MPI Belgium holds GMID and elects New President

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

MPI Belgium houdt GMID en kiest nieuwe voorzitter

Op 14 april jl. ging in het Brussels Information Point (BIP) een evenement van de Belgische afdeling van MPI (Meeting Professionals International) door in het kader van de Global Meetings Industry Day (#GMID16). De voormiddag stond in het teken van workshops om de kennis over duurzaam inkopen en zero-waste communicatie aan te scherpen en werd gevolgd door een namiddag gevuld met interessante keynote speakers.

Op 14 april, kwamen bijgevolg de leiders uit de meeting en event industrie samen om de eerste officiële GMID te vieren. Met een GMID wil MPI de impact aantonen die de meetingindustrie heeft op de mens, onze economie en onze gemeenschap.

“Het concept van de Global Meeting Industry Day komt uit Noord Amerika (NAMID) en is via Canada, Mexico en Latijns Amerika de wereld rondgegaan. In 2016 was dit het eerste wereldwijde event. Afhankelijk van de tijdzones zijn er zo’n 88 events georganiseerd op deze dag waarvan 45 MPI events”, legt Pieter Allaerts, uittredend MPI-voorzitter uit.

“De Belgische dag was opgedeeld in twee delen en werd gestart met ‘meetings go green’, teneinde de ecologisch voetafdruk proberen te verminderen. De deelnemers aan deze sessies werken in de hotel- en eventsector en kregen tips mee hoe minder afval te creëren of op welke eco-minded leveranciers een beroep kan worden gedaan”, legt Mariska Kesteloo uit. “In de namiddag hadden we dan vijf uiteenlopende sprekers die hun ervaring deelden, telkens met een link naar de meetingindustrie in combinatie met netwerkmogelijkheden achteraf.”

Een diverse groep sprekers nam inderdaad plaats achter het spreekgestoelte, zoals

Chris Smit over cultuurverschillen, Michèle Mees over genderevenwicht, Lars Sudmann over presenteren, Jeffer London over hoe een conversatie op gang te brengen binnen een vergadering en Alexandre Bodart Pinto over ‘Wheeling around the World’.

Een breed publiek nam deel aan het event. “Diverse genodigden, conventiebureaus, DMCs, corporates en dat is nu net de toegevoegde waarde van MPI”, aldus Pieter Allaerts. “Je ontmoet telkens andere mensen. Uiteraard hebben we onze harde kern van leden die steeds terugkeren, maar onder de niet-leden krijg je een heel divers, zelfs Internationaal, publiek, en dat is volgens mij juist het sterk punt van MPI, onze wereldwijde gemeenschap”.

Voorzitterswissel

Tijdens de #GMID16, vond er tevens een voorzitterswissel plaats. Pieter Allaerts geeft immers de fakkel door aan Mariska Kesteloo. “De laatste vijf jaar heb ik verschillende functies in de directie van MPI vervuld, van het organiseren van ‘educationals’ en netwerk borrels tot het voorzitterschap dat ik de laatste twee jaar met veel genoegen waarnam. Volgens de statuten van MPI kan je twee jaar voorzitter zijn en die termijn zit er nu op. Bijgevolg doe ik een stap opzij en heb ik de sleutel overgedragen aan nieuw aanstormend talent, zegt Pieter Allaerts.

“Voor mij is het een hele uitdaging om Pieter op te volgen”, stelt Mariska Kesteloo. “Hij heeft heel veel voorbereidend werk gedaan. We kunnen nu gaan focussen op strategie en het aangaan van partnerships met andere verenigingen die actief zijn voor België.”

“Als ‘Past President’ zal ik betrokken blijven bij MPI en mijn volledige steun en advies blijven geven zodat onze snel groeiende vereniging kan blijven bloeien”, voegt Pieter Allaerts er nog aan toe. “Op die manier hoeft er geen ervaring verloren te gaan. Immers, continuïteit is belangrijk.”

Kersverse MPI-voorzitter Mariska Kesteloo heeft zich alvast drie doelstellingen vooropgesteld. “MPI duidelijk positioneren op de markt in België, het aantal leden doen stijgen en groeien in het aantal bestuursleden. Dat laatste wil ik wel sterk benadrukken. Tijdens mijn periode in het bestuur heb ik enorm veel geleerd, mijn netwerk is gegroeid en bovendien zit je bovenop de nieuwe trends.  Graag wil ik deze boodschap overbrengen naar potentiële bestuursleden om zo nieuwe krachten aan te trekken om nog meer te kunnen realiseren in de nabije toekomst.

Op de agenda voor het komende jaar 2016-2017 staat alvast de samenwerking met andere partners en de organisatie van kortere, maar kwalitatievere events. Educatie blijft uiteraard de belangrijkste pijler van MPI.

http://www.mpi-belgium.be/

Shares

You May Also Like

Schedule now your winter business meeting & End of the year staff party

Winter business meetings The end of the year is just around the corner. That’s ...

Ibis budget Brugge Jabbeke – Eerste en enige Ibis budget met vergaderzaal, bar en terras!

Overnachten in Premium kamertypes Als eerste in Europa opende Ibis budget Brugge Jabbeke met ...

Asian Day van Connections in Docks Dome

Connections, de Belgische vakantiespecialist heeft ons één van de mooiste culturen van de wereld ...

VR Base start nieuw virtual reality concept bij AED Studios

‘Virtual Reality’ pop-up arena opent deuren bij AED Studios in Lint. Op vrijdag 21 ...

Antwerp Expo 2.0 krijgt vorm

Antwerp Expo, sinds 2002 in het beheer van Easyfairs Belgium, is sinds kort gestart ...

Young Movers Conference 2018 – turning conferences into experiences

Recent nam Event Masters een ervaren PCO manager  in huis. Het – ondertusen uitgebreide – team ...