Vlaanderens Mooiste creëert werkgelegenheid

Panama Events stelt in het kader van de Ronde Van Vlaanderen +600 mensen te werk

Liefhebber of niet, de hele wereld weet dat het voorjaar de periode is van de Vlaamse wielerklassiekers, met als belangrijkste afspraak de Ronde Van Vlaanderen. Minder bewust is men zich van de werkgelegenheid die een dergelijk evenement – en bij uitbreiding de hele evenementensector – creëert. Evenementen zijn steeds vaker een totaalervaring gericht op beleving, en vragen bijgevolg een langere voorbereiding, een meer gedetailleerde uitvoering, en dus ook extra, al dan niet gespecialiseerde, medewerkers.

Vlaanderens Mooiste is daar een ‘schoon’ voorbeeld van. Panama Events, sinds 2013 vaste partner van Flanders Classics, stelt in het kader van de Ronde meer dan 600 mensen te werk om het hospitality en VIP-gebeuren in goede banen te leiden. Onder Flanders Classics is de wedstrijd uitgegroeid tot een happening die het wielrennen overstijgt, wat zich vertaalt zich in een aanzienlijke hoeveelheid extra werkgelegenheid. De cijfers zijn dan ook indrukwekkend: 300 personen voor de organisatie en coördinatie van de catering, 60 mensen ingeschakeld als security, 50 hostessen voor de ontvangst van de VIPs en genodigden, 40 personen om de parkings te beheren, 90 mensen voor de op- en afbouw van de verschillende VIP dorpen, 40 chauffeurs voor de shuttles, 20 stewards, en 25 personen als event crew voor de organisatie en coördinatie ter plaatse – een unicum in de regio.

Nog cijfers? Panama Events is aan een zesde opeenvolgende editie toe als partner van Flanders Classics en is verantwoordelijk voor de op- en afbouw van de VIP dorpen, de VIP hospitality en organisatie on-site de dag van het event, de coördinatie van de catering, de signalisatie, de security, de parkings, de mobiliteit en het entertainment. Er worden VIP-dorpen gebouwd op zeven verschillende locaties, goed voor meer dan 14.000m2 aan tenten, waar de dag van de wedstrijd zo’n 7.500 VIPs ontvangen worden. De voorbereiding startte eind februari en zal in totaal meer dan vijf weken in beslag genomen hebben.

www.panamaevents.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Evenementenkantoor in Oost-Vlaanderen – Panama Events

Shares

You May Also Like

Radisson Blu Balmoral staat niet stil tijdens de zomer

Ondanks dat de zomervakantie volop aan de gang is, is het in het Radisson ...

Gentopia, Gentse Feesten voor kinderen mét ouderopvang

Van zaterdag 14 juli tot en met zondag 22 juli 2018 wordt het Zuidpark ...

OCEANDIVA in top 10 grootste crowdfunders 2018

Volgens ondernemersplatform Sprout.nl is OCEANDIVA 1 van de 10 grootste Nederlandse crowdfunders van 2018. Het crowdfunding-bedrag ...

PRG kondigt nieuwe concert touring innovaties aan

Het geüpdatete PRG SPACEFRAME™ en een nieuw Ingest product voor Beyonce en Jay-Z’s “On ...

Nobility meets nobleness – Welkom bij House de Neuf!

Onlangs veranderde Hof Ter Linden haar naam naar House de Neuf voor evenementen. Het ...

Professionaliteit en plezier gegarandeerd

In juni had Happening de eer om deel te nemen aan de zogenaamde Vecknam ...