Vacature Maître d’hôtel

Dit charmant boetiekhotel telt 22 klassevolle kamers in Engelse stijl. Het familiale en sfeervolle kader is aangenaam om te vertoeven, zowel voor de hotelgasten als het kleinschalig vast personeelsteam. De eigenaars zijn nauw betrokken bij de dagelijkse uitbating, alsook de hotelmanager die de operationele medewerkers van dichtbij ondersteuning biedt. Sinds 2010 behoort dit hotel tot de selecte groep Relais & Chateaux en hanteertonder dit label de hoogste standaarden en kwaliteitsnormen.

Het restaurant “Le Mystique” heeft een dertigtal zitplaatsen. De service is exclusief, doch ook gemoedelijk en persoonlijk. Onder de leiding van jong keukentalent Gregory Sl

Taken

Deze maître wordt aanzien als gastheer en streeft een persoonlijke service voor elke restaurantbezoeker na. Binnen dit kleinschalige exclusieve kader staat huiselijkheid centraal. De service is daarop afgestemd, maar hoeft daarom niet te stijf te zijn.
Je neemt de leiding in de zaal en stuurt een beperkt team aan van een assistent maître en eventueel een stagiair. In die rol biedt je opleiding en coaching aan de startende medewerkers.

Zelf werk je voortdurend hands-on mee voor, tijdens en na de dienst (mise-en-place van zaal en bar, onthaal en bediening gasten, stockbeheer dranken en zaalbenodigdheden, behandeling betalingen en kassabeheer, beheer room service).
Bij elk onderdeel van je takenpakket stel je vriendelijkheid en persoonlijke professionele service voorop. Zo werk je de ultieme klantentevredenheid in de hand.
In je functie als maître neem je een belangrijke rol in binnen het hotel-restaurant en werk je in nauw overleg met de chef, de manager en de hoteleigenaar (deelname aan de wekelijkse management meeting).
Je evalueert de F&B-omzet en denkt mee in de optimalisering ervan. Je beheert de planning en reservaties en doet aan forecasting.

Profiel

  •  Een mooie opportuniteit voor een gedreven en dynamisch F&B professional. Een eerste ervaring in een upscale restaurant- en/of hotelomgeving is vereist. Je bent thuis in de klassieke zaalbediening en hebt bij voorkeur een diploma hotelschool op zak.
  •  Je bent van nature gastgericht en streeft naar een optimale klantentevredenheid.
  •  Service minded!
  •  Positief ingesteld en bereid om je verder te vervolmaken in een verantwoordelijke zaalfunctie in een luxueus kader.
  •  Talenkennis Engels en Frans is vereist.
  •  Flexibel ingesteld, betrouwbaar en betrokken.
  •  Commerciële flair, maar tegelijkertijd discreet. Je straalt bovendien familiale rust uit; de algemene toon binnen het hotel.
  •  Je voelt je aangesproken om mee te werken aan het behalen van een hoge culinaire ranking (o.a. een ster in Guide Michelin).

Uurrooster

Het restaurant is enkel geopend voor het diner, vanaf 18u30.
Je werkt 5 dagen op 7, vanaf +/- 14u00 tot sluitingstijd +/- 23u00. Zondag en maandag is het restaurant gesloten.

Startdatum

Zo snel mogelijk.

Aanbod

Voltijds contract van onbepaalde duur.
Je krijgt de mogelijkheid om je als eindverantwoordelijke van het gastronomisch restaurant te ontwikkelen en je zo mee in te zetten voor het behalen van culinaire erkenning in de restaurantgidsen.
Je wordt uitstekend ondersteund door een betrokken hotelmanager en de ontplooingskansen zijn talrijk.
Na een overtuigende start en bewezen bekwaamheid als Maître is op termijn een uitbreiding van het salarispakket bespreekbaar.

Relais & Châteaux Hotel Heritage
Niklaas Desparsstraat 11, 8000 Brugge,
Belgium
Phone: +32 (0)50 444 444 – Fax: +32(0) 444 440
info@hotel-heritage.com

Shares

You May Also Like

Blue Moon zoekt Technisch Project Manager met ervaring

WAAR KOM JE TERECHT?   #BEDRIJFSVOORSTELLING Blue Moon is een toonaangevende AV partner voor de ...

Blue Moon zoekt Audiovisuele Technieker

WAAR KOM JE TERECHT?   #BEDRIJFSVOORSTELLING Blue Moon is een toonaangevende AV partner voor de ...

Blue Moon zoekt Account Manager audiovisuele projecten

WAAR KOM JE TERECHT?   #BEDRIJFSVOORSTELLING Blue Moon is een toonaangevende AV partner voor de ...

MaisonRouge zoekt Field Coordinator Gent

Werk mee op events en leer alle knepen van het vak! WIE Wij zijn ...

MaisonRouge zoekt Field Coordinator Brussel

Werk mee op events en leer alle knepen van het vak! WIE Wij zijn ...

Cravat-Events zoekt Senior Event Manager

Over jou  Je hebt een thrill voor eventproductie en kent de sector & zijn ...