OSTEND SEA P’LACE: uniek zalencomplex aan de Hippodroom van Oostende

Post Image
Post Image
Post Image

Wie Oostende en paardensport zegt, denkt onmiddellijk aan de Wellingtonrenbaan, de Hippodroom van de Koningin der Badsteden. Op deze paardenrenbaan biedt OSTEND SEA P’LACE verscheidene volledig gerenoveerde zalen aan van verschillende grootte, stuk voor stuk prachtig gerestaureerd in authentieke Belle Epoque-stijl met schitterend uitzicht en tal van activiteiten in de buurt. Een personeelsfeest, een familiefeest, een beurs, een seminarie, kortom, voor ieder evenement een zaal. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had er een gesprek met Olivier Dedrie, Manager van OSTEND SEA P’LACE.

“We kunnen wel stellen dat dit één van de iconische locaties is van Oostende”, vindt Olivier Dedrie. “Een unieke locatie aan zee en in full swing, net zoals weleer.” Inderdaad, de Wellingtonrenbaan is meer dan een eeuw oud en kende in het verleden heel wat hoogdagen. Vroeger waren er zelfs tijdens de zomerperiode dagelijks paardenraces. “Er is een periode geweest dat de Hippodroom er wat verwaarloosd bij lag, maar die tijd ligt ver achter ons”, aldus de manager. “Nog niet zo lang geleden werd hier in de paardensport nieuw leven ingeblazen en werd ervoor gekozen om ook het ganse domein op te waarderen en bijgevolg terug ernstig te investeren in de Hippodroom, zo’n vijf à zes miljoen euro.”

En het resultaat mag er zijn. Zo werden alle bijgebouwen mee gerenoveerd, zoals bijvoorbeeld de jockeyclub en de Bagatelle, zodanig dat het ganse domein terug de uitstraling kreeg van weleer.

OSTEND SEA P’LACE is vandaag een prachtig zalencomplex aan de Hippodroom van de kuststad. “We hebben drie aparte zalen binnen het domein van de Hippodroom. De bedrijfsnaam is OSTEND SEA P’LACE, maar we komen naar buiten als ‘OSTEND SEA P’LACE Hippodroom Oostende’ om toch die connectie van vroeger te behouden.”

De locatie telt drie verschillende zalen. Het grootste zalencomplex is ‘HIP’, gelegen in de gebouwen van de Hippodroom van Oostende zelf. Deze bestaat uit een gelijkvloers met plaats voor 1.200 genodigden zittend of 2.000 staand, maar er is ook nog een mezzanine en een aparte VIP-zaal op de eerste verdieping. In de mezzanine kunnen nog eens 300 gasten staand worden ontvangen voor een receptie, terwijl in de VIP-zaal tot 160 genodigden zittend of 200 staand een schitterend uitzicht over de renbaan hebben. Met haar drie verschillende niveaus biedt deze zaal ‘O’DROME’ (ook bekend als ‘Bagatelle’) verscheidene mogelijkheden voor originele familiefeesten en personeelsfeesten voor zo’n 300 à 400 personen. Gezien haar ligging net naast de Hippodroom en de HIP-zalen, kan deze in combinatie hiermee worden gehuurd. Het terras biedt bovendien een fantastisch uitzicht op de renbaan en de golf.

“De Bagatelle is vanaf heden ook uitgerust met alle technische voorzieningen, zoals projectiescherm en nieuwe verlichting. In de grote zaal ontvangen we een brede waaier van activiteiten. De ene week een beurs, de andere een trouwfeest of seminarie. De klanten kunnen hun eigen thema integreren. Vandaar ook een blank canvas. We maakten wel enkele kleine investeringen om te renoveren, zoals nieuwe verlichting in de inkomsas, recent ook de tv-schermen gekoppeld aan ons netwerk, zodat we video’s of foto’s kunnen streamen”, aldus Olivier Dedrie.

“In de VIP-zaal worden kortelings nog een beamer en projectiescherm geïnstalleerd zodat ook deze zaal standaard wordt uitgerust met de basisuitrusting voor meetings.”

Leuk aan het domein is dat zowel kleine groepen van zo’n 50 deelnemers tot grote groepen van 2.000 personen er terecht kunnen. “Alle locaties kunnen ook volledig of in delen worden afgehuurd. Zo proberen we per klant en afhankelijk van het budget de juiste ruimte te adviseren. Er zijn tevens mogelijkheden om extra ruimte te creëren naast de gebouwen, bijvoorbeeld met een tent”, aldus nog de manager.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Verhuur eventlocatie in Oostende – Ostend Sea P’lace

Shares

You May Also Like

Nobility meets nobleness – Welkom bij House de Neuf!

Onlangs veranderde Hof Ter Linden haar naam naar House de Neuf voor evenementen. Het ...

Push To Talk geeft kleur aan openingsevents AZ Sint-Maarten

Op 15 oktober 2018 opent AZ Sint-Maarten de deuren. Push To Talk luisterde naar ...

MIJN HART, MIJN COACH door Bart van Consoulting: DEEL 2

Ons hartpotentieel blijkt nog steeds ongekend en daardoor ook ongebruikt. De meeste mensen zijn ...

DOCK 3 was de ideale locatie voor het "The Growth Conference”, marketing event

The Growth Conference, een seminarie waar groei en marketing centraal stonden. Er kwamen internationale ...

Crossborder in Zeeland by @dmire

For a French Industrial Company, @dmire developed a coherent corporate event program. @dmire worked ...

MIJN HART, MIJN COACH: DEEL 1 door Bart van Consoulting

Zolang mijn hart klopt, blijf ik voorzichtig met uitspraken en gedachten over succes en ...