Interview met Michel Pauquet, commercieel manager bij Hôtel Verviers

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Michel Pauquet heeft reeds een lange loopbaan achter de kiezen in hospitality. Zo vervulde hij o.a. de functies van General Manager van Domaine des Hautes Fagnes, GM van het Radisson Blue Hotel Spa Balmoral, Sales Executive van de Amigo hotels van Verviers, Mons en Brussel. Hij kent de Belgische hotelmarkt dan ook door en door en werkt sinds zeven jaar nu voor de Van der Valk Groep, die momenteel in volle expansie is.
Sinds eind augustus opende een nieuw Van der Valk hotel de deuren in Aarlen en binnen zeven maanden zal de groep ook een vestiging hebben in Luik. Samen met zijn team, zorgt Michel Pauquet voor de commerciële omkadering. Het hotel in Luik zal 219 kamers tellen en ligt naast het congrescentrum, een uitzonderlijke locatie.

Voor deze liefhebber van auto’s en natuur is het ook belangrijk om goede contacten te hebben met de toeristische diensten zoals die van Wallonië of meer in het bijzonder van Le Pays de Vesdre. Op toerisme vakbeurzen vertegenwoordigt Michel Pauquet tevens de Van der Valk Groep, in het bijzonder de Wohrmann-familiehotels, met name de hotels van Nijvel, Gosselies, Bergen en Verviers.

Dit interview, dat plaatsvond in het Hôtel de Verviers, was een uitstekende gelegenheid om met Michel Pauquet te praten over de sector.

Michel Pauquet:“Ecologie is één van onze belangrijkste bekommernissen, daarom wordt het hotel dankzij geothermische energie verwarmd (uniek in België); we hebben nu het label ‘groene sleutel’ verworven, wat een zeer bindend label is. Sinds enkele weken beschikken we bovendien over acht Tesla-snelladers, een specificiteit van de Van der Valk Groep. 

– In termen van capaciteit spreken we over 100 kamers, 9 vergader- en conferentiezalen met 200 parkeerplaatsen, allemaal op een steenworp afstand van de autosnelweg.

– Wij hebben een gastronomische keuken met een uitstekende reputatie die voortdurend evolueert en we hebben dit jaar tevens een wellnesscentrum met hamam en sauna geopend.
– Stilaan, maar zeker is de Van der Valk Groep een economische katalysator voor de regio geworden. Door onze aanwezigheid in deze regio, die redelijk kalm was, zijn andere bedrijven gevolgd om er zich te vestigen, zoals bijvoorbeeld het bedrijf Crescendo, of het chocolademuseum van het bedrijf Darcis en verscheidene bioscopen.

– Immers, ons hotel is een hotel dat ‘beweegt’ en dat wordt in de regio erg op prijs gesteld. Wij herbergen bezoekers van concerten en vakbeurzen. We zijn zeer goed op de hoogte van de drie markten die voor onze grootste omzet zorgen. De eerste is de ‘Corporate’ markt, die gebaseerd is op de 12 industriële zones die ons omringen: van Barchon tot aan de Duitse grens. Deze markt heeft een zeer sterke impact op onze omzet. De tweede markt is die van de MICE-sector met seminaries. We volgen deze sector aandachtig en wij dagen onszelf uit om de best mogelijke follow-up voor de klant te waarborgen. De Van der Valk Groep heeft niet alleen in Nederland, maar ook in België een brede waaier aan producten ontwikkeld. Het is goed dat de klant weet dat er binnenkort 12 VdV-hotels in België zijn met ‘locomotieven’ zoals de hotels van Diegem, Brugge, Nazareth, of nog van Aarlen, Bergen, enz. Wij bieden een uitgebreid en geïntegreerd aanbod met zeer gerespecteerde en competitieve prijzen. Tenslotte is er de vrije tijdsmarkt. We hebben het geluk dat we ons op amper 15 minuten van het Circuit van Spa-Francorchamps bevinden. Het Circuit genereert immers ongeveer 6 weekends per jaar activiteiten voor ons.

We hebben een beleid gebaseerd op gastvrijheid. Het gaat niet enkel om leuke kamers, je moet ook aandacht besteden aan details. De openstelling van de keuken is bijvoorbeeld een essentieel onderdeel om een loyale klantenkring aan te trekken. Daarom blijven we ook later open. Bovendien blijven we zeer attent op wat er binnen een straal van 80 km gebeurt. Immers, een groot concert in Maastricht kan voor ons interessant zijn en we ontwikkelen specifieke pakketten (zoals bijvoorbeeld ook tijdens kerstmarkten).”
Michel Pauquet herinnert ons eraan dat de Van der Valk Groep een wereldwijd aanbod heeft met interactie tussen de verschillende hotels. Zo informeert hij ons over het nieuwe hotelproject in Luik.

Michel Pauquet: “In Luik beschikken we over 219 kamers, vlak naast het Palais des Congrès, tegenover de Maas en heel dichtbij het prachtige Museum de la Boverie. We verkopen zelfs verblijven aan klanten uit Duitsland of Engeland. Dit hotel is een geweldig concept dankzij de Skybar die zich op de 10de verdieping bevindt. Het zal zeker een meerwaarde voor Luik betekenen.”
Ook over de voortdurend veranderende markt heeft Michel Pauquet een uitgesproken mening inzake de trends in boekingen en klantentrouw.

Michel Pauquet: “Vandaag zien we meer verloop binnen de klantengroep. We moeten rekening houden met het feit dat vandaag de dag hotelgasten beschikken over een groot aantal reserveringsmogelijkheden. Een klant die een paar jaar geleden werd verworven, kan zich altijd wenden tot centrale reserveringen. Hij kan zelfs door zijn directie verplicht worden om via deze centrales te boeken. Dus we moeten zeer voorzichtig zijn met onze marges. Het verschil zit in de details (apart toilet, gratis minibar, gratis internet) en menselijke aspecten, met kennis van de specifieke verwachtingen van onze loyale klanten. We moeten voortdurend in de toekomst kijken en blijven anticiperen op de behoeften van onze klanten. Deze veranderingen merken we ook bij onze gesprekspartners. Soms zijn het de directeurs zelf die de reserveringen rechtstreeks plaatsen en we moeten ze heel snel een duidelijk en nauwkeurig antwoord kunnen geven op hun vragen. Deze markt beweegt en de kracht van de Van der Valk Groep is de uitstekende visie op deze veranderingen. We moeten voortdurend leren om foutloos ons aan te passen. Onze hotels staan vaak op kop en het is geen toeval dat dit het gevolg is van ons langetermijnbeleid.”

Als afsluiter, wat motiveert Michel Pauquet in deze sector?

Michel Pauquet: “Wij bezorgen onze klanten emoties en dromen, dat is onze motor. We proberen hen alles te geven wat ze nodig hebben om te voldoen aan hun behoeften en verlangens, terwijl ze in ons hotel verblijven. Het is een beroep waar we onszelf voortdurend moeten heruitvinden, wat een enorme voldoening geeft, maar tevens een enorme verscheidenheid aan ontmoetingen. Het belangrijkste is om steeds met hart en ziel te werken en 100% te gaan voor de klantentevredenheid, ongeacht of het nu een seminarie van 4 personen betreft of een huwelijksfeest met 300 genodigden.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Vergaderlocatie in Spa – Hotel Van Der Valk Verviers

Shares

You May Also Like

Nobility meets nobleness – Welkom bij House de Neuf!

Onlangs veranderde Hof Ter Linden haar naam naar House de Neuf voor evenementen. Het ...

Push To Talk geeft kleur aan openingsevents AZ Sint-Maarten

Op 15 oktober 2018 opent AZ Sint-Maarten de deuren. Push To Talk luisterde naar ...

MIJN HART, MIJN COACH door Bart van Consoulting: DEEL 2

Ons hartpotentieel blijkt nog steeds ongekend en daardoor ook ongebruikt. De meeste mensen zijn ...

DOCK 3 was de ideale locatie voor het "The Growth Conference”, marketing event

The Growth Conference, een seminarie waar groei en marketing centraal stonden. Er kwamen internationale ...

Crossborder in Zeeland by @dmire

For a French Industrial Company, @dmire developed a coherent corporate event program. @dmire worked ...

MIJN HART, MIJN COACH: DEEL 1 door Bart van Consoulting

Zolang mijn hart klopt, blijf ik voorzichtig met uitspraken en gedachten over succes en ...