MICX in Bergen STATE-OF-THE-ART AV-INSTALLATIE IS VAN TELEVIC-SIGNATUUR

Begin dit jaar werd in Bergen een uitzonderlijk congrescentrum ingehuldigd. Met het ‘Mons International Congress Xperience’ (MICX) profileert de stad zich als evenementen- en zakenlocatie. Niet alleen is het indrukwekkende gebouw een prachtig staaltje architectuur, de verschillende auditoria en polyvalente zalen zijn uitgerust met cutting-edge technologie. Van Auditorium tot Forum, van Atrium tot Flex Room … voor de complete audiovisuele installatie werd beroep gedaan op de expertise van Televic Audiovisual.

Multifunctioneel
Met drie auditoria (resp. capaciteiten van 500, 200 en 100 plaatsen), een polyvalente zaal van 400 m², vergaderzalen, een receptieruimte en een atrium, is MICX de locatie voor de meest uiteenlopende business events. Een internationaal congres, een grootse productvoorstelling of een kick-off meeting van een onderneming … Mons International Congress Xperience biedt alle faciliteiten en hightech uitrusting om van elk zakelijk evenement een succes te maken.

Het multifunctionele gebouw is van de hand van wereldvermaard architect Daniel Libeskind in samenwerking met H2A (architect-ingenieurs) en wordt uitgebaat door Artexis, nummer één exploitant van congrescentra in België.

Voor de bouw en realisatie werd het consortium, bestaande uit hoofdaannemer CIT Blaton, elektro-installateur Putman en audiovisueel expert Televic, weerhouden uit maar liefst een tiental kandidaten. Doorslaggevende factoren voor de toewijzing van de opdracht waren onder meer de innovatieve energiesystemen én de totaalcompetentie van Televic Audiovisual.

Audiovisuele integratie
Televic Audiovisual levert AV-installaties van een hoger niveau. Die kwaliteitsgarantie is er enerzijds omwille van de synergie met Televic Conference dat de expertise op vlak van conferentiezalen inbrengt en anderzijds dankzij de sterke integratiecapaciteiten van de AV-specialist. Telkens worden technieken van de hoogste kwaliteit én op maat van ieder specifiek project samengebracht. Het doel is daarbij altijd de realisatie van gebruiksvriendelijke, vlekkeloos functionerende AV-oplossingen. Dat was bij het MICX-project niet anders. Op basis van een summier lastenboek werd een complete audiovisuele configuratie uitgetekend en gerealiseerd volgens de hoge maatstaven die Televic steevast hanteert. De opdracht werd opgeleverd binnen de vooropgestelde termijn. Geen toegevingen op vlak van kwaliteit en dus werden in de respectieve zalen van MICX enkel state-of-the-art materialen en technologieën geïmplementeerd. Onderstaand lijstje is daar een representatieve greep uit:

  • diverse sonorisatie-systemen van Bose voor een perfecte geluidskwaliteit,
  • full HD projectiesystemen van Panasonic,
  • Televic conferentie-installatie met simultane vertaling en draadloze microfoons,
  • Polycom videoconferentiesystemen,
  • AMX-touchscreens voor de regie en centraal beheer,
  • LED-schermen, PA-geluidsinstallatie, interface met andere technieken via KNX-systeem, inductieloop in de vloer voor slechthorenden, twee volledig uitgeruste, dubbele tolkencabines en een infraroodsysteem voor de transmissie van vertaalkanalen.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-49087-meeting-rooms-vergaderlocatie-in-bergen–micx.html

 

Shares

You May Also Like

EERSTE EDITIE CHINA LIGHT FESTIVAL

Geniet van een schitterend lichtfestival. Chinese kunstenaars toveren van 6 december tot 18 januari ...

Een hete zomer vol lachende gezichten bij Radarwerk

Radarwerk is bezig aan een drukke en hete zomer! Deze zomer beleven 100-den studenten ...

visit.brussels Awards 2015: op uw plaatsen, klaar … stemmen maar!

Vanaf 16u vandaag kan het publiek zijn stem uitbrengen voor de visit.brussels Awards. Tot ...

Wil jij ook als koning of koningin voor 1 dag behandeld worden?

Kom dan op 24 juni naar MPI Belgium’s BE Conference! Dit jaar wordt de ...

OCEANDIVA ontvangt 350 Duitse klanten met vuurwerkspektakel

Tropisch summer event als dank voor een succesvol jaar!  Als dank voor een succesvol ...

Meetinglocatie met toptechnologie: The Interactive Hub

In Leuven, vlakbij de afrit van de E40, vindt men sinds kort The Interactive ...