Overheid lanceert BE-Alert met The Oval Office

BE-Alert, het alarmeringssysteem van de Overheid en het Crisiscentrum waarmee burgers in noodsituaties gewaarschuwd worden via sms, mail en sociale media, werd onlangs gelanceerd door de Ministers Jan Jambon en Alexander De Croo. De communicatiecampagne om mensen uit te nodigen zich te registreren op het platform werd gecreëerd door The Oval Office. In de komende weken wordt deze uitgerold via affiches, radiospots, infovideo’s en een virtual realitybeleving. Daags na de lancering hadden zich al 15.000 Belgen geregistreerd.

Multi-channel communicatie op maat van de burger
De Overheid wil met de applicatie BE-Alert mensenlevens redden dankzij een vlotte communicatie bij rampen zoals overstromingen, bosbranden, grote stormen of chemische ongevallen.

Benoit Ramacker, woordvoerder van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken: “Met BE-Alert willen we mensen persoonlijk verwittigen bij een ramp en hen informeren over hoe zij het best reageren in een bepaalde noodsituatie. Via de applicatie geven we mensen de kans om bij te dragen tot hun eigen veiligheid tijdens een crisissituatie.” 

Alle burgers die zich online registreren zullen bij het voorvallen van een ramp gecontacteerd en geïnformeerd worden. Wanneer zich een noodsituatie voordoet, beslissen de autoriteiten via welke kanalen ze de inwoners het best informeren. Dit kan via mail, sms, telefoon of sociale media.

The Oval Office toetst je reactievermogen bij crisis
De campagne zal de burgers via verschillende media informeren en sensibiliseren. Zo wordt er lokaal geafficheerd, zullen er radiospots worden uitgezonden op de nationale zenders en via sociale media worden informatieve video’s verspreid. Daarenboven heeft The Oval Office ook een virtual realityspel ontwikkeld waarbij je kan testen hoe goed je voorbereid bent op een noodsituatie.

Jurgen Van Damme, Senior Accountmanager bij The Oval Office: “We willen met onze virtual reality-applicatie laten ervaren dat het niet eenvoudig is om het hoofd koel te houden tijdens een noodsituatie. Deze live beleving maakt de mensen bewust van het feit dat vlotte communicatie cruciaal is bij noodsituaties en dat BE-Alert hier een oplossing voor biedt.”

De virtual realitybeleving zal als een soort escape room opgezet worden en van evenement naar evenement trekken tijdens de zomermaanden. Als je je eigen reactievermogen wil testen bij een crisissituatie kan je het spel onder andere spelen tijdens de Radio 2 aan zee tour, de Gentse Feesten, het Brussels Summer Festival, de Fêtes de Wallonie of le Beau Vélo de Ravel.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Evenement organisator – The Oval Office

Shares

You May Also Like

Pure Liner trakteert met bubbels!

Tien jaar geleden begon het levensverhaal van onze unieke en varende evenementenlocatie. In 2005 werd de ...

Morgen begint Festivak België in Antwerpen

Bezoekt u ook dé vakbeurs van de evenementenbranche in de Waagnatie Antwerpen? Bezoek Eventonline! ...

Holiday Inn Brussels Airport Hotel – SKOJ continues to innovate and expand

Holiday Inn Brussels Airport Hotel – SKOJ blijft innoveren en uitbreiden “Na een moeilijke ...

's Graevenhof team: Trendy gastronomie door workshops

Onder leiding van Dhr. Jan Buytaert en in samenwerking met Horeca Vorming Vlaanderen volgen zij ...

Plenty of Changes in Amigo, a Rocco Forte Hotel

Amigo, a Rocco Forte Hotel, is present at the IBTM trade fair for the ...

Let the festival season begin!

The first MaisonRouge Crew has left for Rock Werchter 2015 on the NMBS SNCB special Partytrain! www.maisonrouge.be! Bekijk deze klant ...