“Kloster Heidberg”, parel in Duitstalig België

Oktober jl. hield Kloster Heidberg een opendeurdag voor meeting planners van bedrijven en hotels uit de regio. Uiteraard ging Eventonline ook een kijkje nemen. Kloster Heidberg is een geklasseerd erfgoedklooster uit de 18de eeuw en bevindt zich in het centrum van Eupen, op een steenworp afstand van het station. Dit huidige seminarie– en eventcentrum met slaapgelegenheid van de Duitstalige Gemeenschap van België dat de deuren opende op 4 september 2014, biedt heel wat mogelijkheden voor verschillende MICE-activiteiten. 

De bezoekers kregen een gepaste ontvangst in de kapel: een kort orgelconcert. De kapel is dan ook het pronkstuk van het klooster. De kruisgang, het balkon met het oude kerkorgel, de loodramen, de vloerplaten geven een unieke sfeer aan het geheel. 

Isabelle Weykmans, Duitstalig Gemeenschapsminister van Cultuur, Werkgelegenheid en Toerisme heette de deelnemers welkom. Alvorens met de rondleiding van het complex  te starten, werd eerst de nieuw promovideo van het domein getoond. De bedrijfsfilm werd in verschillende talen (Nederlands – Frans – Engels – Duits) in de diverse zalen getoond. De rondleiding eindigde opnieuw in de kapel waar de aperitief kon worden genuttigd. Tijdens de opendeurdag werden tevens verschillende lokale cateraars in de kijker gezet. Het betrof vier plaatselijke traiteurs waar deze MICE-locatie mee werkt. De heerlijke hapjes die werden geserveerd, waren allemaal vervaardigd met streekproducten. 

Het klooster “Kloster Heidberg is een originele plek om van vergaderingen en commerciële evenementen een succes te maken. Hier verwacht u een unieke sfeer waarin u geconcentreerd kunt werken en tegelijkertijd volledig kunt ontspannen.

Een geslaagde opendeurdag en een locatie om te onthouden! – Olivier Wauters

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-49246-meeting-rooms-congreslocatie-provincie-luik-eupen–kloster-heidberg.html

Shares

You May Also Like

The Impact of ‘Mallorca 312’ on the Island

An interview with Organizer Xisco Lliteras For the second time, Erik Wood, CEO of ...

Malta: Topbestemming voor incentives en congressen

Malta wordt wel eens vergeleken met een groot openluchtmuseum. En terecht. Dankzij het hoge ...

The Outsider: van studentenproject naar toonaangevend outdoor bedrijf

Wat ooit startte als een speleologie-initiatie tijdens een thesisjaar aan het Sportkot in Leuven, ...

Voetbalmoord in gaststadion KV Mechelen krijgt mooi vervolg

Na de lancering van de voetbalmoord, met als gaststadion KV Mechelen, krijgt dit verhaal ...

NH Brussels Bloom & het Atomium presenteren: #BxlACityWithBalls

NH Brussels Bloom en het Atomium trekken op 18 April voor 4 dagen naar Portugal ...