Mechelen groeit als congresbestemming

Meet in Mechelen, het congresbureau van de stad, heeft 2017 afgesloten met een heel positief jaarrapport. Meer en meer bedrijven en organisaties vinden de weg naar Mechelen om er meetings, teambuildings of congressen te organiseren. 

“Congrestoerisme zit in Mechelen duidelijk in de lift. In 2017 noteerden we een stijging van 9.5% ten opzichte van 2016 en we sloten af met 219 aanvragen. Deze aanvragen komen hoofdzakelijk uit België (91%) en voor een klein deeltje uit het buitenland (9%), vooral uit Nederland”, zegt Kurt Callaert van Meet in Mechelen. “Onze centrale ligging, het prachtige stadsbeeld, de charme van de gastvrije Mechelaar en onze uitstekende faciliteiten brengen Mechelen met succes op de MICE-radar.” 

Eén van de belangrijkste troeven van Mechelen is het brede aanbod: van professioneel congrescentrum Lamot over de Nekkerhal (18.000 m²) tot verschillende kleine nichespelers. “Voor elk publiek, voor elk event is er een match, dat maakt Mechelen ook zo aantrekkelijk als congresbestemming”, aldus Kurt Callaert. “Er zijn zelfs associaties die al vijf jaar op rij blijven terugkeren, wat hoogst uitzonderlijk is in de congreswereld. Mechelen evolueerde doorheen de jaren dan ook van grijze muis tot een must-go bestemming.” 

Aan de top staan en blijven bij referentiepersonen en meetingplanners is niet evident. Hiervoor zet Meet in Mechelen verschillende initiatieven op touw. “Wij organiseren o.a. 10 maal per jaar een ontdekkingsdag voor event- en meetingplanners, die dan eventlocaties en hotels bezoeken, in de hoop dat ze bij een volgende gelegenheid aan Mechelen en/of één van deze locaties terugdenken voor de organisatie van hun event”, zegt Filip Van Laer. 

Noteer alvast 9 maart in jullie agenda want dan nodigt Meet in Mechelen event- en  meetingplanners uit om te komen ‘proeven’ van 10 teambuilding activiteiten. Blijf op de hoogte!

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Congresbureau in Mechelen – Meet in Mechelen

Shares

You May Also Like

Historische teambuilding met Tempeliers

Een team van een farmaceutisch bedrijf, bestaande uit een 30-tal internationale researchers, maakt binnenkort kennis ...

Maes Pettenbar op Pukkelpop by Fast Forward Events

Sigarettenpeuken op het strand. Juist, bah. Gelukkig is propere energieleverancier Eneco begaan met strandhygiëne ...

Website Eventonline revamped!

Heeft u het al gemerkt? De nieuwe website van Eventonline staat reeds zo’n drietal ...

Kas by "Loncin" op Linkeroever!

Van 21 juli tot 25 augustus: ‘Kas by Loncin” op Linkeroever ! Zomerrestaurant met ...

Concert van Pucho Diaz op 28/8 in The Mercedes House

Singer, songwriter, Pucho Diaz haalt zijn muzikale invloeden uit zijn kosmopolitische woonplaats van Havana ...

Nieuw! MICE magazine vanaf 18 november online!

Vanaf nu krijgt u er met www.mice-magazine.com een fonkelnieuwe informatieportal bij. Het wordt een ...