La Maison des Remparts: een snuifje België in la douce France

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Normaal publiceren we in MICE MAGAZINE enkel artikels over locaties met seminariefaciliteiten. Ik maak echter graag een uitzondering voor ‘La Maison des Remparts’ in het Franse Beaumes de Venise. Immers, onze lezers zijn toch ook steeds op zoek naar kwaliteitsvolle locaties om hun vakanties in stijl en klasse door te brengen.

Op zoek naar een locatie in de mooie Provence om inspiratie op te doen voor nieuwe ontwikkelingen, stootte ik op http://www.lamaisondesremparts.com/, een charmante Bread & Breakfast in deze prachtige streek.

Uitbaatster Anne Moonen komt uit België en iets zegt me dat ze voor de charmes van een knappe Fransman is gevallen. Samen met haar echtgenoot Christophe runt ze met de nodige passie en perfectie hun mooie B&B. Bijgevolg leggen ze de lat redelijk hoog. Het gebouw, een vroegere hospice, is zeer luxueus ingericht en tevens zeer charmant, typisch Provence. Anne is een charmante gastvrouw, steeds goed gehumeurd en je merkt onmiddellijk dat ze deze functie maar al te graag waarneemt. Haar gasten zijn zeer belangrijk voor haar en ze doet dit alles met overtuiging en passie. Haar echtgenoot assisteert haar hierbij, met de nodige Franse humor en Franse hoffelijkheid!

Naast de prachtige kamers is er ook een zwembad en spa. Ontbijten kan tussen 08h00 en 10h00, met alles wat je maar wenst: fruit, croissants, eitjes, beleg, enz. Dit alles wordt opgediend in een prachtige tuin van Eden die je doet wegdromen. Diner kan ook, maar dient wel 24 uur op voorhand te worden gereserveerd.

Goed om weten, is dat de ganse B&B ook kan worden afgehuurd. Leuk detail nog: Je deelt de grote ontbijttafel met andere gasten, zo heb ik tijdens mijn verblijf o.a. mensen uit Turkije en de States ontmoet.

Beaumes de Venise is bovendien een prachtige streek, je kan van daaruit de Mont Ventoux (CycleWood met de fiets) ontdekken of de bekende Dentelles de Montmirail.

De prachtige omgeving in combinatie met deze schitterende B&B gaat me nog meermaals doen wegdromen over de Provence. Vive la France! – Wood Approved!

Shares

You May Also Like

Pandox Operations signs lease agreement for Grand Hotel Oslo

Pandox’ newly formed operations company hits the ground running Pandox Operations has signed a ...

RACOR maakt vanaf vandaag onderdeel uit van Boels Rental

RACOR maakt vanaf vandaag onderdeel uit van Boels Rental als specialist in klimaat- en ...

Meet, eat and greet in Novotel Brussels Centre – Tour Noire

Novotel Brussels Centre – Tour Noire is a four-star hotel ideally located in the ...

Ontdek de gloednieuwe Experience Floor in Hotel BLOOM!

Sinds 2007 is Hotel BLOOM! een vaste waarde in Brussel en het hotel blijft ...

Cum Laude Events leidt evenement voor 5,000 deelnemers in goede banen

Al ruim 15 jaar verrast Cum Laude Events klanten uit de meest uiteenlopende sectoren met ...

3Square breidt uit

3Square heeft zijn portfolio verder uitgebreid met een interessante locatie in Brugge. Naast venues in ...