40e kunstexpositielocatie voor BooART Kunstbemiddeling

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Bemiddeling tussen hoteliers en kunstenaars blijkt groot succes

Bemiddeling tussen hoteliers en kunstenaars blijkt een groot succes. De kunstwerken van honderden nationale én internationale kunstenaars worden via BooART inmiddels in 40 hotels tentoongesteld. Deze hotels zijn verspreid over België, Nederland en Luxemburg. Novotel Amsterdam Schiphol Airport is het 40e hotel dat zich bij dit initiatief aansluit. In het hotel gelegen naast Station Hoofddorp prijken op dit moment bijzondere kunstwerken behorend bij het thema Holland: met een link naar het Rijksmuseum, een knipoog naar Amsterdam en artistieke reisfoto’s.

Elk half jaar vernieuwd

Het concept van kunstbemiddeling blijkt enorm populair onder hoteleigenaren en General Managers. Paul de Graaf, medeoprichter van BooART: “Als tussenpersoon zijn wij in staat om kruisbestuiving te realiseren tussen de kunstenaars en hotels. De constructie verzekert kunstenaars ervan dat hun werken door anderen worden gezien. Zo komen er in zes maanden tijd gemiddeld 50.000 tot 100.000 mensen langs. Die bezoekers kunnen de werken ook aanschaffen bij de receptie van het hotel. Aan de andere kant is de constructie voor hoteliers en/of General Managers de perfecte manier om hun bezoekers elk half jaar weer iets nieuws te kunnen laten zien. Zo blijven zij verrassen.”

Prominente plek voor eigen versie Nachtwacht

De kunstwerken in het Novotel zijn strategisch gesitueerd bij elke liftlanding, bij de conferentiezalen en in de meeting ruimtes. Een van de kunstwerken, de eigen versie van de Nachtwacht door Natacha Hulsebosch, heeft een nog prominentere plek toegewezen gekregen. Floris Licht, General Manager bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport: “De mensen die ons hotel goed kennen, weten dat wij veel refereren aan het Rijksmuseum. Zo hangen er door het hele hotel uitvergrote delen van schilderijen uit het Rijksmuseum. Het kinderhuisje is bijvoorbeeld bekleed met een stuk uit het museum en ook bij de vergaderzalen zijn schilderijen groot afgebeeld in de foyers. Deze eigen versie van de Nachtwacht past dus perfect bij de sfeer die wij willen uitstralen. Om die reden hebben wij ervoor gekozen dit kunstwerk tentoon te stellen in de lobby van ons hotel.”

Naast het werk van Natacha Hulsebosch, zijn ook de werken van Chiel van Zelst (knipoog naar Amsterdam) en Gerda Kreeft (artistieke reisfoto’s) tot halverwege augustus in het Novotel te bewonderen. Daarna worden de kunstwerken vervangen voor die van andere kunstenaars.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conferentiehotel Schiphol – Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Shares

You May Also Like

Pillows Grand Hotel Reylof Gent: ontzorgen staat op één

Op 6 oktober 2018 heropende Grand Hotel Reylof Gent met het Pillows concept. Ondertussen ...

Antwerpse Havenbedrijf kiest opnieuw voor Inventus Group

Na een geslaagd personeelsfeest voor 800 personen op onze andere locatie DOCK 3, koos ...

Metabo België viert zijn 70ste verjaardag in de Wild Gallery!

Zo’n 300 mensen werden verwelkomd in de Wild Gallery, wat de ideale plek bleek om ...

Business Markers en Technopolis zwemmen samen tegen de stroom in

Groeien doe je het snelst door tegen de stroom in te zwemmen. Volgens Business ...

Gesprek met Grégory Marchand, General Manager Pullman Brussels Centre Midi

Sinds 1 april 2018 is Grégory Marchand de General Manager van Pullman Brussels Centre ...

Dine & dance: Bobbies is meer dan een restaurant

Het populaire belevingsconcept van “supper club” komt naar Brussel. Bobbies opende op het einde ...