Tweede editie van ‘Event Street’ opnieuw een succes

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

De eerste editie van ‘Event Street’ in 2016 bleek een schot in de roos en kreeg vanzelfsprekend navolging. Op maandag 26 juni 2017 jl. ging vervolgens de tweede editie door en wel opnieuw in Brussel. ‘Event Street’ is een initiatief dat de creativiteit van de eventsector in de spotlight zet: de grootste eventagentschappen van het land geven er een staaltje van hun vakmanschap weg; elk in één van de cafés van de Sint-Gorikswijk. Allerlei vrolijke activiteiten deden dan ook de straten van het Brusselse centrum oplichten: concerten, allerhande animaties, DJ-sets en overal gratis drank zorgden voor een aanstekelijke ambiance. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline was aanwezig en sprak met enkele deelnemers.

‘Event Street’ is een initiatief van het Expert Center Event Marketing van ACC Belgium, die de belangrijkste Belgische (event)agentschappen verenigt. De missie van de vereniging is het vakmanschap en de vakmensen van de marketingcommunicatie ondersteunen en promoten bij hun (toekomstige) werknemers, adverteerders, overheden, pers en publiek. “Deze keer hadden we ons voorgenomen om er sneller aan te beginnen”, stelt Johan Vandepoel, CEO van ACC Belgium. “De vorige editie werd op basis van veel goodwill en voluntarisme amper zes weken op voorhand opgestart en dat was toen een beetje stressen om alles op tijd klaar te hebben en om het event in de buurt geaccepteerd te krijgen. We hebben achteraf wel wat klachten gekregen van mensen uit de omgeving die het niet zo fijn vonden omdat ze niet echt op de hoogte waren. Nu hebben we alles wat vroeger gelanceerd zodat iedereen ook sneller wist wat er van hen werd verwacht. We hebben opnieuw voor dezelfde locatie gekozen zodat de cafés min of meer wisten wat het inhield, wat het ook eenvoudiger maakte voor de organisatie en waardoor de bureaus zich ook konden concentreren om een zo leuk mogelijke animatie te presenteren.”

Het concept van ‘Event Street’ komt overgewaaid uit Frankrijk waar dergelijk evenement reeds een paar jaar in Parijs wordt georganiseerd. “Het werd daar gestart als een manier om de eventsector bekender te maken aan een groter publiek. Ze zijn daar klein begonnen met opdrachtgevers, klanten, studenten, stagiaires, leveranciers en uiteindelijk is dat uitgegroeid tot een publieksevenement. Wij zijn ook klein begonnen, vorig jaar de eerste keer, en het is de bedoeling om elk jaar verder uit te breiden in professialisme”, aldus Johan Vandepoel.

Doelgroep van het evenement zijn de eigen klanten van de bureaus, prospecten, en leveranciers, maar ook potentiële stagiaires en studenten met de bedoeling om achteraf een stage te doen in een eventbureau. Elf bureaus tekenden present: CityCubes, D-Side, DDMC, FFWD, Meet Marcel, New Balls Please, Sylvester Events, The Oval Office, VO Communication, Cecoforma en Way2events.

“Met ACC Belgium koesteren we de ambitie om ‘Street Event’ in de toekomst verder te doen groeien”, aldus Johan Vandepoel. “Volgend jaar mikken we op 16 deelnemende bureaus, de helft van het aantal Eventbureaus onder de 115 ACC-leden.”

Voor Manu Andries, zaakvoerder van D-Side is het een eerste deelname. “Vorig jaar was het een moeilijk tijdstip om erbij te zijn, maar we hadden wel zin om deel te nemen aangezien we zeer actief zijn in ACC. Bovendien zijn we één van de grootste agentschappen in België dus we moeten er zeker bij zijn.” Voor deze editie ontwikkelde het bureau 7 caféspelen van telkens 60 seconden om een leuke meeting te houden. “Meetings zijn belangrijk om een boodschap tussen mensen te delen. Immers, in 60 seconden kan je onvergetelijke ontmoetingen hebben. Wij als agentschap moeten fungeren als katalysator van dergelijke ontmoetingen.”

“Vorig jaar was een geslaagde eerste editie. Dat was de trigger om opnieuw erbij te zijn”, vindt Mathias Kerckhof van Fast Forward Events. “Bovendien zijn we ook één van de trekkende partijen binnen ACC. We staan ten volle achter het initiatief en geloven erin. Leuk voor ons, maar ook leuk voor het ganse team.” Als thema werd ‘Welcome to the Jungle’ gekozen en dat merk je want het ganse team is uitgedost in safari outfit. “We serveren insectenhapjes en onze straatartiesten versterken het thema. Het thema is een knipoog want we begeleiden onze klanten in de ‘jungle’ van de evenementen. Het is een goede zaak dat alle betrokken partijen hier zijn om hun eigenheid tentoon te spreiden als collega’s.”

Michel Van Camp, zaakvoerder van New Balls Please gelooft in de samenwerking tussen bureaus. “Da’s de enige manier om de sector nog te versterken, uit te breiden en verder te reguleren. Ik denk dat het belangrijk is dat bureaus samen iets doen en niet bang zijn om in Brussel een event te organiseren. Ik vind het tevens wel leuk om met tien collega’s samen aan een concept te bouwen. Ieder zijn eigen ding, maar toch samen met één doel.”

Voor Geert Van Overschelde, zaakvoerder van Sylvester Productions, is dit een eerste deelname want vorig jaar was het bureau druk in de weer voor de Tall Ships Race. “We doen mee omdat we het noodzakelijk vinden om bij de belangrijke eventbureaus aanwezig te zijn. Mensen die naar hier komen, willen de topbureaus zien en we beschouwen ons daar wel bij. In die zin dat we cross-mediaal werken. We willen onze expertise hier tonen. Vandaar dat we ter plekke een retrofilmpje opnemen waarin we de mensen monteren zodat ze dat achteraf op social media kunnen delen en de ster zijn van hun eigen film.”

“Als lid van ACC en als bureau vinden we het belangrijk om de sector te ondersteunen en daar draait het hier immers vanavond om”, aldus Isabel De Schrijver, Director Evenementen van The Oval Office. “We bestaan ook net vijf jaar. Dus twee keer feest voor ons.”

Ook voor Way2events betekende deze editie een eerste deelname. “De reacties op de eerste editie waren vrij positief, vandaar onze deelname dit jaar”, stelt zaakvoerder Ruben Schroyen. “We hebben ook een kantoor in Brussel, dus veel Brusselse klanten. Dit is een goede gelegenheid om de mensen in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Gezien de problemen met geluidsoverlast vorige editie organiseren we vanavond een silent disco met headphones, net zoals op grote festivals.”

Kortom, de tweede editie werd opnieuw een leuke avond voor professionals uit de communicatiesector, adverteerders, vertegenwoordigers, journalisten, (event)marketingstudenten, nieuwsgierigen of gewoon mensen die er zin in hadden waarbij de toegevoegde waarde die de Belgische communicatiebureaus kunnen leveren, werd aangetoond.

Shares

You May Also Like

Zwitserse workshop 24.10.2018 – Act Like a Coach met Paul Van den Bosch

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau met basis in Brussel, organiseert in oktober e.k. ...

Nobility meets nobleness – Welkom bij House de Neuf!

Onlangs veranderde Hof Ter Linden haar naam naar House de Neuf voor evenementen. Het ...

Cenobio dei Dogi: voor vakantie of B2B

Heb je nog plaats op je bucketlist? Zet een bezoekje aan de Ligurische kust ...

Hotel Villa Flori: Pleasure & B2B aan het Comomeer

Wat ik zo leuk vind aan mijn job is dat ik business steeds kan ...

Push To Talk geeft kleur aan openingsevents AZ Sint-Maarten

Op 15 oktober 2018 opent AZ Sint-Maarten de deuren. Push To Talk luisterde naar ...