40e kunstexpositielocatie voor BooART Kunstbemiddeling

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Bemiddeling tussen hoteliers en kunstenaars blijkt groot succes

Bemiddeling tussen hoteliers en kunstenaars blijkt een groot succes. De kunstwerken van honderden nationale én internationale kunstenaars worden via BooART inmiddels in 40 hotels tentoongesteld. Deze hotels zijn verspreid over België, Nederland en Luxemburg. Novotel Amsterdam Schiphol Airport is het 40e hotel dat zich bij dit initiatief aansluit. In het hotel gelegen naast Station Hoofddorp prijken op dit moment bijzondere kunstwerken behorend bij het thema Holland: met een link naar het Rijksmuseum, een knipoog naar Amsterdam en artistieke reisfoto’s.

Elk half jaar vernieuwd

Het concept van kunstbemiddeling blijkt enorm populair onder hoteleigenaren en General Managers. Paul de Graaf, medeoprichter van BooART: “Als tussenpersoon zijn wij in staat om kruisbestuiving te realiseren tussen de kunstenaars en hotels. De constructie verzekert kunstenaars ervan dat hun werken door anderen worden gezien. Zo komen er in zes maanden tijd gemiddeld 50.000 tot 100.000 mensen langs. Die bezoekers kunnen de werken ook aanschaffen bij de receptie van het hotel. Aan de andere kant is de constructie voor hoteliers en/of General Managers de perfecte manier om hun bezoekers elk half jaar weer iets nieuws te kunnen laten zien. Zo blijven zij verrassen.”

Prominente plek voor eigen versie Nachtwacht

De kunstwerken in het Novotel zijn strategisch gesitueerd bij elke liftlanding, bij de conferentiezalen en in de meeting ruimtes. Een van de kunstwerken, de eigen versie van de Nachtwacht door Natacha Hulsebosch, heeft een nog prominentere plek toegewezen gekregen. Floris Licht, General Manager bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport: “De mensen die ons hotel goed kennen, weten dat wij veel refereren aan het Rijksmuseum. Zo hangen er door het hele hotel uitvergrote delen van schilderijen uit het Rijksmuseum. Het kinderhuisje is bijvoorbeeld bekleed met een stuk uit het museum en ook bij de vergaderzalen zijn schilderijen groot afgebeeld in de foyers. Deze eigen versie van de Nachtwacht past dus perfect bij de sfeer die wij willen uitstralen. Om die reden hebben wij ervoor gekozen dit kunstwerk tentoon te stellen in de lobby van ons hotel.”

Naast het werk van Natacha Hulsebosch, zijn ook de werken van Chiel van Zelst (knipoog naar Amsterdam) en Gerda Kreeft (artistieke reisfoto’s) tot halverwege augustus in het Novotel te bewonderen. Daarna worden de kunstwerken vervangen voor die van andere kunstenaars.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conferentiehotel Schiphol – Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Shares

You May Also Like

Toucan Friday – Friends | Beats | Drinks

Na het succes van de eerste editie in november, organiseert Van der Valk Hotel ...

Renovatie projecten van de Meeting in Brugge partners

Crowne Plaza Brugge****, het grootste vergaderhotel in Brugge, heeft de grote vergaderzaal Burgh vernieuwd. Deze vergaderzaal is geschikt ...

Van der Valk onthult 3 meest gevonden voorwerpen in kamers

Wanneer je in een hotel als Van der Valk Hotel Zaltbommel verblijft, kan het ...

Cuisine in constant evolution at Park Hyatt Mallorca

Park Hyatt Mallorca and Chef Álvaro Salazar have collaborated to present a new and ...

The Wiltcher’s is your playground

Everything is possible at the Steigenberger Wiltcher’s. From a classical conference to a special ...

Big Apple Brunch – Paaseditie

Met de Big Apple Brunch in Brasserie Appelmans word het echte luxe brunchgevoel terug ...