Mechelse hotelsector blijft goede resultaten boeken

Het Hotelrapport 2017 voor Mechelen toont goede resultaten. Mechelse hotels scoorden, met een aandeel van 46,30% van de gerealiseerde kamerovernachtingen in 2017, zeer goed op het vlak van individueel zakentoerisme. Ook in het marktsegment van recreatief toerisme (35%) en de MICE-markt (19%) doet de sector het goed.

Het Hotelrapport bundelt de hotelcijfers in Kunststeden Antwerpen, Brussel, Brugge, Leuven en Mechelen. In Mechelen zijn er 15 hotels, waarvan 1 tweesterrenhotel, 10 driesterrenhotels en 4 viersterrenhotels. Samen zijn ze goed voor 608 kamers.

“In 2017 kwamen er geen hotels bij, maar we verwachten met Boutique Hotel Heerenpracht en Van der Valk hotel aan het Keerdok wel een verhoging van de capaciteit in 2019”, zegt schepen van Toerisme Björn Siffer. “Die extra capaciteit is nodig met het succes van de MICE-werking, de inspanningen om leisuretoerisme aan te trekken en de activiteiten van Artexis in de Nekkerhal.”

Flinke bezetting

De bruto kamerbezetting in Mechelen blijft bovendien stijgen, met bijna 6 procent ten opzichte van 2016. Zo was in 2017 gemiddeld 69,91% van de kamers ingenomen. Met die cijfers trekken de Mechelse hotels voornamelijk individueel zakentoerisme aan, gevolgd door individueel recreatief toerisme, het MICE-segment en recreatief groepstoerisme.

“Als MICE-bestemming doet onze stad het heel goed met een stijging van 9,5% in 2017”, zegt Björn Siffer. “Als je weet dat MICE-toerisme bijna voor één vijfde van de overnachtingen zorgt en weet dat dit in andere Kunststeden maar één tiende of één twintigste is, dan kunnen we zeggen dat de inspanningen van onder meer Congrescentrum Lamot en congresbureau Meet in Mechelen lonen.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Congresbureau in Mechelen – Meet in Mechelen

Shares

You May Also Like

Festive and a unique experience at the Steigenberger Wiltcher’s

Live a unique experience at the Steigenberger Wiltcher’s and celebrate the end of the ...

Data News twee keer aan het feest in de Wild Gallery!

Naar aanleiding van het evenement ‘CIO of the year’ koos Data News voor een ...

Presentatie meisje – Matrix Topiary

Voortvloeiend uit het beeld “het bloemenmeisje” heeft de Matrix Topiary fabriek een nieuw beeld ...

Autoworld Brussels is so much more than just a museum

Autoworld Brussels is so much more than just a museum with rare collector’s items ...

Connections and Ameri-Can Day was at Docks Dome!

Docks Dome had the immense honor of hosting the first “Ameri-Can Day”! This exceptional ...

Eindejaarsfeesten in Diegem

Op zoek naar een locatie voor het volgend kerstfeestje, een eindejaarsfeest voor klanten of ...