Sandton Grand Hotel Reylof wordt luxe boetiekhotel Pillows Grand Hotel Reylof

Op 9 juli a.s., net na Gent Jazz, sluit Sandton Grand Hotel Reylof in Gent de deuren om deze op 8 oktober, vlak vòòr de aanvang van het Gentse Filmfestival, opnieuw te openen als Pillows Grand Hotel Reylof, een nieuw boetiekhotel na een volledige gedaanteverwisseling.

Tijdens de zomermaanden wordt het ganse hotel – met uitzondering van het beschermde deel – volledig verbouwd, waarbij felle kleuren en drukke patronen worden omgeruild voor ingetogen luxe in 158 kamers met de beste bedden, matrassen, kussens en het zachtste linnen, volgens General Manager ­Dominique Rongé.

Bovendien verdwijnt de traditionele onthaaldesk. De hotelgasten worden bijgevolg verwelkomd in ‘The Living’ op de eerste verdieping. Terwijl de gasten een hapje of drankje nuttigen, wordt hun bagage naar de kamers gebracht en worden de nodige documenten ingevuld. De klassieke receptionist(e) kent dus ook een gedaanteverwisseling en wordt gastheer/vrouw. Op termijn wordt in- en uitchecken trouwens volledig elektronisch.

Reaching out for a Star

Uiteraard wordt ‘LOF’, het restaurant van het hotel, tevens onder handen genomen. Het afgelopen jaar behaalde LOF een goed rapport met een 12 op 20 van Gault & Millau. De GM is echter ook heel ambitieus inzake de catering en droomt ervan om op termijn zelfs een ster te halen. Vandaar dat het restaurant kleiner wordt en één kok zich alleen met LOF bezig gaat houden. De vrijgekomen ruimte wordt dan weer een vergaderzaal uitgerust met de modernste technologie en plaats voor honderd personen. Buiten komt er tevens een oranjerie waar gasten kunnen lunchen.

De upgrade van het hotel gaat evenwel gepaard met een prijsstijging. Vandaag betalen gasten gemiddeld 130 euro per nacht. De prijs zal echter geleidelijk stijgen. Tot hoeveel is nog onduidelijk, maar volgens de General Manager zal de prijs voor een nacht minder dan 200 euro bedragen. Voorlopig blijft Hotel Reylof wel een viersterrenhotel, maar met een vijfsterrenservice. Immers, de helft van het cliënteel zijn zakenmensen en veel zakenlui mogen niet overnachten in een vijfsterrenhotel.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Vergaderlocatie in Gent – Sandton Grand Hotel Reylof

Shares

You May Also Like

Een Goede Eerste Professionele Indruk Maken? Lachen Mag!

Een nieuw onderzoek uitgevoerd door Crowne Plaza® Hotels & Resorts toont aan dat humor de zakenwereld ...

Netwerk-events bij Living Tomorrow in november

Als innovatie- en netwerk-platform werkt Living Tomorrow rond een aantal “trending” thema’s: smart cities, ...

Grootste kerstboom van het land

Geetbets – 33 meter hoog, een kilometer led-lichtjes en een kerstster van 2 meter: ...

Hotel Bloom opens 'Experience Floor'

Onlangs ging er een feestje door in ‘Hotel Bloom’ te Brussel. Erik Wood, CEO ...

Patrick Vermaerke (Bevas Events): we brengen mensen samen

‘Mensen samenbrengen’. Dat was de droom die Patrick Vermaerke had toen hij zestien jaar ...

Go green, de garantie voor een geslaagd evenement!

Vergeet drukke bijeenkomsten en hectische teambuildingactiviteiten. Wil je echt ontstressen met je team en ...