Ontdekkingsdag Gent Noord

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

MeetinGent & Oost-Vlaanderen organiseerde op dinsdag 26 september een ontdekkingsdag van Gent Noord. Niet minder dan veertig meetingplanners tekenden present.

Tijdens de Industriële Revolutie was Gent Noord een uitstekende plek voor grote textielfabrieken. Vandaag zijn deze indrukwekkende gebouwen echter omgetoverd tot evenementenlocaties.

Rendez-vous om 8h30 voor een heerlijk ontbijt in ‘Redloft’, een eigentijdse ruime loft met tuin waar Philippe Lefebvre van Gent Congres en Lise Vanwalleghem van MeetinGent & Oost-Vlaanderen de deelnemers verwelkomden. ‘Redloft’ is een inspirerende ruimte voor zakelijke meetings en een huiselijke plek voor privé- en bedrijfsevenementen. Kortom, het perfecte kader voor 2 tot 140 personen.

Vandaar uit vertrok de groep naar de tweede evenementenlocatie ‘Artcube’. ‘ArtCube’ is echter niet zomaar een evenementenlocatie. De mix tussen de industriële charme van het gebouw en vernieuwende technologie zorgt voor een zeer aangename ontmoeting tussen oud en nieuw. De Galveston-site waar ArtCube gelegen is, was tot het einde van de 20ste eeuw een textielfabriek en alle authentieke elementen werden uiteraard behouden. De verschillende ruimtes zijn ontworpen om van een bedrijfspresentatie, een product lancering, personeelsfeest, formeel diner, networking event, huwelijksfeest, of nightlife event een onvergetelijke ervaring te maken. Van 50 personen voor een intiem event, tot 1.200 personen voor een uitgelaten feest. De ruime parking biedt bovendien plaats aan 350 wagens en daarnaast zijn er nog verschillende parkeermogelijkheden in de buurt.

Vervolgens kwam de ‘Eskimofabriek’ aan de beurt. Dit Gentse pand was oorspronkelijk een 19de eeuwse textielfabriek die intussen volledig gerenoveerd werd en als evenementenlocatie gedroomde moderne faciliteiten biedt voor een succesvol en karakteristiek feest, seminarie of congres. De naam ‘Eskimofabriek’ verwijst naar het gereputeerde Belgische ondergoedmerk Eskimo, dat tot midden jaren 90 hier gevestigd was en er faam maakte met de organisatie van dj-feestjes in de gebouwen. Eskimofabriek biedt verschillende oppervlakte mogelijkheden van 50m² tot 6.000m².

Na het aperitief en lekkere hapjes werd de ontdekkingstocht verder gezet naar ‘Gaston’, rooftopbar/restaurant. Tijdens de zomermaanden geniet je er van een slow cocktail, een lichte lunch of een uitgebreid diner, met een spectaculair zicht op de stad, weg van alle drukte. Gaston is tevens open voor events en workshops. Na een woordje uitleg door de venue manager konden de deelnemers een drankje nuttigen op het rooftop terras gevolgd door een heerlijke ‘shared dishes lunch’.

Na de lunch bracht de bus van transport ‘Reizen Sys’ ons richting het intercultureel muziekcentrum ‘De Centrale’, een boeiende cultuur- en ontmoetingsplek. Oorspronkelijk een elektriciteitscentrale, maar in de jaren 80 van de vorige eeuw zijn de oude, met cokes aangedreven generatoren van deze stedelijke elektriciteitscentrale aan Ham in Gent koud gezet. Vandaag is ‘De Centrale’ in de eerste plaats een centrum dat inzet op creatie en presentatie van muziek die verwijst naar de diversiteit van de stedelijke bevolking. De verschillende polyvalente ruimtes worden ter beschikking gesteld voor voorstellingen, repetities, theater- en filmvoorstellingen, workshops, cursussen en vergaderingen.

Volgende halte was Zaal LUX’, een unieke locatie en partner voor elk exclusief feest op maat. Een prachtige authentieke balzaal met strakke invulling als solide basis. Door de combinatie van flexibiliteit, kwaliteit, comfort, eigen keuze meubilair en een state of the art geluidssysteem biedt Zaal LUX een uniek concept.

De uiteindelijke bestemming van deze ontdekkingsdag was O’Learys, een typische Amerikaanse sport- en business bar uitgedost met sportmemorabilia een Tv-schermen met sportzenders. Bij O’Learys kan je ook terecht voor meetings in de vergaderzalen, businessformules, sportgames,, bowling en zelfs curling.

Na de ontdekkingsdag kreeg iedereen nog een goodiebag. Een geslaagde dag voor de veertig meetingplanners en een puike organisatie van MeetinGent & Oost-Vlaanderen. – Olivier Wauters

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/vergaderzalen-in-gent-oost-vlaanderen-meetingent-oost-vlaanderen/

Shares

You May Also Like

Technopolis: meer dan alleen wetenschap

In een reeks van vier artikels nemen we met MICE Magazine ‘Technopolis’ onder de ...

New Balls Please breidt OPNIEUW uit!

De zaken gaan bliksemsnel voor New Balls Please. Het bekroonde evenementenkantoor heeft sedert begin ...

Soundfield gaat op tournee met Natalia!

Al 14 jaar kiest podiumbeest Natalia voor Soundfield om al het licht en geluid ...

Mercure Hotel Amsterdam West: strategische locatie

Mercure Hotel Amsterdam West is heel strategisch gelegen, precies tussen luchthaven Schiphol en het ...

Meet in Mechelen organiseert geslaagde Speeddate Teambuilding

Op vrijdag 9 maart 2018 jl. organiseerde ‘Meet in Mechelen’ een inspiratiedag voor wie ...