Ontdekkingsdag Gent Noord

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

MeetinGent & Oost-Vlaanderen organiseerde op dinsdag 26 september een ontdekkingsdag van Gent Noord. Niet minder dan veertig meetingplanners tekenden present.

Tijdens de Industriële Revolutie was Gent Noord een uitstekende plek voor grote textielfabrieken. Vandaag zijn deze indrukwekkende gebouwen echter omgetoverd tot evenementenlocaties.

Rendez-vous om 8h30 voor een heerlijk ontbijt in ‘Redloft’, een eigentijdse ruime loft met tuin waar Philippe Lefebvre van Gent Congres en Lise Vanwalleghem van MeetinGent & Oost-Vlaanderen de deelnemers verwelkomden. ‘Redloft’ is een inspirerende ruimte voor zakelijke meetings en een huiselijke plek voor privé- en bedrijfsevenementen. Kortom, het perfecte kader voor 2 tot 140 personen.

Vandaar uit vertrok de groep naar de tweede evenementenlocatie ‘Artcube’. ‘ArtCube’ is echter niet zomaar een evenementenlocatie. De mix tussen de industriële charme van het gebouw en vernieuwende technologie zorgt voor een zeer aangename ontmoeting tussen oud en nieuw. De Galveston-site waar ArtCube gelegen is, was tot het einde van de 20ste eeuw een textielfabriek en alle authentieke elementen werden uiteraard behouden. De verschillende ruimtes zijn ontworpen om van een bedrijfspresentatie, een product lancering, personeelsfeest, formeel diner, networking event, huwelijksfeest, of nightlife event een onvergetelijke ervaring te maken. Van 50 personen voor een intiem event, tot 1.200 personen voor een uitgelaten feest. De ruime parking biedt bovendien plaats aan 350 wagens en daarnaast zijn er nog verschillende parkeermogelijkheden in de buurt.

Vervolgens kwam de ‘Eskimofabriek’ aan de beurt. Dit Gentse pand was oorspronkelijk een 19de eeuwse textielfabriek die intussen volledig gerenoveerd werd en als evenementenlocatie gedroomde moderne faciliteiten biedt voor een succesvol en karakteristiek feest, seminarie of congres. De naam ‘Eskimofabriek’ verwijst naar het gereputeerde Belgische ondergoedmerk Eskimo, dat tot midden jaren 90 hier gevestigd was en er faam maakte met de organisatie van dj-feestjes in de gebouwen. Eskimofabriek biedt verschillende oppervlakte mogelijkheden van 50m² tot 6.000m².

Na het aperitief en lekkere hapjes werd de ontdekkingstocht verder gezet naar ‘Gaston’, rooftopbar/restaurant. Tijdens de zomermaanden geniet je er van een slow cocktail, een lichte lunch of een uitgebreid diner, met een spectaculair zicht op de stad, weg van alle drukte. Gaston is tevens open voor events en workshops. Na een woordje uitleg door de venue manager konden de deelnemers een drankje nuttigen op het rooftop terras gevolgd door een heerlijke ‘shared dishes lunch’.

Na de lunch bracht de bus van transport ‘Reizen Sys’ ons richting het intercultureel muziekcentrum ‘De Centrale’, een boeiende cultuur- en ontmoetingsplek. Oorspronkelijk een elektriciteitscentrale, maar in de jaren 80 van de vorige eeuw zijn de oude, met cokes aangedreven generatoren van deze stedelijke elektriciteitscentrale aan Ham in Gent koud gezet. Vandaag is ‘De Centrale’ in de eerste plaats een centrum dat inzet op creatie en presentatie van muziek die verwijst naar de diversiteit van de stedelijke bevolking. De verschillende polyvalente ruimtes worden ter beschikking gesteld voor voorstellingen, repetities, theater- en filmvoorstellingen, workshops, cursussen en vergaderingen.

Volgende halte was Zaal LUX’, een unieke locatie en partner voor elk exclusief feest op maat. Een prachtige authentieke balzaal met strakke invulling als solide basis. Door de combinatie van flexibiliteit, kwaliteit, comfort, eigen keuze meubilair en een state of the art geluidssysteem biedt Zaal LUX een uniek concept.

De uiteindelijke bestemming van deze ontdekkingsdag was O’Learys, een typische Amerikaanse sport- en business bar uitgedost met sportmemorabilia een Tv-schermen met sportzenders. Bij O’Learys kan je ook terecht voor meetings in de vergaderzalen, businessformules, sportgames,, bowling en zelfs curling.

Na de ontdekkingsdag kreeg iedereen nog een goodiebag. Een geslaagde dag voor de veertig meetingplanners en een puike organisatie van MeetinGent & Oost-Vlaanderen. – Olivier Wauters

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/vergaderzalen-in-gent-oost-vlaanderen-meetingent-oost-vlaanderen/

Shares

You May Also Like

Zwitserse workshop 24.10.2018 – Act Like a Coach met Paul Van den Bosch

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau met basis in Brussel, organiseert in oktober e.k. ...

Nobility meets nobleness – Welkom bij House de Neuf!

Onlangs veranderde Hof Ter Linden haar naam naar House de Neuf voor evenementen. Het ...

Cenobio dei Dogi: voor vakantie of B2B

Heb je nog plaats op je bucketlist? Zet een bezoekje aan de Ligurische kust ...

Hotel Villa Flori: Pleasure & B2B aan het Comomeer

Wat ik zo leuk vind aan mijn job is dat ik business steeds kan ...

Push To Talk geeft kleur aan openingsevents AZ Sint-Maarten

Op 15 oktober 2018 opent AZ Sint-Maarten de deuren. Push To Talk luisterde naar ...