Alessio Zappalà, chef-kok bij Hotel Van der Valk Luxembourg doet mee aan de de TV show "Gino cerna Chef"

Alessio Zappalà, chef-kok van de restaurants van Hotel Van Der Valk Luxemburg (Le Nid en L’Oeuf), is op de televisie verschenen en heeft de naam van het Groothertogdom naar Italiaanse schermen gebracht. En hij deed dat na de confrontatie met 499 potentiële concurrenten.

De TV show “Gino cerna Chef” is een kookprogramma dat op zoek is naar nieuw talent om naar Engeland te sturen. Maar wie is Gino? Het is de beroemde chef-kok Gino D’Acampo, een bekend gezicht op de televisie, eigenaar van vele Italiaanse restaurants in Engeland en rechter van de show. Aan zijn zijde staat Fried Sirieix, een andere televisieroemdheid en internationaal bekende Franse maître d’hôtel. Tussen harde kritiek en ironische taalkundige blunders houdt de concurrentie de kijker “heerlijk buiten adem”.

Professionaliteit, precisie en concentratie zijn de bases van waaruit de strijd van deze show in zijn oorspronkelijke vorm begint. Twaalf chef-koks wedijveren en dagen elkaar uit door hun eigen recepten en verrassingsgerechten te bereiden die door Gino worden voorgesteld. De eliminaties gaan in een snel tempo door tot er nog maar twee over zijn. De gelukkige finalisten vliegen rechtstreeks naar Engeland waar ze de strijd tot de dood eindigen in de keuken van Gino, die in de tussentijd kritiek levert, boos wordt, wegloopt… “omdat koken serieus is”.

Het programma van de Gino cerca chef-kok is afgelopen donderdag van start gegaan, terwijl we de eer hebben Chef Alesssio (de naam waaronder hij in Luxemburg bekend staat) te zien in de tweede aflevering die op donderdag 17 september om 21.25 uur zal worden uitgezonden.

Zal Alessio Zappalà in staat zijn om het snelle tempo dat in de race wordt opgelegd bij te houden, hij die zo ambitieus, nauwgezet en nauwgezet is? Zal hij de naam Luxemburg tot het einde toe kunnen dragen?

Het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met de NOVE, zichtbaar op IPTV, of de aflevering in live streaming op de sociale netwerken van Chef Alesssio te bekijken.

Alessio Zappalà

Een gepassioneerde Siciliaanse persoonlijkheid met een technisch kookdiploma uit Luxemburg aan het Lycée Technique de Bonnevoie. Alessio Zappalà arriveerde in de keuken van Hotel Van Der Valk, via de keukens van de Italiaanse ambassade in Luxemburg, Oberweiss, Café des Capucins en vele andere bekende Luxemburgse namen. Ervaringen die hem in staat hebben gesteld zijn horizon te verbreden.

Als prijswinnaar bij de internationale kookkampioenschappen, gouden en zilveren medaillewinnaar bij de internationale kampioenschappen fingerfood, leidt hij een team van chef-koks onder de naam Team Italia Luxemburg, waarmee hij deelneemt aan representatieve evenementen in Luxemburg en kooklessen geeft in hotelscholen, waaronder een hotelschool voor sociaal achtergestelde mensen op Sicilië.

Hij gaat terug naar zijn Alessio oorsprong, maar hij vernieuwt, heruitvindt, mixt, voor een keuken zonder barrières door de basiskeuken van de Italiaanse “nonna” opnieuw uit te vinden in gastronomische gerechten.

Conferentiehotel Luxemburg – Van der Valk Hotel Luxembourg-Arlon

Shares

You May Also Like

Tent Zebrastraat

Vanaf oktober tem januari zetten we op ons middenplein terug onze tent op. De ...

Groen licht voor Onderwijsbeurs Tools4schools: Afspraak op zaterdag 26 september in Kortrijk Xpo

In Kortrijk Xpo mogen vanaf 1 september opnieuw (vak)beurzen doorgaan. Vaste beursgebouwen worden namelijk ...

Nieuwe website: Visix shinet nu ook volop online

Als brandshiners maken ze er een erezaak van hun klanten, hun merken en producten ...

Coronaproof meeting van Brussels Airlines in Gent

Ja, de meeting- en eventindustrie heeft al zware klappen gekregen. Toch zijn er gelukkig ...

Coronaproof vergaderen, hoe doe je dat? – ibis Styles Zeebrugge

Digitaal vergaderen is een goede redder in nood geweest om dringende vergaderingen of een ...