19de editie van Antwerp Diner haalt 112.134 euro binnen voor het goede doel

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Benefiet ten voordele van onderzoek naar aids en hiv keert na 20 jaar terug naar Handelsbeurs in hartje Antwerpen

Antwerpen, 9 februari 2020 – “We proudly support positive people” was de boodschap van de 19de editie van Antwerp Diner. Op zondag 9 februari tafelden meer dan 670 gasten in de vernieuwde Handelsbeurs. De nieuwe recordopbrengst ging dit jaar naar Sensoa, Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Tomorrow4Isibani. De smakelijke benefiet werd begeleid door muzikale intermezzo’s van o.a. Get Ready, Hugh Kanza en de Romeo’s met live bands. Bovendien tranformeerde Antwerp Diner dit jaar vanaf het laatste optreden in een heuse ‘Silent Disco’, dit om de geluidsoverlast in de buurt rond de Handelsbeurs te beperken.

Na het recordbedrag van 105.423 euro vorig jaar, legde Antwerp Diner dit jaar de lat nog hoger. Het benefietdiner, dat intussen al voor de 19de keer geld inzamelt voor het onderzoek naar en de preventie van aids en hiv, keerde dit jaar terug naar de Handelsbeurs. Hoofdprijzen van de tombola waren wederom een gesigneerde koksvest van alle aanwezige chefs (met een bon om in hun restaurant te gaan eten), een bon van Hugo Boss, een exclusieve handtas van Fratelli Rossetti, een reis naar Thailand voor 2 personen van DEWI Reizen en een schilderij van Jan Scheirs. Samen met de veiling van een exclusief Carll Cneut schilderij, bracht de avond dan ook een mooie 112.134 euro op ten voordele van Sensoa, Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Tomorrow4lsibani.

Vijf Michelin-sterren en enkele topartiesten

Roger van Damme van Het Gebaar kookte dit jaar voor het eerst op Antwerp Diner. Hij bracht het totaal aantal Michelin-sterren op 9 februari op 5. Zijn medechefs waren Dorota Makarewicz (J&M Catering), Francesco de Candia (Francesco & Julia), Bert-Jan Michielsen (The Butcher’s Son), Dennis Broeckx (L’Epicerie du Cirque “Under The Palm Trees”), Seppe Nobels (Graanmarkt 13), Nick Bril (The Jane), Olivier de Vinck (Kommilfoo) en Ingrid Neven (Pazzo).

Antwerp Diner vzw zamelt intussen al meer dan twee decennia fondsen in voor het onderzoek naar en preventie van aids en hiv en ondersteunt initiatieven die de problematiek bespreekbaar maken. “We proudly support positive people” was dit jaar de leuze van het evenement. De opbrengst ging volledig naar Sensoa, Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Tomorrow4Isibani. Naast een uitgebreid diner, kregen de gasten ook de kans om enkele topartiesten te zien optreden. De avond werd geopend door Ibernice McBean met “Amazing Grace” (a capella), gevolgd door Get Ready, Sylver, De Romeo’s en Hugh Kanza. Die laatste speelde een volledige unplugged muziekset om zo de geluidsoverlast in de buurt rond de Handelsbeurs te beperken. Alle meer dan 700 aanwezige gasten kregen een koptelefoon uitgedeeld, waarna ze de nacht in dansten tijdens een heuse ‘Silent Disco’.

Veiling kunstwerk Carll Cneut

Vorig jaar bracht een mondharmonica van Toots Thielemans 23.000 euro in het laatje. Met de veiling van een uniek kunstwerk, geschonken door Carll Cneut en ‘WM Gallery by Patrick Declerck’, kon ook dit jaar Antwerp Diner de aanwezige kunstliefhebbers op het gala bekoren. Het kunstwerk dat Cneut speciaal voor Antwerp Diner maakte, onder de naam ‘Colour conquers all’, was een bijzonder exclusief stuk. Het werk staat symbolisch voor wat Antwerp Diner doet: vanuit verschillende lagen, kleuren en onderdelen komt het grotere zichtbare geheel tot uiting en wordt het versterkt.

Over Antwerp Diner

Antwerp Diner kan sinds 1996 alleen maar bestaan dankzij de steun van sponsors en vrijwilligers. Meer informatie vindt u op www.antwerp-diner.be of op www.facebook.com/Antwerp.Diner.

Contact LEWIS

Paulien Kurris en Eline Rasson
E-mail: antwerpdiner@teamlewis.com
Telefoon: +32 3 304 36 30

Shares

You May Also Like

Wat ze niet hadden durven dromen, is toch gebeurd!

Dat Ze bij Inventus group niet stil blijven staan tijdens deze bizarre periode wordt ...

#Eventonline15

Vandaag mag ik als ondernemer vijftien kaarsjes uitblazen … Als ik dan terugblik op ...

Miljardenverlies voor Belgische evenementensector door coronacrisis

KdG-expertisecentrum Publieke Impact monitort impact De evenementensector in België verwacht een omzetverlies van 54% ...

PRG Takes Action to Fight COVID-19

Faced with the magnitude of the global health crisis linked to the spread of ...

Antwerpse hotels bieden zorgpersoneel hotelkamers aan

De hotels in Antwerpen staan ondertussen zo goed als leeg. Het overgrote deel is ...

Blue Moon ondersteunt digitalforyouth.be

Computers vallen niet meer weg te denken uit onze leefwereld, ook niet bij jongeren. ...