AED Studios nu ook officieel kandidaat als vaccinatiedorp: “We kunnen tot 10.500 vaccinaties per dag aan”

Het is intussen geen geheim meer dat AED Studios zijn leegstaande evenementenhallen en filmstudio’s ter beschikking stelt van de overheden om er een grootschalig vaccinatiedorp op te zetten. Sinds zondag is de aanvraag ook officieel. “Onze infrastructuur overtreft ruimschoots de vereisten.”

Begin december al riep AED Studios uit Lint de overheden op om grote evenementenhallen in te zetten als vaccinatiedorpen, om zo de ziekenhuizen en triageposten te ontlasten. Vorige week hekelde AED nog steeds geen concreet antwoord gekregen te hebben op geen enkel overheidsniveau. Intussen blijkt dat de vaccinatiestrategie per eerstelijnszone (ELZ) georganiseerd zal worden, voor Lint is dat de zone ZORA met ook Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Mortsel en Wommelgem. Edegem nam intussen het heft al in eigen handen, en zal de eigen inwoners vaccineren op de parking van het Universitair Ziekenhuis (UZA).

Voor de andere ZORA-gemeenten is er momenteel nog geen zekerheid. De eerstelijnszone en de burgemeesters kunnen zelf kiezen met welke (privé-)partners ze in zee willen gaan om het massaal vaccineren van hun inwoners in goede banen te leiden.

Klaar tegen 1 februari

Zondag stelde AED zich dan ook officieel kandidaat als partner. “Als grote evenementenlocatie zijn we ervan overtuigd dat wij als private partner over de nodige kennis en expertise beschikken om de overheid en de zorginstanties te ondersteunen in deze grootschalige publiekscampagne”, zegt woordvoerder Filip Van Vlem. “Onze infrastructuur overtreft ruimschoots de vereisten die worden vooropgesteld door het Vlaams Vaccinatiecentrum. We kunnen al operationeel zijn vanaf 1 februari, zelfs sneller indien nodig of gewenst.”

AED stelt vier verschillende scenario’s voor. Zo kan enkel Studio 9 (1.200 m²) opengesteld worden met vier vaccinatiestraten voor 1.400 vaccinaties per dag. AED kan naar eigen zeggen op schalen met andere studio’s zoals Studio 7 (2.400 m²) met een maximumcapaciteit van dertig straten voor 10.500 prikken per dag.

Bron: HLN.behttps://www.hln.be/lint/aed-studios-nu-ook-officieel-kandidaat-als-vaccinatiedorp-we-kunnen-tot-10-500-vaccinaties-per-dag-aan~a84a1dd2/

Foto:  © Photo News

Locatie voor bedrijfsfeesten in Antwerpen – AED Studios

Shares

You May Also Like

Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootschalig vaccinatiedorp

Na grondig overleg is er een beslissing uit de bus gekomen: de momenteel leegstaande ...

430 eventbedrijven staan klaar voor bouw vaccinatiecentra

Steden en gemeenten kijken naar bedrijven uit de evenementensector om zo snel mogelijk vaccinatiecentra ...

Eerste vaccinatiecentrum van Brussel opent in maart aan Heizel

In maart zal het eerste vaccinatiecentrum in Brussel aan de Heizel de deuren openen. ...

Nekkerhal wordt Mechels vaccinatiecentrum, opbouw begint morgen al

De Mechelse Nekkerhal zal op korte termijn omgevormd worden tot vaccinatiecentrum. Dat heeft het ...

Breaking News: "Corona-proof" rubriek op Mice Magazine

Beste MICE people, De post-Corona periode laat jammer genoeg wat langer op zich wachten ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.