MICX in Bergen STATE-OF-THE-ART AV-INSTALLATIE IS VAN TELEVIC-SIGNATUUR

Begin dit jaar werd in Bergen een uitzonderlijk congrescentrum ingehuldigd. Met het ‘Mons International Congress Xperience’ (MICX) profileert de stad zich als evenementen- en zakenlocatie. Niet alleen is het indrukwekkende gebouw een prachtig staaltje architectuur, de verschillende auditoria en polyvalente zalen zijn uitgerust met cutting-edge technologie. Van Auditorium tot Forum, van Atrium tot Flex Room … voor de complete audiovisuele installatie werd beroep gedaan op de expertise van Televic Audiovisual.

Multifunctioneel
Met drie auditoria (resp. capaciteiten van 500, 200 en 100 plaatsen), een polyvalente zaal van 400 m², vergaderzalen, een receptieruimte en een atrium, is MICX de locatie voor de meest uiteenlopende business events. Een internationaal congres, een grootse productvoorstelling of een kick-off meeting van een onderneming … Mons International Congress Xperience biedt alle faciliteiten en hightech uitrusting om van elk zakelijk evenement een succes te maken.

Het multifunctionele gebouw is van de hand van wereldvermaard architect Daniel Libeskind in samenwerking met H2A (architect-ingenieurs) en wordt uitgebaat door Artexis, nummer één exploitant van congrescentra in België.

Voor de bouw en realisatie werd het consortium, bestaande uit hoofdaannemer CIT Blaton, elektro-installateur Putman en audiovisueel expert Televic, weerhouden uit maar liefst een tiental kandidaten. Doorslaggevende factoren voor de toewijzing van de opdracht waren onder meer de innovatieve energiesystemen én de totaalcompetentie van Televic Audiovisual.

Audiovisuele integratie
Televic Audiovisual levert AV-installaties van een hoger niveau. Die kwaliteitsgarantie is er enerzijds omwille van de synergie met Televic Conference dat de expertise op vlak van conferentiezalen inbrengt en anderzijds dankzij de sterke integratiecapaciteiten van de AV-specialist. Telkens worden technieken van de hoogste kwaliteit én op maat van ieder specifiek project samengebracht. Het doel is daarbij altijd de realisatie van gebruiksvriendelijke, vlekkeloos functionerende AV-oplossingen. Dat was bij het MICX-project niet anders. Op basis van een summier lastenboek werd een complete audiovisuele configuratie uitgetekend en gerealiseerd volgens de hoge maatstaven die Televic steevast hanteert. De opdracht werd opgeleverd binnen de vooropgestelde termijn. Geen toegevingen op vlak van kwaliteit en dus werden in de respectieve zalen van MICX enkel state-of-the-art materialen en technologieën geïmplementeerd. Onderstaand lijstje is daar een representatieve greep uit:

  • diverse sonorisatie-systemen van Bose voor een perfecte geluidskwaliteit,
  • full HD projectiesystemen van Panasonic,
  • Televic conferentie-installatie met simultane vertaling en draadloze microfoons,
  • Polycom videoconferentiesystemen,
  • AMX-touchscreens voor de regie en centraal beheer,
  • LED-schermen, PA-geluidsinstallatie, interface met andere technieken via KNX-systeem, inductieloop in de vloer voor slechthorenden, twee volledig uitgeruste, dubbele tolkencabines en een infraroodsysteem voor de transmissie van vertaalkanalen.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-49087-meeting-rooms-vergaderlocatie-in-bergen–micx.html

 

Shares

You May Also Like

Zwitserse workshop 24.10.2018 – Act Like a Coach met Paul Van den Bosch

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau met basis in Brussel, organiseert in oktober e.k. ...

Nobility meets nobleness – Welkom bij House de Neuf!

Onlangs veranderde Hof Ter Linden haar naam naar House de Neuf voor evenementen. Het ...

Cenobio dei Dogi: voor vakantie of B2B

Heb je nog plaats op je bucketlist? Zet een bezoekje aan de Ligurische kust ...

Hotel Villa Flori: Pleasure & B2B aan het Comomeer

Wat ik zo leuk vind aan mijn job is dat ik business steeds kan ...

Push To Talk geeft kleur aan openingsevents AZ Sint-Maarten

Op 15 oktober 2018 opent AZ Sint-Maarten de deuren. Push To Talk luisterde naar ...