American Dream Cars & Bikes, the Golden Years in Autoworld

VAN 15 DECEMBER 2017 TOT 28 JANUARI 2018

Na “Bugatti 100” (2008), “Belgian Racing Legends” (2011), “Ferdinand Porsche, from electric to electric” (2013) en “Italian Car Passion, la bella macchina” (2015), die samen 200.000 kijklustigen aantrokken, neemt de grote eindejaarstentoonstelling van Autoworld – “American Dream Cars and Bikes, the Golden Years” – ons mee naar de andere kant van de Atlantische Oceaan.
In het Amerika van de jaren vijftig en zestig, de “Golden Years”, was alles mogelijk. De Amerikaanse samenleving kende een enorme omwenteling door de sterke economische groei, voelbaar in de automobielproductie en de ontwikkeling en uitbouw van een indrukwekkend wegennet.
Wie zou er niet in die tijd geleefd willen hebben? Het is het tijdperk van Rock & Roll en het begin van de roadtrips op de Route 66. Het leven spitste zich steeds meer toe op de weg en heb bezit en gebruik van de auto. Drive-in restaurants en bioskopen waren de nieuwe trend.
Het is van zelfsprekend dat de sfeer van de expositie “made in USA” zal uitstralen, waar auto’s tentoongesteld zullen worden langs één kant rond een diner en langs de andere kant in een drive-in bioscoop.

EEN DECOR DAT ZICH KAN METEN MET DE BESTE AMERIKAANSE FILMS
De scenogra e in de tentoonstellingsruimte voert u mee naar de nachtelijke sfeer van een Amerikaans wegrestaurant, de nieuwe trend in Amerika in de jaren ’50 en ’60. Wat verder staan tientallen sleeën geparkeerd voor het reuzescherm van de “drive-in movie”, waarop fragmenten van legendarische scenes uit de road-movie lmen van die tijd vertoond worden. Denk maar aan Grease, American Graf ti, Bullitt, Gone in 60 seconds of Easy Rider.
Telkens lms waarin de auto en moto een hoofdrol opeisen. Uiteraard mag een typisch Amerikaans benzinestation met garage hier niet ontbreken, met een legendarische skyline op de achtergrond.

MEER DAN 40 HISTORISCHE AUTO’S
De expositie “American Dream Cars and Bikes, the Golden Years” brengt in één uniek decor de meest legendarische en buitengewone auto’s samen die de Verenigde Staten heeft geproduceerd tussen 1949 en 1972.
Auto’s die alle generaties aanspreken en iedereen doen dromen. Met hun levendige kleuren wilden ze iedereen de oorlogsjaren doen vergeten.
De cinema heeft ongelofelijk veel bijgedragen aan de populariteit van sommige van deze auto’s, de groene Ford Mustang GT van Steve McQueen in Bullit, de Ford Gran Torino van Starsky & Hutch en zeker niet te vergeten de Buick Roadmaster in Rain Man met Tom Cruise en Dustin Hoffman, zijn slechts enkele voorbeelden.
De Hot Rod van de jaren ’50 herinnert ons aan de drooglegging en aan de tijd dat mensen moesten ontsnappen aan controles van de federale agenten. Wie herinnert zich niet de lmscenes waar deze krachtige machines zich meten op het strand. Later, aan het einde van de jaren ’60 / begin jaren ’70, werd de Hot Rod onvermijdelijk vervangen door de “Muscle Cars”, de “big blocks” met V8 motoren.
Het werd een moeilijke keuze om uiteindelijk een 40-tal auto’s te weerhouden. Veel chroom, indrukwekkende koetswerken met achtervleugels en felle kleuren. Uiteraard maken de “Big Three” – General Motors, Ford, Chrysler – het merendeel van het wagenpark uit. Maar ook verdwenen merken als Packard, Studebaker, Hudson of Kaiser- Frazer blijven tot de verbeelding spreken.
Buick, Cadillac, Chevrolet en Pontiac verdedigen de kleuren van General Motors. Binnen Ford Motor Company zijn de Thunderbird, Torino, Edsel of Mercury een absolute must. Plymouth, Dodge en De Soto behoren dan weer tot de legende van de Chryslergroep. Pony Cars als de mytische Ford Mustang of zijn directe concurrenten Chevrolet Camaro en Dodge Charger ontbreken evenmin op het appel. Een Plymouth Superbird is de kers op de taart.

FORD IN THE SPOTLIGHT !
Ford ondersteunt als ‘titelsponsor’ het evenement “American Dream Cars and Bikes, the Golden Years”. Het merk kreeg daarom een vooraanstaande plaats in de zone op het einde van de ‘Blue Boulevard’, op de benedenverdieping van Autoworld.
De uitgelezen kans om deze wagens – waaronder de GT40 die Ferrari vier opeenvolgende keren geklopt heeft op zijn eigen terrain, LeMans, in 1966, 1967, 1968 en 1969 met onze landgenoten Lucien Bianchi en Jacky Ickx in een hoofdrol – te ontdekken. De Ford GT krijgt dan ook tijdens de expo speciale aandacht met de drie generaties, GT40 (1965/66), GT (2005) en GT (2016/17) broederlijk naast mekaar. Met daarnaast de legendarische Shelby Cobra.

AVANT-PREMIÈRE IN AUTOWORLD
Wie niet kan of wil wachten tot de Brussels Motor Show in Januari 2018, kan in Autoworld de nieuwe Ford Mustang MCA 2018 al van dichtbij bewonderen. Een avant-première voor de Benelux!

RACING IN THE USA
Motorsport heeft ook in de Verenigde Staten een belangrijke geschiedenis, maar racewagens horen niet thuis op de Route 66 of in een drive-in restaurant of -bioscoop. Daarom is er een apart podium vooraan in het museum met een Chevrolet Camaro Z28 TransAm 1968; een Ford Mustang Boss 302 TransAm 1970, een Ford Falcon Nascar, een dragster en een 2-tal leuke verrassingen.

EEN 15-TAL HARLEY-DAVIDSON’S
Dankzij onze samenwerking met Harley-Davidson Capital Brussels, kunnen we ook dé Amerikaanse motor bij uitstek een plaats geven in deze expositie. Denk aan de lms Easy Rider met Peter Fonda of aan de Liberator, waarin duidelijk wordt dat de Harley een belangrijk vervoersmiddel was van het Amerikaanse leger tijdens de bevrijding van Europa aan het einde van de tweede wereldoorlog.

SCHAALMODELLEN…
Ruim 200 schaalmodellen (1:43) vertellen het verhaal van de “golden fties en sixties”, met unieke exemplaren van de rijdende expo Motorama, Nascar, Indy, CanAm & TransAm racewagens.

SHOPPING IN AUTOWORLD
Enkele leuke vitrines wijzen u de weg naar de totaal vernieuwde shop bij het verlaten van het museum. Leuke gadgets dankzij onze partners, een coole Autoworld sweater, een catalogus met hardcover geschreven door Bart Lenaerts, een poster, boeken, dvd’s. Schaalmodellen zijn er ook met als absolute “nice to have” een gepersonaliseerde witte Ford Mustang 1965 op schaal 1:18 in een beperkte oplage. In samenwerking met onze partner Harley-Davidson Capital Brussels, een gelimiteerde oplage van de exclusiev “American Dream Cars and Bikes” T-Shirt.
Meer dan voldoende keuze aan souvenirs en cadeaus die meer dan welkom zijn tijdens de eindejaar periode.

VERPOZEN IN DE DRIVE-IN…
Wie al dat moois vanop afstand wil bekijken en even verpozen tussen glitter en chroom, kan in het Drive-in restaurant terecht voor een drankje.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Plaats:
Autoworld Brussel Jubelpark 11 1000 Brussel (metro Merode)

Openingsuren:
Iedere dag van 15/12/2017 tot 28/01/2018 (ook op maandag, op 25 deceber en op 1 januari) Van 10u tot 17u (Zaterdag en Zondag tot 18u)

Tarieven (*):
Volwassenen: 13 e
Groepen (15 personen en meer na reservatie) / Studenten / Senioren / Invaliden: 10 e
Kinderen van 6 tot 12 jaar: 7 e
Kinderen < 6 jaar: gratis
Tickets kunnen ook online worden besteld
(*) met een ticket voor de tentoonstelling krijgt u ook toegang tot de permanente collectie van het museum

Informatie voor bezoekers:
Website: www.americandreamcars.bewww.autoworld.be of +32 2 736 41 65
Facebook : Autoworld Brussels
Twitter : #Americandreamcars@autoworld
Instagram : Autoworld_Brussels

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Unieke vergaderzalen te Brussel – Autoworld

Shares

You May Also Like

Brugge verwelkomt het 15e B.E.S.T.- congres in december 2018

Met trots verwelkomt Brugge op 3 en 4 december 2018 het 15e Internationale B.E.S.T.-congres. ...

Geslaagd event voor 20 jaar Audi TT

De Audi TT bestaat 20 jaar en dit werd uitgebreid gevierd op het circuit ...

Eventonline geeft Visit Brussels duwtje in de rug op IBTM World

“Ik ben even de tel kwijt, maar Eventonline is voor de zoveelste keer aanwezig ...

MeetinGent & Oost-Vlaanderen laat event- en meetingsector netwerken

75 aanbieders uit de meeting- en eventsector in Gent & Oost-Vlaanderen kwamen samen in ...

Exclusively yours – Geniet van de Balmoral Style

Als bedrijf een evenement organiseren in uw ‘eigen’ hotel? In het Radisson Blu Balmoral ...

Een exclusieve kijk achter de schermen van 'Holiday on Ice' bij AED Studios in Lint

Copyright: Benoit De Freine De repetities van de nieuwe internationale ijsdansshow van ‘Holiday on ...