Tomorrowland als podium voor nieuwste innovatie van Neptunus

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

De nieuwste innovatie van Neptunus, genaamd Salacia, is tijdens het eerste weekend van Tomorrowland door tienduizenden festivalgangers ingewijd. De specialist in tenten voor evenementen en demontabel bouwen plaatste een volledig ronde structuur (360°) op drijvende pontons in de ‘Garden of Madness’. Uniek in zijn soort en speciaal voor deze editie van Tomorrowland ontworpen, dat dit jaar “Amicorum Spectaculum – Magic will happen”  als thema voert.

Salacia
De ‘Garden of Madness’ ziet er met een hoogte van ruim 12 meter en een overspanning van 40 meter bijna futuristisch uit. “We zijn enorm trots dat deze volledig ronde structuur voor het eerst op Tomorrowland wordt gebouwd,” vertelt Dorrie Eilers, directeur van Neptunus. “Onze R&D-afdeling is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het doorontwikkelen van bestaande producten. Soms worden innovaties voortgestuwd door onze klanten, zo ook nu. Na een aantal jaren wilde Tomorrowland iets nieuws, iets wat nog nooit eerder is gebouwd. Dit was natuurlijk een uitdaging die we graag aangingen. Na een aantal creatieve sessies zijn we tot deze volledig ronde structuur gekomen, iets wat bouwtechnisch geen gemakkelijke opgave is.  Een mooie toevoeging aan onze productrange in ons 80e jubileumjaar.”

Multifunctioneel inzetbaar
De Salacia –  een toevoeging aan de Evolution serie – is een echte eyecatcher voor ieder evenement en multifunctioneel inzetbaar. Met een doorsnede én een vrije overspanning van 30 meter kan de Salacia rondom uitgebreid worden met een overstek van 5 meter. De hoogte is variabel tussen de 8 en 12 meter. De structuur kan rondom open blijven of met wandpanelen en/of glaspanelen worden dichtgebouwd. De (dak)constructie wordt hydraulisch gelift en kan daardoor razendsnel gebouwd kan worden. Daarbij kan de Salacia ook halfrond (180°) worden geplaatst aan een bestaande accommodatie van het type ‘Evolution’.

Meerdere areas gebouwd
De vernieuwde ‘Garden of Madness’ is niet de enige area, ook de ‘Freedom’-stage komt van de hand van Neptunus. De danstempel (Evolution) van 50 x 70 meter werd voorzien van een interne verdiepingsvloer in U-vorm voor ideaal zicht op de DJ-booth. Naast deze twee area’s bouwde Neptunus – net als andere jaren –de ‘Galeria Tripledecker’ als Main Comfort VIP-area. De etagehal van 2.400 m² vierkante meter kenmerkt zich door de drie verdiepingen en unieke dakconstructie en geeft een fantastisch uitzicht op de Mainstage. Tenslotte bouwde Neptunus nog de LEAF (Stage 10), een loungebar die ook op het water drijft, voorzien van twee ponton-looppaden naar de oevers.

Over Neptunus bvba
Neptunus is internationaal specialist in demontabel bouwen.  Zo ontwerpt en verhuurt Neptunus tenten  voor evenementen, maar ook demontabele gebouwen die bijvoorbeeld als supermarkten, sporthallen en distributiecentra worden ingezet. Eigenlijk overal waar tijdelijke accommodaties nodig zijn. Het familiebedrijf is in 1937 opgericht en heeft naast haar vestiging in Zonhoven, vestigingen in Nederland (hoofdzetel), Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen. In totaal heeft Neptunus ruim 275 medewerkers in dienst.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Verhuur van tenten voor events – Neptunus

Shares

You May Also Like

Ghent Marriott, ook ambassadeur van de stad op ibtmWorld

“We vinden het als toonaangevend Gents hotel ook belangrijk om naast ons congresbureau hier ...

Flanders Expo breidt fors uit

Flanders Expo heeft grootse uitbreidingsplannen. “We hebben een aantal beurzen die op hun maximale ...

Bartenders-on-the-road gaat power, passie en liefde voor het vak een nieuwe richting geven

IBTM Barcelona 2015 …  de ontmoeting met de bezieler Elroy Richter van Shake & Serve Amsterdam (www.shakeandserve.nl) en het moment ...

Antwerpse team van The Oval Office verwelkomt drie nieuwe medewerkers

Live communicationbureau The Oval Office breidt haar Antwerpse team uit met drie nieuwe medewerkers. ...

Vier eindejaar in ArtCube

Sterk gereduceerde prijzen tijdens de week Nog op zoek naar een verrassende locatie voor ...

Deco-Fact decoreert locatie Nieuwjaarsinvitito van Voka

Donderdag 14 januari 2016 stond met stip genoteerd in de agenda van vele Limburgse ...