Hubermont, parel in de Ardennen voor MICE- en Thema-activiteiten

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Hubermont, middenin de Ardennen, is een unieke plek voor seminaries, workshops, teambuildings en aanverwante programma’s en activiteiten. Het centrum richt zich tot mensen die willen vergaderen, leren, zich willen ontwikkelen of zich ontspannen. Vanuit de overtuiging dat de omgeving een belangrijke rol speelt in het stimuleren van ontwikkeling, groei, verandering en ontspanning, is voor de huidige aanpak en locatie van Hubermont gekozen. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had er een gesprek met Eric Bruyninckx, Business Development Manager van Hubermont.

“Hubermont, opgericht door professor Herman Wittockx, is een centrum in eerste instantie gebouwd voor seminaries, trainingen, workshops e.d.”, stelt Eric Bruyninckx. “In het Engels wordt het nog best omschreven, met name ‘space for development’, maar naast MICE-activiteiten, zijn we ook bezig om Hubermont tevens meer als leisure bestemming te profileren. Evenwel vanuit hetzelfde concept, m. n. je kan niet individueel aparte kamers afhuren, maar je hebt als groep het hele gebouw ter beschikking.”

Doorheen de jaren onderging het centrum een heuse gedaanteverandering. “Naast de oude historische gebouwen die dateren anno 1900 en die helemaal verbouwd zijn tot een hotel/conferentiecentrum, hebben we het centrum verder uitgebreid met een nieuwbouw, de zogenaamde ‘Hubermont 2’ en helemaal volgens hetzelfde concept. Ook daar heb je een vergaderlounge, keuken, enz. volledig ter beschikking van de groep die het gebouw afhuurt. Dat betekent dat inzake capaciteit we naar 60 personen kunnen gaan. Naar Ardeense normen begint dat al mee te tellen”, aldus Eric Bruyninckx.

Nieuw bij Hubermont is het aanbod van twee thema-activiteiten gerelateerd aan de historische Slag van de Ardennen, de befaamde ‘Battle of the Bulge’, een beslissende veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog.

“Hubermont ligt zo’n 5km van La Roche en was tijdens de Slag van de Ardennen een belangrijk deel van het strijdtoneel. Meer nog, rondom La Roche zijn duizenden soldaten gesneuveld, wat soms een beetje wordt miskend. Inzake dodental was de Slag van de Ardennen trouwens hoger dan de landing in Normandië”, stelt Eric Bruyninckx. “In ons centrum hebben we dit thema op twee manieren uitgewerkt. Ik durf er al eens naar te verwijzen als ‘In het voetspoor van General Patton’. Zo hebben we een programma dat puur leisure is en waar we de monumenten in de kleine dorpjes gaan opzoeken en praten met ooggetuigen. We bezoeken musea en gaan kijken naar hangars waar de oude voertuigen van weleer stille getuigen zijn van een woelige periode. Zo komen we langs verborgen pareltjes, en kunnen we in alle exclusiviteit een originele storytelling aanbieden. Neem nu bijvoorbeeld in Hotton, waar een Duitse Tigertank een vier uur lang gevecht leverde tegen een Amerikaanse Shermantank die zuiver op basis van tactiek de Tigertank kon uitschakelen. Dat verhaal kunnen wij via een ooggetuige communiceren aan de deelnemers van het programma, da’s toch een kippenvelmoment.”

Binnenkort gaat Hubermont zelfs een intensiever programma aanbieden speciaal gericht op managers van bedrijven. “In samenwerking met professor Peter Schrijvers zijn we nu bezig met het uitschrijven ervan. Dit programma gaat eerstdaags klaar zijn. We maken een spiegelbeeld van de officieren die tijdens de slag beslissingen moesten maken onder ongelofelijke stress, beslissingen over leven en dood”, legt Eric Bruyninckx uit. “Hoe zij daar toen mee zijn omgegaan en hoe je dat dan kan projecteren naar de topmanager van vandaag die in zijn bedrijf beslissingen moet nemen, tevens onder stress en die soms ook levensbelangrijk zijn. Die spiegeling en combinatie wordt dan ook toegelicht door de professoren Wittockx en Schrijvers waarbij we letterlijk de managers meenemen in het veld. Naar die gevechtsplaatsen waar we hen zich laten inbeelden dat zij daar een bataljon onder commando hebben en belangrijke beslissingen moeten nemen. Kortom, heel uitdagend en tof om te doen. Het etaleert eens te meer dat Hubermont veel meer is dan alleen een hotel met vergaderfaciliteiten, maar eigenlijk echt een beleving is”, aldus nog Eric Bruyninckx.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Unieke locatie La Roche-en-Ardenne – Hubermont (Ardennen)

Shares

You May Also Like

Evenement Studio 54 in Docks Dome georganiseerd door Panache Events!

Een buitengewone avond georkestreerd door Panache Events in Docks Dome. Het agentschap Panache Event ...

Bovendonk ontpopt zich tot locatie voor bijzondere evenementen

In het Noord-Brabantse Hoeven vond op 4 augustus het eerste Speciaalbierfestival plaats op een ...

10 jaar Frame21 wordt op een unieke manier gevierd

Frame21 doet al 10 jaar zaken op een verrassende en leuke manier… En dat moet ...

Maison Citadel – Jardin d’hiver

Een nieuwe tijdelijke eventlocatie in hartje Gent opent vanaf 25 september z’n deuren voor ...

House Of Talents viert tiende verjaardag met grandioos feest vol sterren

Het ene verjaardagsfeest is het andere niet. Dus wanneer House Of Talents haar tiende ...

Pop-up Nieuwithof: nog 2 maanden te gaan

Eind mei kondigden we de opening van de pop-up Nieuwithof aan in het kasteel ...