Relais & Châteaux Domaine La Butte aux Bois bekroond met uitzonderlijk hoge hotelclassificatie 5*****

Relais & Chateaux Domaine La Butte aux Bois in Lanaken is door Toerisme  Vlaanderen bekroond met de classificatie 5***** Superior – als eerste hotel in Vlaanderen. Eind vorig jaar viel het gourmetrestaurant La Source in de prijzen met de toekenning van een 2de Michelin-ster. De sterrenregen in Lanaken houdt aan. 

Van landhuis tot tophotel. De geschiedenis van La Butte aux Bois als hotel gaat terug tot 1986. De ondernemersfamilie Bullens besloot toen tot de verbouwing van haar landhuis uit 1924 in Neo-Turdorstijl tot een hotel/restaurant. De naam is ontleend aan het Frans en staat voor ‘heuvel in het bos’. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde La Butte aux Bois zich tot een prestigieus luxehotel & gourmetrestaurant dat in 2008 lid werd van de gerenommeerde hotelvereniging Relais & Châteaux en belangrijke internationale onderscheidingen in de wacht sleepte met als uitschieters een eerste Michelin-ster in 2013 en een tweede Michelin-ster in 2017 voor het inpandige gourmetrestaurant La Source en zijn chef Ralf Berendsen.

Wellbeing op hoog niveau. In 2017 voltrok zich ook een ingrijpende ombouw en uitbreiding van het hotelcomplex met 20 extra luxekamers en een grandioze SPA RETREAT ‘La Forêt’ over een oppervlakte van 1.350 m2. Relais & Châteaux Domaine La Butte aux Bois voegde daarmee een nieuwe dimensie toe aan zijn al omvangrijk lifestyle- en wellnessaanbod en bevestigde zo zijn status van toonaangevend tophotel in de Euregio.

Toekenning op basis van objectieve criteria

Relais & Châteaux La Butte aux Bois is dus het eerste hotel dat door Toerisme Vlaanderen wordt gehonoreerd met de classificatie 5***** S . De toekenning gebeurt – na een grondige inspectie – op basis van een reeks objectieve criteria die per sterrencategorie zijn vastgelegd. Het extra label ‘Superior’ is een blijk van erkentelijkheid en waardering voor het totaalaanbod aan faciliteiten en comfortvoorzieningen alsook voor de uitzonderlijk hoge kwaliteit van de dienstverlening en de vakbekwaamheid en inzet van de ruim 100 medewerkers.

Hierover hoteldirecteur Marc Alofs… “Tot vorig jaar kwamen onze restaurant- en hotelgasten in meerderheid uit België en Nederland, wat te verklaren valt door de renommee van ons sterrenrestaurant La Source en de nabijheid van het Nationaal Park Hoge Kempen én van Maastricht, met als blikvangers TEFAF en de juli-concerten van André Rieu.

Sinds de verruiming van het lifestyle- en wellnessaanbod van SPA RETREAT ‘La Forêt’ en de tweede Michelin-ster voor La Source, verwelkomen wij in toenemende mate hotelgasten uit nieuwe herkomstlanden als Duitsland, Engeland, Frankrijk, de VS en zelfs Canada. Het gaat om ware levensgenieters die de wereld rondreizen op zoek naar culinaire hotspots en bijzondere hideaways, en al eens een dagje langer bij ons blijven. Vanuit hun ervaringen op internationaal vlak stellen zij zeer hoge eisen inzake kwaliteit en service. Dat vergt van ieder van ons zowel vakbekwaamheid als engagement en flexibiliteit en dat op elk moment van de dag én de week. In alles streven wij de perfectie na! Dat is noodzakelijk om op ons niveau succesvol te zijn én te kunnen blijven. De prestatiedruk in de horeca is immens groot en dan geeft een bekroning zoals Domaine La Butte aux Bois nu ontvangt een enorme boost om op de ingeslagen weg verder te gaan. Dankbaarheid voor dienstbaarheid is niet vanzelfsprekend, daarom doet die erkentelijkheid in de vorm van de 5***** S classificatie ieder van ons enorm veel plezier.”

Relais & Châteaux Domaine La Butte aux Bois, Paalsteenstraat 90, 3620 Lanaken – +32 (0)89/73 97 70

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Unieke vergaderlocatie Lanaken – La Butte aux Bois

Shares

You May Also Like

Domaine de Rymska: waar de tijd heeft stil gestaan

Het wordt stilaan een aangename traditie. Wanneer de zomer steevast eraan komt, zetten we ...

Hotel The Fourth en Faculty Club in strategische alliantie

Hotel TH4TH en Faculty Club kondigen vandaag aan dat ze in een samenwerkingsverband stappen. ...

Radisson Blu Astrid Hotel Antwerpen rondt verbouwing van vergaderzalen af

Het Radisson Blu Antwerpen heeft recent de verbouwing van de vergaderzalen afgerond. Deze investering ...

Hilton Car Rally: Top Event

Afgelopen vrijdag 8 juni vond de Hilton Car Rally plaats. De derde editie reeds ...

Sunrise yoga session at Park Hyatt Mallorca

Imagine you have three or four days full of meetings and workshops or in ...