All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Park Inn by Radisson Brussels Airport Hotel opens its doors this spring

Park Inn by Radisson Brussels Airport Hotel opent de deuren in het voorjaar

Het nieuwe hotel heeft ongetwijfeld een zeer strategische locatie, dichtbij de luchthaven van Zaventem en de grote bedrijven uit de omgeving. “Het wordt een hotel met 162 kamers, 9 vergaderzalen, een crew lounge, een fitnessruimte, infraroodsauna”, stelt Tineke de Wit . “We openen de deuren zeer binnenkort, met name het voorjaar van 2017.” Erik Wood, CEO van Eventonline, kreeg onlangs een rondleiding op de bouwwerf van het nieuwe ‘Park Inn by Radisson Brussels Airport Hotel’. Achteraf had hij hierover een gesprek met Tineke de Wit, tot voor kort General Manager van het Park Inn Hotel in Leuven en vanaf heden de GM die de nieuwe Park Inn by Radisson Brussels Airport zal leiden.

Als thema voor deze Park Inn vestiging werd toepasselijk gekozen voor ‘Explore and Discover’. “Wij willen immers een product aanbieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar ze nieuwe business opportuniteiten kunnen ontdekken, België leren kennen. Dus een heel breed spectrum”, aldus de General Manager. Het hele hotel is ook zo ontworpen dat dit thema terugkomt. “We werken met natuurkleuren en –materialen, veel hout en groen om het natuurlijk te houden en een frisse look te geven.”

Het hotel telt drie terrassen. Op de begane grond waar de hoofdingang is, zijn er negen vergaderzalen en een grote pre-functionele ruimte. Eén zaal heeft een terras, net als de pre-functionele ruimte zodat de gasten even naar buiten kunnen om een luchtje te scheppen. Op de eerste verdieping bevindt zich de check-in en onthaalbalie, met een lobby lounge. “Deze ruimte noemen wij de ‘Live Inn Room’, een ruimte waar mensen net als thuis in de woonkamer kunnen kaarten, praten, business deals sluiten, kortom een multifunctionele ruimte waar mensen zich op hun gemak voelen”, stelt Tineke de Wit.

Als heus Airport hotel, biedt deze Park Inn ook extra diensten. Zo is er een shuttle service van en naar de luchthaven voorzien, maar ook een ‘crew lounge’ gericht op de luchtvaartmaatschappijen, sportfaciliteiten en infraroodsauna. “We hebben een leuk complementair aanbod”, aldus de General Manager. “In ons restaurant, het RBG-concept van Park Inn, worden frisse versbereide gerechten aangeboden die bij alle wereldreizigers in de smaak zullen vallen. Onze gasten kunnen in de ‘Live Inn Room’ de maaltijden zien bereiden in de open keuken.”

Met het Brussels Airport Hotel is dit de 5de Park Inn by Radisson die de deuren opent in België. Later op het jaar volgt er nog een Park Inn by Radisson in Hasselt.

 

Shares

Pin It on Pinterest