La Maison des Remparts: een snuifje België in la douce France

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Normaal publiceren we in MICE MAGAZINE enkel artikels over locaties met seminariefaciliteiten. Ik maak echter graag een uitzondering voor ‘La Maison des Remparts’ in het Franse Beaumes de Venise. Immers, onze lezers zijn toch ook steeds op zoek naar kwaliteitsvolle locaties om hun vakanties in stijl en klasse door te brengen.

Op zoek naar een locatie in de mooie Provence om inspiratie op te doen voor nieuwe ontwikkelingen, stootte ik op http://www.lamaisondesremparts.com/, een charmante Bread & Breakfast in deze prachtige streek.

Uitbaatster Anne Moonen komt uit België en iets zegt me dat ze voor de charmes van een knappe Fransman is gevallen. Samen met haar echtgenoot Christophe runt ze met de nodige passie en perfectie hun mooie B&B. Bijgevolg leggen ze de lat redelijk hoog. Het gebouw, een vroegere hospice, is zeer luxueus ingericht en tevens zeer charmant, typisch Provence. Anne is een charmante gastvrouw, steeds goed gehumeurd en je merkt onmiddellijk dat ze deze functie maar al te graag waarneemt. Haar gasten zijn zeer belangrijk voor haar en ze doet dit alles met overtuiging en passie. Haar echtgenoot assisteert haar hierbij, met de nodige Franse humor en Franse hoffelijkheid!

Naast de prachtige kamers is er ook een zwembad en spa. Ontbijten kan tussen 08h00 en 10h00, met alles wat je maar wenst: fruit, croissants, eitjes, beleg, enz. Dit alles wordt opgediend in een prachtige tuin van Eden die je doet wegdromen. Diner kan ook, maar dient wel 24 uur op voorhand te worden gereserveerd.

Goed om weten, is dat de ganse B&B ook kan worden afgehuurd. Leuk detail nog: Je deelt de grote ontbijttafel met andere gasten, zo heb ik tijdens mijn verblijf o.a. mensen uit Turkije en de States ontmoet.

Beaumes de Venise is bovendien een prachtige streek, je kan van daaruit de Mont Ventoux (CycleWood met de fiets) ontdekken of de bekende Dentelles de Montmirail.

De prachtige omgeving in combinatie met deze schitterende B&B gaat me nog meermaals doen wegdromen over de Provence. Vive la France! – Wood Approved!

Shares

You May Also Like

#miceparty17 is Next!

Yep! It’s that time of the year again. Like we did in November 2015, ...

ArtCube gaat virtueel!

Ontdek nu onze zalen via de Virtual Tour. Graag ontvangen wij u om ArtCube te ...

From Hotel Ownership to supporting Scientific Projects: the Olav Thon Foundation

‘Thon Hotels’ is one of Norway’s leading hotel chains, with about 9,300 rooms in ...

‘Park, stay & go’ bij Holiday Inn Brussels Airport

Holiday Inn werkt continu aan kwaliteitsverbetering. In dat kader vroeg de hotelketen aan o.a. ...

Bar Burbure: Milaan, Manhattan en Londen op Antwerpse Zuid

Restaurant, bistro, wijnkaart of een eigen gin… wanneer Jurgen Lijcops met iets nieuws komt, ...

AccorHotels Party at Pullman Hotel Barcelona Skipper

Traditionally, AccorHotels once again organized a party for its top customers and suppliers. The ...