AED Studios en Creationz zetten samen in op hybride events

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

De uitdagingen om evenementen te organiseren in tijden van corona zijn groot. De hoogtechnologische en facilitaire mogelijkheden bij AED Studios in combinatie met de creatieve expertise voor de uitwerking van digitale live evenementen door Creationz, creëren een unieke ‘one-stop-shop’ voor organisatoren van evenementen. Dankzij het nieuwe concept dat door AED Studios en Creationz wordt voorgesteld, worden  ‘Virtual Live Events’ mogelijk voor een fysiek publiek tot 1200 personen (verspreid over meerdere gescheiden studio’s) en een onbeperkt aantal digitale bezoekers. 

Naast de beperkingen en de verplichtingen die door de overheid worden opgelegd aan organisatoren, bestaat er ook veel terughoudendheid van opdrachtgevers door de aanhoudende onzekerheid in deze crisis. Ook voor de bezoekers moet het ‘comfort’-gevoel versterkt worden om op de meest veilige manier opnieuw evenementen bij te wonen. Toch zoeken bedrijven meer en meer de noodzaak om opnieuw connectie te maken met hun doelgroep, zowel fysiek als digitaal. Onze hybride events maken de combinatie van beide werelden mogelijk.

De 16 studio’s bij AED bevinden zich op een uitgestrekt terrein van 5,5 hectaren en beschikken over 3 volledig gescheiden bezoekersingangen, waardoor de publieksstromen perfect gemonitord kunnen worden. De ruime studio’s laten toe om voldoende fysieke afstand te garanderen tussen alle aanwezige bezoekers en kunnen modulair aangepast worden aan de maatregelen op het moment van het evenement. Welke regelgeving er ook van toepassing is, het event kan steeds plaatsvinden op de vastgestelde timing, desnoods volledig virtueel. Glenn Roggeman, CEO van AED group, en Bart De Vos, CEO van event agency Creationz, vonden elkaar tijdens een inspirerend gesprek en besloten om dit concept samen te lanceren.

Glenn Roggeman: ”De inbreng van AED Studios beperkt zich tot het faciliteren van de meest ambitieuze evenementen en het voorzien van hoogtechnologisch materiaal. Zo werd vorige maand de nieuwe XR studio gepresenteerd. Extended reality (XR) is de overkoepelende term voor virtual reality (VR), augmented reality (AR), mixed reality (MR) en andere immersieve technologieën. In de XR studio kunnen de fysieke en de digitale wereld op een perfecte manier met elkaar verbonden worden en dit geeft nieuwe, uitgebreide en unieke mogelijkheden voor audiovisuele producties. De XR studio is een initiatief van 5 partners (Eurogrip, QBE, MalfMedia, by Lex Concept Design Control & AV Wizard) die samen met AED deze hoogtechnologische studio hebben gerealiseerd. We hebben ook sterk geïnvesteerd in corona-proof technologieën, zoals onze UVC-luchtonstmettingssytemen. Comfort en veiligheid voor de klant staan centraal.”

Bart De Vos: “Creationz volgt het creatieve en operationele proces van A-Z op met de klant: de uitwerking van het concept, de digitale en fysieke vormgeving, scripting, scenario, regie, decors, event management… Naast de hoogtechnologische XR studio, bieden we eveneens greenkey of LED-key technologie aan. Ook bij een digitaal event komt heel wat kijken en dat wordt toch nog vaak onderschat bij vele klanten. Wij willen de one-stop-shop zijn voor uw virtuele toekomst. En AED Studios biedt hiervoor perfecte faciliteiten als meest corona-proof locatie.”

Met de samenwerking willen AED Studios en Creationz een ‘One-Stop-Shop’-service aanbieden aan klanten die begeleiding wensen in deze nieuwe manier van evenementen organiseren, waar veel technische en creatieve inbreng bij nodig zijn.  

Event agencies die eigen concepten willen realiseren, kunnen zoals steeds rechtstreeks contact opnemen met AED Studios.

Locatie voor bedrijfsfeesten in Antwerpen – AED Studios

Full-service evenementenbureau – Creationz

Shares

You May Also Like

Eventsector zkt. sterke leider

Vanuit #Soundofsilence vragen we al enkele maanden een duidelijk signaal voor een concrete heropstart. ...

Toerisme Vlaanderen geeft uitleg bij de huidige corona-maatregelen

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen en informeren over de coronamaatregelen voor de ...

De sector is blij met het gecontroleerd openen van het publiek leven

Na 6mnd van volledige sluiting krijgen de bedrijven in de markt van de ‘privé-feesten’ ...

Voortaan onderscheid tussen professioneel georganiseerde en privé-evenementen

Voor evenementen wordt er voortaan een onderscheid gemaakt tussen evenementen die u zelf organiseert ...

Radisson Hotel Group verwelkomt buitengewoon segment in Brussel met Radisson Collection

Radisson Hotel Group kondigt met trots de opening aan van het eerste Radisson Collection ...

5 noodzakelijke ingrepen om 5 na 12

Na de blackout zetten we de spots weer vol op de toekomst. Een toekomst ...