Venue scouting in Durbuy

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Sport en het bedrijfsleven hebben veel gelijkenissen … wie zei dat ook alweer? Het is wel zo, want net zoals een sport coach toekomstige spelers scout, gaat Eventonline steeds onvermoeibaar op pad om nieuwe of interessante venues te ontdekken voor uw incentives of vergaderingen. Ditmaal stapte Executive Director Olivier Wauters in de auto richting Durbuy. Na een weekendje venue scouting in de Ardennen, keerde hij terug naar het HQ met enkele interessante tips. Je leest er hierna meer over.

When business meets pleasure … dan ben je ongetwijfeld in Durbuy. Als uitvalsbasis koos ik voor ‘Azur en Ardenne’, een vakantiedomein net buiten Durbuy, weg van het dagjestoerisme. Gelegen op de hoogten van Barvaux-sur-Ourthe, biedt Azur en Ardenne uitzonderlijke panoramische uitzichten op slechts 5 kilometer van het middeleeuwse centrum van Durbuy, maar tevens outdoor activiteiten zoals golf, kajak, enz. Het domein beschikt over 54 kamers alsook 14 individuele vakantiehuisjes voor 6 tot 8 personen die volledig zijn ingericht voor grote en kleine gezinnen of groepen. Bedrijven kunnen hier ook terecht. Immers, voor zakelijke evenementen beschikt het domein eveneens over een seminariecentrum met hightech AV materialen en een polyvalente zaal voor walking diners, exposities, productlanceringen, enz.

Vrijdagavond keerde ik evenwel terug naar Durbuy om te gaan tafelen in hotel-restaurant ‘Durbuy-O’. Op enkele stappen van Durbuy, in een verbouwde hoeve met strak eigentijds interieur, onthalen chef-kok Koen Timmerman en zijn echtgenote Laurence u op hun manier: lekker tafelen in het culinair restaurant en genieten in de Ardennen van een verblijf in 1 van de 6 hotelkamers. In het culinair restaurant bereidt Koen heerlijke gerechten met passie; hierbij maakt hij gebruik van seizoenproducten. Hij geeft voorrang aan creativiteit, authentieke smaken, respect voor het product. Het restaurant is perfect om met je team een incentive gastronomisch te starten of af te sluiten.

Zaterdag verkende ik verder de streek om de mogelijkheden voor incentives in de omgeving te ontdekken. ’s Avonds ging ik dineren in het restaurant van hotel ‘Clos des Recollettes’. Dit hotel bevindt zich in het hartje van het historische stadscentrum van Durbuy in een oase van kalmte en rust. De kamers bieden het comfort en de charme van een hotel dat net dat tikkeltje meer heeft. In het intieme kader van een 17de-eeuws gerestaureerd huis worden de gasten verrast door het vriendelijke onthaal van de jonge talentvolle chef-kok Frédéric Bruneel, die zijn ervaringen opgedaan heeft in het restaurant SAS Sea Grill in Brussel. Een uitstekend restaurant trouwens. Een ware gastronomische topper middenin het oude stadsgedeelte. Opnieuw een aanrader voor business lunches of een diner na een teambuilding of vergadering. Kortom, om af te sluiten op hoog niveau.

Voor ik het vergeet, het ontbijt in Azur en Ardenne is zeer verfijnd. De venue is amper vier jaar geopend en dus recent. Naast de vergaderfaciliteiten beschikt Azur en Ardenne tevens over een mooie wellness met zwembad, jacuzzi, sauna, hammam en massagemogelijkheden.

Een aanrader als seminarieplaats dus om er met uw team te verblijven. – Olivier Wauters

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Vergaderzalen in Durbuy – Azur en Ardenne

Shares

You May Also Like

Hotel Marivaux is expanding!

Hotel Marivaux breidt uit! Bijna 90 jaar geleden was ‘Hotel Marivaux’ één van de mooiste ...

BEA 2016: sneak preview

In het verleden kreeg de BEA-competitie (de award-uitreiking binnen de event industrie, www.bea-awards.be) wel ...

MICX in Bergen STATE-OF-THE-ART AV-INSTALLATIE IS VAN TELEVIC-SIGNATUUR

Begin dit jaar werd in Bergen een uitzonderlijk congrescentrum ingehuldigd. Met het ‘Mons International ...

MeetMarcel pakt (nog maar eens) goud tijdens de BEA 2016!

Op 12 april 2016 heeft het evenementenagentschap MeetMarcel in Antwerpen een Golden BEA gewonnen ...

Top 7 Qualities Of A Great Event Manager

Originally posted on Valeria Paskaleva What does it take to be a great event ...

Jan Verheyen kiest voor LaRiva…!

Vorig jaar de opnameploeg en Jan Verheyen over de vloer en gisteren was het ...