The Oval Office toont de weg naar het Brussel van morgen

Post Image
Post Image

De komende drie jaar vinden verschillende wegwerkzaamheden plaats in het Brussels Gewest. De communicatie rond een aantal grote werven wordt in opdracht van Brussel Mobiliteit samengebracht onder een campagne, bedacht en uitgevoerd door communicatiebureau The Oval Office. Onder de slogan ‘Brussel van morgen begint vandaag’ zullen bewoners, pendelaars, handelaars en bezoekers uitgebreid ingelicht worden. De geïntegreerde campagne zal bestaan uit radiospots, printadvertenties, huis-aan-huisbedeling, out of home, een social mediacampagne en live activaties. 

Werken aan het Brussel van morgen

Pascal Smet, Brussels Minister voor Mobiliteit en Openbare Werken: “Met de campagne willen we informeren over de mogelijke hinder en mobiliteitsmaatregelen, maar ook tonen dat we werken aan het Brussel van morgen. Een meer leefbare stad met meer plaats voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer.”

Centraal in het campagnebeeld staat dan ook een groot hart – een verwijzing naar het Brusselse Irissymbool – met daarin een toekomstbeeld van hoe een specifieke wijk er na de werkzaamheden uit zal zien. De sloganBrussel van morgen begint vandaag’ komt ook terug in de signatuur ‘be tomorrow’.

Mediamix met live activaties

De campagne is gestart met spots op de nationale radiozenders en advertenties op Facebook en Instagram. Daarnaast wordt er in het Brusselse straatbeeld gecommuniceerd via affichage, een volledig beklede MIVB-bus, een huis-aan-huisbedeling van brochures, print- en online advertenties in kranten en magazines. Voor het live gedeelte van de campagne, worden teams van informanten ingezet die zich met bakfietsen en een elektrische tuk-tuk verplaatsen en halthouden aan verschillende werven, markten, evenementen en verkeersknooppunten in het Brussels Gewest. De tuk-tuk is een mobiel infopunt met een videoscherm, wist-je-dat-boxen en een polaroid fotobooth.

Camille Thiry, Communication Manager bij Brussel Mobiliteit: “Het is onder meer omwille van die live communicatie-aanpak dat we voor The Oval Office hebben gekozen. Die vereenvoudigt én versterkt de communicatie tussen de overheid en bewoners, pendelaars en bezoekers. The Oval Office stelde bovendien een gesegmenteerde aanpak voor, afgestemd op de verschillende doelgroepen, met een sterke focus op online media.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Evenement organisator – The Oval Office

Shares

You May Also Like

OSTEND SEA P’LACE: uniek zalencomplex aan de Hippodroom van Oostende

Wie Oostende en paardensport zegt, denkt onmiddellijk aan de Wellingtonrenbaan, de Hippodroom van de ...

Buitenlandse business trip? Met JADA wordt het een heuse beleving!

Voor wie zijn personeel extra wil motiveren om plankgas te geven, is een buitenlandse ...

Art Of Confusion blaast 25 kaarsjes uit met ‘Tales of the Djinn’

Op 25 en 26 april jl. vierden Art Of Confusion, 7theaven en Fabula Productions ...

The Outsider: van studentenproject naar toonaangevend outdoor bedrijf

Wat ooit startte als een speleologie-initiatie tijdens een thesisjaar aan het Sportkot in Leuven, ...

Triple Tree geeft tips om de juiste eventlocatie te vinden en tegen welke prijs

Het zoeken en kiezen van de juiste evenementenlocatie is een belangrijke factor voor het ...

Balthazar en RECTICEL geven vonken

Elk jaar komen uit heel Europa Recticel managers samen en ditmaal was Antwerpen hun ...