedstrijd voor MICE Business Bookers. De drie beste winnen ieder 2 VIP-tickets (vrijdag) voor Tomorrowland. Waarom Tomorrowland? “Hoewel het hotel 121 jaar oud is, is het destijds gestart als innovator, denk maar aan de elektriciteit, de lift e.d.”, aldus Kristof Dewitte. “Bovendien wensen we ook een duidelijk signaal te geven: ondanks het historisch karakter, kunnen wij ook mee met de moderne technologie.” De wedstrijd loopt tot 30 juni.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-48075-meeting-rooms-uniek-conferentiehotel-brussel–hotel-metropole-brussels.html

Shares

You May Also Like

‘The Swan Hotel Collection’ staat voor persoonlijke benadering

Steven Van de Woestyne, The Swan Hotel Collection, vertelt ons zijn verhaal en waarom ...

Wij leggen dit jaar de focus op onze contacten met associaties

Jessy Van Strydonck Visit Antwerpen kent het klappen van de zweep op IMEX en ...

Brugge is een toplocatie, in Vlaanderen en ver daarbuiten

Geoffrey Van Hulle, True Bruges steekt meteen van wal: “ Onze organisatie bestaat uit ...