8 dingen die ik elke dag gebruik en balans hebben gebracht!

Al 15x Valentijn gevierd … deze keer in de Oostenrijkse bergen. 
Maar om dat keer op keer te kunnen vieren, heb je ‘gelukmakers’ nodig.

En als Valentijns ‘toetje’ deel ik graag 8 dingen die jou ook zullen helpen om meer uit het leven te halen. 
Ze maakten ons leven simpel en eenvoudig. Eens je ontdekt hebt wat ik hiermee bedoel, dan wil je geen ander leven meer. 
Maar daar kom ik deze week op terug: “Waarom we dingen kopen en er onze leegten mee te vullen”.

Vandaag deel ik enkele van mijn gelukmakers. Een lijst van dingen die gewoon goed zijn voor je, omdat je er productiever, gelukkiger en gezonder van zal worden.

Hier is mijn lijstje:

1. Verban toegevoegde suikers en sigaretten. Tijd om jouw ‘volwassenheid’ en ‘kracht’ te laten blijken dus. Als je geen ‘neen’ kan zeggen tegen suikers en sigaretten (en alcohol), in welk patroon hang je dan vast? Wat zie je niet?
Wil je een voorbeeld van een excellent suikervrij en inspirerend product? Quest Bars

2. Iedereen min. 8u slaap! Ook de ondernemers. Haal je dat niet, dan is er structureel iets mis. Wij opteren om voor 22u in bed te liggen en met open raam te slapen. Zomer en winter. Wakker worden met een frisse geest en zorgen dat er goede ventilatie is in je kamer. Ook goed om weerstand op te bouwen. 
Maar als je dan toch graag technologische speelgoedjes koopt, doe het dan in functie van je gezondheid en van de mensen die met jou ‘moeten’ slapen, leven en werken. Een nachtrust van 8u is gewoon essentieel. 
Leukje 1: De Bedjet V2. 
Leukje 2: De Oura Ring.

3. Je zintuigen verwennen. Ook héél belangrijk. Laatst op de luchthaven kreeg een vrouw een droge hoestaanval. Omdat ik altijd etherisch olie bij me draag wanneer ik reis, kon ik haar aandacht afleiden en de geur van het flesje dat ik op zak laten inhaleren (om te beginnen) en dan deed ik 1 druppel Eucaliptus in wat water en dat dronk ze op. Bye bye hoest! Eén van de voorbeelden dus waarom ik 100% voorstander ben van natuurlijke verwennerij van de zintuigen. Overal in mijn huis ga je wierrook vinden (topkwaliteiten) en oliën en een diffuser enzovoort. Vroeger gebruikte ik het zelf op mijn events. Dus verwen je partner en jezelf met super kwalitatieve wierrook bv, en 100% natuurlijke, etherische oliën. Kwalitatieve wierrook is bv ‘shoyeido incense seifu’ en voor de etherische olie kan je bv. opteren voor dóTerra of Young Living.

4. ‘Nen toffen’ om je/jullie leven alweer eenvoudiger te maken: www.lastpass.com (zoek maar even uit)

5. Een planning. Ik heb een WAR MAP kalender ontworpen, dat ik via GoogleDoc deel met mijn vrouw. 4 regeltjes per dag staan er op en ik weet precies wat ik moet doen, dag per dag, jaar in, jaar uit. Terwijl iedereen rond mij zucht en zegt ‘k heb het druk’, … plannen wij ons het jaar door en focussen ons op 1 specifiek doel. Geen 7 doelen, geen 8 plannen, geen 3 verlangens, … nope, … 1 doel! En de rest zijn middelen die we gebruiken om dat éne doel te bereiken. Als je WAR MAP hebt, dan bereken je effectief jouw ‘inzet’. Waarom zou ik meer geven dan ik kan of heb? Het helpt niemand vooruit! Dus plot je stappen uit en investeer in een berekening daarover. Want na 30 dagen, ga je met vakantie, op weekend, … zonder dat zelf internet van doen is. De War MAP. Mocht je interesse hebben, … laat het weten.

6. Een boek dat ons leven een fenomenale boost gaf. Andreas Moritz ‘de ongelooflijke lever- en galblaaszuivering. Ik deed zelf 6 natuurlijke lever- en galblaas reinigingen. Onvoorstelbaar effectief! Het is wel voor zij die echt willen veranderen in hun leven. Mensen maken 100’den afspraken per jaar, maar sommigen kunnen niet 1 afspraak maken met hun eigen lichaam! De meesten gaan 40j lang gedisciplineerd naar ’t werk, maar op vlak van lichaam en geest is er zo weinig discipline. Omwille van patronen. En als je die wil doorbreken en met de smile door ’t leven wil, dan heb je maar 1 keus. Werk aan jezelf!

7. Vraag je partner (of iemand waar je zielsveel van houdt) op welke manier je hem/haar al gekwetst hebt. En plan dan een ‘30 dagen attentie-offensief’. Elke dag ‘iets’ geven van jezelf. Bv. ‘ik zie je graag’ zeggen. Do it! Zo vier je 15x Valentijn 

8. Neem 1x/maand je partner (of een familielid) voor op jouw hoogste levensprioriteiten. Je werk, je klanten, jouw sport, vrienden, … en laat je partner ervaren hoe dankbaar je bent voor de relatie die je hebt. Via www.skyscanner.net geraak je overal voor ‘geen geld’ en je bent samen op reis. Ik gebruik deze link al jaren en de mogelijkheden blijven me altijd maar weer verbazen. Voor €69 heen en terug naar Oostenrijk. Hoe je de rest invult, is aan jullie!.

Gebruik je een van deze dingen of heb je goede alternatieven, laat het me weten.
En laat ook eens weten wat je vond van de #gelukmakers die je nog niet hebt of toepast.

Op jouw balans, #liefde en #gezondheid!

bart@consoulting.be – +32 475 38 48 36
www.consoulting.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Persoonlijke Coaching voor ondernemers – Consoulting

Shares

You May Also Like

Parkhotel Valkenburg, Limburgse vlaai een goede start van de dag

Parkhotel Valkenburg, bekend van de beroemde architect Pierre Cuypers, is in 1892 bezocht door ...

Tips voor gezond eten op het werk – Frame21

Ongezond voedingspatroon, stress, te weinig beweging en langdurig stilzitten. Dit zijn allemaal zaken waar ...

De Zebrastraat, kent u deze toplocatie al?

Voor grote evenementen moet je bij de Zebrastraat zijn. Deze week werden de 340 ...

Leuven Hotel Day: Leuvense hotels zetten deuren open op zondag 2 juni

Elf Leuvense hotels zetten op zondag 2 juni hun deuren open voor nieuwsgierige bezoekers. ...

Nacht van de horeca @ Antwerp Engineering Company

Metro organiseerde dit jaar hun Nacht van de Horeca niet in hun filiaal maar bij ...