MICE Scouting Trip Barcelona

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Eventonline gaat regelmatig op verkenning om interessante steden te scouten als MICE-bestemming. Executive Director Olivier Wauters reisde onlangs naar Barcelona. Hierna volgen enkele tips indien u Spanjes tweede grootste stad overweegt als locatie voor uw MICE-evenement.

De Catalaanse hoofdstad is misschien wel de meest kosmopoliete stad van Spanje, meer nog dan hoofdstad Madrid. Barcelona biedt trouwens het beste van twee werelden. De stad grenst aan de Middellandse Zee waar ze als het ware oprijst uit de zee en langs de kustlijn van de Costa Brava doorheen de stadstraten uitloopt tot in de heuvels van Montserrat. Geroemd voor zijn architecturale pareltjes van Gaudi signatuur zoals de iconische kathedraal ‘La Sagrada Familia’ of ‘Park Güell’, avant-garde chef-koks en uiteraard misschien wel de meest legendarische voetbalclub ter wereld – FC Barcelona – is Barcelona tevens een dynamische stad perfect om te ontspannen, rond te slenteren en te genieten van de unieke manier van leven na een intense business meeting of een meerdaags congres.

Als uitvalsbasis opteerde ik voor Hotel Pullman Barcelona Skipper. Het hotel opende de deuren in november 2006 en werd in 2010 lid van AccorHotel. Het hotel heeft een uitstekende strategische locatie. Barcelona heeft drie belangrijke aantrekkingspolen, namelijk het historische gedeelte in de binnenstad, het Olympisch Dorp en 22@, een nieuwe zone van stadsvernieuwing die speciaal is ontworpen als knooppunt voor internationale bedrijven en start-ups. Het beschreven gebied maakt een driehoek op de kaart. Het hotel ligt in het Olympisch dorp, dat de top in het midden van die driehoek is. Het dichtstbijzijnde metrostation ligt op amper 3 minuten lopen en na 3 haltes bent u in Plaça de Catalunya, het hart van de stad. Je kan ook de tram nemen, met ook een halte binnen 3 minuten loopafstand en na 6 haltes ben je in 22@. Het hotel heeft uitstekende MICE-faciliteiten om hard te werken tijdens vergaderingen en conferenties, om daarna te ontspannen, in het hotel of in de buurt: zwembad, strandboulevard, restaurants, tapas enz.

Ik bezocht elke avond tevens een interessant restaurant met voortreffelijke keuken waar je na een MICE-activiteit met een groep of en petit comité kan gaan tafelen. De eerste avond opteerde ik voor Casa Gracia. “We are ready for the Invasion” staat er op de website te lezen, klaar om uw groep van genodigden te ontvangen. Casa Gracia is tevens een hotel, maar je kan probleemloos lunchen of dineren in ‘La Paisana’, het ruime restaurant van het hotel. Voor elk wat wils, voor de vegetariër, de carnivoor, de gin lover en de cocktail aficionado.

De tweede avond dineerde ik in ‘El Nacional’. Het etablissement vind je in de Passeig de Gràcia en heeft een oppervlakte van 2.600 m2 met een capaciteit van meer dan 700 couverts. Een culinair restaurant met verscheidene zones, waarbij elk van de secties zijn eigen unieke kenmerken heeft, waardoor het gevoel ontstaat dat er verschillende ervaringen zijn te beleven in hetzelfde restaurant. Eigenlijk betreft het vier verschillende restaurants – een vleesrestaurant, een visrestaurant, een tapas- en rijstrestaurant en een fast-deli-restaurant – evenals vier bars gespecialiseerd in respectievelijk bier, wijn, cava en cocktails. Deze setting maakt van El Nacional Barcelona’s restaurant van het moment, een plek om jezelf onder te dompelen in het lokale leven van de stad.

Om af te sluiten, bezocht ik de derde avond het restaurant ‘Chez Coco’ een restaurant gespecialiseerd in gerechten met pluimvee, met de mythische traditie van de Franse brasseries als inspiratie. Het restaurant heeft een braadruimte ‘à la broche’ waar alle soorten gevogelte en vlees aan het spit worden geroosterd.

Kortom, drie absolute aanraders om een geslaagde incentive mee af te sluiten. – Olivier Wauters.

Shares

You May Also Like

Autoworld Brussels is so much more than just a museum

Autoworld Brussels is so much more than just a museum with rare collector’s items ...

Young Movers Conference 2018 – turning conferences into experiences

Recent nam Event Masters een ervaren PCO manager  in huis. Het – ondertusen uitgebreide – team ...

Connections and Ameri-Can Day was at Docks Dome!

Docks Dome had the immense honor of hosting the first “Ameri-Can Day”! This exceptional ...

Eindejaarsfeesten in Diegem

Op zoek naar een locatie voor het volgend kerstfeestje, een eindejaarsfeest voor klanten of ...

Meet in the heart of Bruges at Crowne Plaza

Ever considered booking your winter meeting in Crowne Plaza Brugge? Due to its city ...

5 Redenen voor een meeting in Brabant

1: Bijzondere vergaderlocaties Futuristisch of historisch, groot of klein, in Brabant is voor iedere ...