Mechelse hotelsector blijft goede resultaten boeken

Het Hotelrapport 2017 voor Mechelen toont goede resultaten. Mechelse hotels scoorden, met een aandeel van 46,30% van de gerealiseerde kamerovernachtingen in 2017, zeer goed op het vlak van individueel zakentoerisme. Ook in het marktsegment van recreatief toerisme (35%) en de MICE-markt (19%) doet de sector het goed.

Het Hotelrapport bundelt de hotelcijfers in Kunststeden Antwerpen, Brussel, Brugge, Leuven en Mechelen. In Mechelen zijn er 15 hotels, waarvan 1 tweesterrenhotel, 10 driesterrenhotels en 4 viersterrenhotels. Samen zijn ze goed voor 608 kamers.

“In 2017 kwamen er geen hotels bij, maar we verwachten met Boutique Hotel Heerenpracht en Van der Valk hotel aan het Keerdok wel een verhoging van de capaciteit in 2019”, zegt schepen van Toerisme Björn Siffer. “Die extra capaciteit is nodig met het succes van de MICE-werking, de inspanningen om leisuretoerisme aan te trekken en de activiteiten van Artexis in de Nekkerhal.”

Flinke bezetting

De bruto kamerbezetting in Mechelen blijft bovendien stijgen, met bijna 6 procent ten opzichte van 2016. Zo was in 2017 gemiddeld 69,91% van de kamers ingenomen. Met die cijfers trekken de Mechelse hotels voornamelijk individueel zakentoerisme aan, gevolgd door individueel recreatief toerisme, het MICE-segment en recreatief groepstoerisme.

“Als MICE-bestemming doet onze stad het heel goed met een stijging van 9,5% in 2017”, zegt Björn Siffer. “Als je weet dat MICE-toerisme bijna voor één vijfde van de overnachtingen zorgt en weet dat dit in andere Kunststeden maar één tiende of één twintigste is, dan kunnen we zeggen dat de inspanningen van onder meer Congrescentrum Lamot en congresbureau Meet in Mechelen lonen.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Congresbureau in Mechelen – Meet in Mechelen

Shares

You May Also Like

Hotel Metropole’s Top Meeting Hotel – Independent Hotel

CVENT just released the 2018 Top 25 Europe Meeting Hotels – Independent Hotels and ...

Radisson Blu Balmoral staat niet stil tijdens de zomer

Ondanks dat de zomervakantie volop aan de gang is, is het in het Radisson ...

Gentopia, Gentse Feesten voor kinderen mét ouderopvang

Van zaterdag 14 juli tot en met zondag 22 juli 2018 wordt het Zuidpark ...

OCEANDIVA in top 10 grootste crowdfunders 2018

Volgens ondernemersplatform Sprout.nl is OCEANDIVA 1 van de 10 grootste Nederlandse crowdfunders van 2018. Het crowdfunding-bedrag ...

PRG kondigt nieuwe concert touring innovaties aan

Het geüpdatete PRG SPACEFRAME™ en een nieuw Ingest product voor Beyonce en Jay-Z’s “On ...

Professionaliteit en plezier gegarandeerd

In juni had Happening de eer om deel te nemen aan de zogenaamde Vecknam ...