“Kloster Heidberg”, parel in Duitstalig België

Oktober jl. hield Kloster Heidberg een opendeurdag voor meeting planners van bedrijven en hotels uit de regio. Uiteraard ging Eventonline ook een kijkje nemen. Kloster Heidberg is een geklasseerd erfgoedklooster uit de 18de eeuw en bevindt zich in het centrum van Eupen, op een steenworp afstand van het station. Dit huidige seminarie– en eventcentrum met slaapgelegenheid van de Duitstalige Gemeenschap van België dat de deuren opende op 4 september 2014, biedt heel wat mogelijkheden voor verschillende MICE-activiteiten. 

De bezoekers kregen een gepaste ontvangst in de kapel: een kort orgelconcert. De kapel is dan ook het pronkstuk van het klooster. De kruisgang, het balkon met het oude kerkorgel, de loodramen, de vloerplaten geven een unieke sfeer aan het geheel. 

Isabelle Weykmans, Duitstalig Gemeenschapsminister van Cultuur, Werkgelegenheid en Toerisme heette de deelnemers welkom. Alvorens met de rondleiding van het complex  te starten, werd eerst de nieuw promovideo van het domein getoond. De bedrijfsfilm werd in verschillende talen (Nederlands – Frans – Engels – Duits) in de diverse zalen getoond. De rondleiding eindigde opnieuw in de kapel waar de aperitief kon worden genuttigd. Tijdens de opendeurdag werden tevens verschillende lokale cateraars in de kijker gezet. Het betrof vier plaatselijke traiteurs waar deze MICE-locatie mee werkt. De heerlijke hapjes die werden geserveerd, waren allemaal vervaardigd met streekproducten. 

Het klooster “Kloster Heidberg is een originele plek om van vergaderingen en commerciële evenementen een succes te maken. Hier verwacht u een unieke sfeer waarin u geconcentreerd kunt werken en tegelijkertijd volledig kunt ontspannen.

Een geslaagde opendeurdag en een locatie om te onthouden! – Olivier Wauters

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-49246-meeting-rooms-congreslocatie-provincie-luik-eupen–kloster-heidberg.html

Shares

You May Also Like

Zwitserse workshop 24.10.2018 – Act Like a Coach met Paul Van den Bosch

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau met basis in Brussel, organiseert in oktober e.k. ...

Nobility meets nobleness – Welkom bij House de Neuf!

Onlangs veranderde Hof Ter Linden haar naam naar House de Neuf voor evenementen. Het ...

Cenobio dei Dogi: voor vakantie of B2B

Heb je nog plaats op je bucketlist? Zet een bezoekje aan de Ligurische kust ...

Hotel Villa Flori: Pleasure & B2B aan het Comomeer

Wat ik zo leuk vind aan mijn job is dat ik business steeds kan ...

Push To Talk geeft kleur aan openingsevents AZ Sint-Maarten

Op 15 oktober 2018 opent AZ Sint-Maarten de deuren. Push To Talk luisterde naar ...