2de editie Smile Safari ditmaal in hartje Brussel

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Na het succes van de eerste editie in Tour & Taxis vorig jaar, opende in augustus de 2de editie van Smile Safari. Deze keer werd als locatie echter hartje Brussel gekozen, meer bepaald in het Anspach Shopping Center aan de Anspachlaan waar de organisatoren een leegstaand winkelpand van 1.000 m2 hebben omgetoverd tot een heus pretpark voor de selfiefanaat.

Smile Safari is een samenwerkingsproject tussen CityCubes en Hurae.

“We hanteren hetzelfde principe als tijdens de inaugurale editie, met name een Instagram- en TikTok-museum waarbij verscheidene kamers werden gebouwd met verschillende foto-opportuniteiten,” legt Mathias Gillain, projectmanager bij CityCubes uit. “Eigentijdse Smile Safarikamers en kamers ingericht naargelang partnership, dus in het teken van een merk, zoals o.a. McDonalds, Klarna, Edgar & Cooper …” Dit jaar is er tevens een interactievere tour waarbij verspreid over het parcours, verschillende photo booths zijn geïntegreerd in de kamers waarbij je bij het binnenkomen een QR-code kan scannen en waardoor je foto’s in een fotogalerij komen te staan. Aan het einde van de tour kan je die foto’s dan ook laten afdrukken. Een samenwerking met Sharingbox.

COVID-19

Het museum opende de deuren op 1 augustus na groen licht gekregen te hebben door implementatie van het CERM-risicomodel. “In de voorbereiding van deze productie hebben we echt alle sanitaire maatregelen die van toepassing zijn ook toegepast. CERM-risicomodel, goedkeuring van de federale overheidsdienst, implementatie van een reeks veiligheidsmaatregelen, zoals mondmaskerplicht, desinfectiezuiltjes en infographics, hanteren van social distance, eenrichtingsverkeer doorheen het museum. Op het parcours moet uiteraard het mondmasker worden gedragen, in de kamer mogen de bezoekers hun masker afnemen om een foto te maken,” aldus de projectmanager.

“Onze crew is tevens gebriefd om op bepaalde tijdstippen de installatie reinigen. Bovendien voorzien we in alle ruimtes naast de gebruikelijke desinfectiezuilen tevens een spray en tissues indien je als bezoeker zelf nog extra wil reinigen vooraleer je plaatsneemt om een foto te maken. Eigenlijk hetzelfde principe als met de winkelkarren in de supermarkten.”

Nieuwe locatie

De verhuis naar het stadscentrum heeft een positieve invloed op de bezoekersaantallen. “Dat is natuurlijk het grootste voordeel om ditmaal actief te zijn middenin het stadscentrum, de bereikbaarheid is immers sowieso beter. Ook heel veel passage waardoor nietsvermoedende voorbijgangers aangenaam verrast zijn en het museum bezoeken. Het geeft ons meer vrijheid, zo hebben we tevens de etalages mooi kunnen aankleden,” stelt Mathias Gillain.

Corporate

Net zoals vorig jaar biedt Smile Safari B-to-B pakketten voor bedrijven aan. Perfect voor teambuildings, fotoshoots of bedrijfsevenementen. “We kunnen weer van alles aanbieden. We voorzien techniek, meubilair, catering e.d. Het enige waarmee we rekening moeten houden, is de maximale capaciteit. Voor bedrijven kunnen we bijgevolg hun evenement volledig organiseren van A tot Z,” aldus nog de projectmanager.

Smile Safari loopt nog tot het einde van het jaar met een optie om eventueel te verlengen tot maart 2021.

https://smilesafari.be/

Shares

You May Also Like

Junior Jeep Experience bij AED Studios

Vanaf zaterdag 31 oktober (de aanvang van de herfstvakantie) start AED Studios met een ...

Lekker én Coronaproof tafelen thuis met ‘The Perfect Dinner’

Hoe erg en vervelend de coronacrisis ook is voor onze sector, het triggert ondernemers ...

Zaakvoerder evenementenbureau transformeert Gentse Baudelokapel tot ‘coronaproof’ eventlocatie

De evenementensector gaat al langer gebukt onder de coronacrisis, maar de bedrijfswereld laat zich ...

Opnieuw genieten van live muziek met ZOOlala

ZOO Antwerpen en artiesten van bij ons bundelen hun krachten en blazen het stof ...

Face to face komt sterker dan ooit terug – door Geert Maes, Brussels Expo

Geert Maes, Head of Fairs & Exhibitions Brussels Expo, is tevens bestuurder van Febelux, ...