Opening Night Expo ‘American Dream Cars & Bikes’ in Autoworld

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Van 15 december 2017 tot en met 28 januari 2018 loopt in museum Autoworld in Brussel de Expo ‘American Dream Cars & Bikes’. Erik Wood, CEO van Eventonline, tekende present op de ‘Opening Night’ van de Expo en kreeg tekst en uitleg van Sebastien de Baere, Directeur van Autoworld.

“We proberen de bezoeker mee te nemen naar het Amerika van de jaren vijftig en zestig van de vorig eeuw, toen alles mooi was en blonk. De Tweede Wereldoorlog was juist gedaan, de Amerikaanse soldaten keerden huiswaarts, de economie kreeg een boost, het wegennet werd verder uitgebouwd en de automobielindustrie in Amerika kende een ongeziene explosie, vooral met ‘The Big Three’, m.n. Ford, General Motors en Chrysler”, aldus Sebastien de Baere. “Dit alles resulteerde in zeer spectaculaire wagens die van de fabrieksband rolden. Wist je dat meer dan 85% van de hier tentoongestelde wagens een vette 8 cilinder onder de motorkap heeft zitten? Toen was dit de norm, vandaag is dit eerder uitzonderlijk, het zegt veel over die tijdsgeest waarin alles groot, groter, grootst moest zijn.”

Autoworld is ook met deze Expo opnieuw erin geslaagd om enkele pareltjes naar Brussel te brengen, zoals een Corvette uit 1962, een Thunderbird, een Hot Rod, (auto met carrosserie uit de jaren dertig die is omgebouwd om te racen), een dragster, een Buick Electra met heel veel chroom die zes meter lang is en twee meter breed … Kortom, teveel om op te noemen. “Er staan hier meer dan vijftig wagens, en er is tevens de link met het witte doek”, legt de Directeur verder uit. “De Gran Torino van Starsky & Hutch staat hier ook tentoongesteld, alsook de Mustang Fastback, het echte hoofdpersonage uit de film ‘Bullit’ met Steve McQueen. We tonen tevens in een drive-in de iconische films uit die periode met de auto’s in de hoofdrol.”

Deze Expo kadert in de reeks van speciale events die Autoworld om de twee jaar in elkaar steekt. In het verleden was er reeds een Expo rond Porsche en twee jaar geleden de Expo ‘Italian Car Passion’.

Ook de ganse setting van deze American Dream Cars ademt de sfeer van de Fifties en Sixties uit. Zo werd er in de drive-in een typische American Diner nagebouwd waar bezoekers tijdens de Expo een milkshake kunnen nuttigen. Aan de andere kant werd een Amerikaans tankstation uit die periode opgetrokken. Achteraan is er dan ‘Route 66’, met auto’s die uit het decor van de woestijn in rechte lijn naar de bezoeker ‘rijden’.

De gasten van deze Opening Night werden op een ludieke manier ontvangen. Een stewardess overhandigde elke bezoeker een boarding pass van partner United Airlines om met het vliegtuig naar het Amerika van de jaren vijftig en zestig te ‘vliegen’.

De Expo loopt nog tot en met 28 januari 2018. Autoworld is open van 10h00 tot 17h00 tijdens de week en tot 18h00 in het weekend. Ook de shop werd afgestemd op de Expo met nieuwe miniaturen. “De Expo staat echt wel garant voor enkele uurtjes fun voor het hele gezin”, stelt Sebastien de Baere.

Ook in 2018 kondigen zich alvast enkele primeurs aan in Autoworld. “Volgend jaar vieren we 70 jaar Porsche en er is de 120ste verjaardag van Renault. Vervolgens verwelkomen we tevens de tiende editie van de Love Bug Parade. We organiseren bijgevolg een parade met zo’n 300 kevers door Brussel. Kortom, de agenda staat reeds bol van activiteiten”, aldus nog de Directeur.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Unieke vergaderzalen te Brussel – Autoworld

Shares

You May Also Like

The Outsider: van studentenproject naar toonaangevend outdoor bedrijf

Wat ooit startte als een speleologie-initiatie tijdens een thesisjaar aan het Sportkot in Leuven, ...

Triple Tree geeft tips om de juiste eventlocatie te vinden en tegen welke prijs

Het zoeken en kiezen van de juiste evenementenlocatie is een belangrijke factor voor het ...

Balthazar en RECTICEL geven vonken

Elk jaar komen uit heel Europa Recticel managers samen en ditmaal was Antwerpen hun ...

Zakentoerisme Vlaams-Brabant organiseert Inspiratiedag Aarschot

Op donderdag 30 maart jl. liet Zakentoerisme Vlaams-Brabant meetingplanners een reeks bijzondere vergader- en ...

Scheldeland, MICE-land

Een enthousiaste groep van 21 meetingplanners ging mee op ontdekkingsdag van MeetinGent & Oost-Vlaanderen ...

Balthazar en Lyreco: A touch of Silver

Het Benelux Sales Seminar 2018 stond volledig in het teken van de digitale disruptie. ...