Tafelrond-The Fourth: unieke combinatie historische grandeur en performante hi-tech

Tafelrond-The Fourth is een uniek historisch pand dat door de huidige eigenaar werd gerenoveerd tot een ‘state of the art’ locatie. Gelegen centrum Leuven biedt het gebouw een aparte hotelaccommodatie, inclusief opnamestudio en gastronomisch restaurant. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had er een gesprek met General Manager Yannick Bouts.

“Ons verhaal begint in de 15de eeuw”, stelt Yannick Bouts. “Immers, vanaf 1479 deed dit gebouw dienst als verzamelplaats voor verschillende gilden in de stad Leuven. Diegenen die het meest hun stempel op het gebouw hebben gedrukt, waren de rederijkers die er samenkwamen om te dichten en te drinken. Nadat het werd gesloopt en heropgebouwd, blies muziek en theater in 1817 het gebouw nieuw leven in. Tafelrond werd een schouwburg voor bijna duizend mensen waarin voorstellingen werden gebracht.”

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Tafelrond volledig platgebombardeerd. Na de oorlog werd een reconstructie gemaakt van het gotische origineel zoals het er in zijn 1ste leven uitzag en ook nu opnieuw uitziet. Vanaf 1930 deed het gebouw dienst als de Leuvense vestiging van de Nationale Bank.

“Wij hebben vervolgens het gebouw overgekocht en volledig gerenoveerd. Helemaal vanaf nul en alles opengegooid”, aldus de GM. “We hebben een restaurant voor hoge gastronomie gecreëerd dat plaats biedt aan 70 personen. Bovendien hebben we een televisiestudio geïncorporeerd waarbij we rechtstreeks kunnen uitzenden op antenne. Voor meetings en events bieden we een multifunctionele ruimte aan. Last but not least doet de zolderruimte dienst als intiem concertzaaltje, dat tevens kan worden gebruikt als vergaderruimte, zeer apart, met een 12m hoog plafond.” Tafelrond biedt ook private dining aan voor bedrijven tot 40 à 50 personen, maar ook teambuildings, ontbijtmeetings enz.

Opnamestudio

Ook de opnamestudio, uniek in het land trouwens, is state of the art. “Speciaal aan Tafelrond is de combinatie van oud en nieuw, het historisch gebouw volledig gerenoveerd met de hi-tech studio”, vindt Yannick Bouts. “Inzake de tv-studio, hebben we ons oor te luisteren gelegd bij de specialisten van de VRT en Medialaan. Resultaat: we hebben een regieruimte waar we alles kunnen registeren, monteren en uitzenden.”

Wie de studio gebruikt, kan rekenen op technische ondersteuning, maar dat is niet echt nodig. “We geven bijstand, maar eigenlijk is het gebruik heel eenvoudig. Deze studio geeft aan iemand die niet gewoon is om met pc te werken de mogelijkheid om een knalpresentatie te brengen. Less is more. Het is in principe kinderspel. Ook voor conference calls op drie verschillende locaties bijvoorbeeld, Londen, New York en Brussel. We kunnen in een vingerknip volledig gaan streamen. We zitten hier immers met de zwaarste apparatuur die er te krijgen is. De studio is ook door professionele mensen gebouwd. De rechtstreekse glasvezellijn met Brussel loopt hier onder de grond. Het contact is enorm snel.”

Overnachten

Je zou haast vergeten dat Tafelrond-The Fourth ook een hotel is. “We beschikken over 42 hotelkamers, van luxekamer tot mezzanine en suite”, legt de GM verder uit. “In iedere kamer staat zelfs een koffiemachine met koffiebonen. Zeer uniek trouwens. Uiteraard ook een high-definition tv, domotica, beddengoed van De Witte Lietaer … Kortom een mooie mix van historische grandeur verweven met technologie en luxe”, aldus nog Yannick Bouts.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conferentiehotel Leuven – The Fourth

Shares

You May Also Like

100 jaar plastische chirurgie – Summer Meeting in Brugge

Het congresbureau Meeting in Brugge mocht de organisatie van dit prestigieuze congres voor plastische ...

Deco-Fact stoffeert nieuwe booghal op Innovatiefestival in Ulft

Op het DRU Industriepark in het Nederlandse Ulft vond van 25 t.e.m. 28 maart ...

Winterseizoen afgelopen, koers richting zomer!

De ijspiste is afgebroken en we zetten koers naar het nieuwe zomerseizoen! Van 15 ...

Samsung S7 Training Tour by Fast Forward Events

Een nieuw jaar, een nieuwe versie van de Samsung Galaxy S, het mobiele vlaggenschip ...

Hangar 43: gerenoveerde fabriekshal voor uw evenementen

Hangar 43 is een volledig gerenoveerde negentiende-eeuwse fabriekshal in het centrum van Oost-Vlaanderen die ...

Favourite new event venues from the 2017 collection

The Brussels Special Venues portfolio has expanded even further! Last summer, we announced the ...