Antwerps vaccinatiecentrum verhuist naar Antwerp Expo in november en Kinepolis in december

Post Image
Post Image

Het vaccinatiecentrum VacCovid op Park Spoor Oost verhuist midden november naar Antwerp Expo en nadien naar Kinepolis. Er zal ook op andere locaties geprikt worden, zodat bijvoorbeeld inwoners van Linkeroever de Schelde niet moeten oversteken. Dit allemaal om de ongeveer honderdduizend 65-plussers uit de regio vlot een derde prik te kunnen geven.

Inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten die 85 jaar of ouder zijn, kregen in september al een uitnodiging voor een derde prik. Vorige week gingen de uitnodigingen voor 65-plussers ook de deur uit.

“Laat je zo snel mogelijk vaccineren zodra je de uitnodiging ontvangt”, drukt Antwerps gezondheidsschepen Els van Doesburg (N-VA) op het hart. “Zo blijf je goed beschermd, ook nu iedereen stilaan meer tijd doorbrengt en meer mensen ziet. De vaccins doen duidelijk hun werk. We genieten weer veel meer vrijheid en dat moeten we nu vasthouden.”

Expo en Kinepolis

Om die honderdduizend mensen zo efficiënt mogelijk te helpen, werd beslist om VacCovid op Spoor Oost langer open te houden, tot midden november. Daarna kan men gevaccineerd worden in Antwerp Expo op het Kiel. In december verhuist het vaccinatiecentrum naar Kinepolis in Antwerpen-Noord.

Tegelijkertijd worden er begin december lokale vaccinatiedagen georganiseerd, onder meer op Linkeroever, Stabroek, Schoten en Wommelgem. “Deze vaccinatiedagen zijn bedoeld voor senioren die moeilijk te been zijn en zich niet tot aan de grotere locaties kunnen verplaatsen”, zegt van Doesburg nog.

Bouwpakket

“Zodra het kan, verhuizen de vaccinaties naar andere locaties in de stad en de vier randgemeenten”, gaat Jan Stroobants verder, ZNA-spoedarts en coördinator van VacCovid. “In de tijdelijke centra kunnen we op korte tijd grote groepen inenten, zonder de uitgebreide infrastructuur van het vaccinatiedorp op Spoor Oost. We werken met een bouwpakket dat snel op te bouwen en af te breken is, en waarvan de omvang makkelijk af te stemmen is op het aantal toe te dienen vaccins.”

“Studies hebben aangetoond dat de bescherming van ouderen langzaam afneemt na verloop van tijd”, klinkt het bij het stadsbestuur. “Daarnaast werken de huidige vaccins nog steeds goed tegen de varianten van het virus die in ons land de ronde doen. Een derde prik is de beste garantie op een langere en verhoogde bescherming tegen het coronavirus.”

Wie nog geen eerste of tweede prik kreeg, kan ook nog steeds terecht in één van de vaccinatiepunten.

Congres en eventlocatie in Antwerpen – Kinepolis Antwerpen

Shares

You May Also Like

Eventsector hekelt totaal gebrek aan rechtszekerheid

Elke week een nieuw overlegcomité, elke week opnieuw nieuwe beslissingen en nieuwe beperkingen zorgen ...

Sylvester wint gouden BEA-award voor herdenking 75 jaar Bevrijding

Gisterenavond werden in de Nekkerhal in Mechelen de Belgian Event Awards (BEA’s) uitgereikt. Die ...

PRG Zwitserland wordt PRG Gear

Vandaag begint een nieuw hoofdstuk voor onze dochteronderneming in Zürich! Aangezien het toonaangevende droogverhuurbedrijf ...

“Eventsector in de uitverkoop op deze Black Friday”

‘Solidariteit met de maatschappij’, dat is de vraag vanuit de overheid nu al 20 ...

PRG Names Stephan Paridaen CEO

Founder, Chairman & CEO Jere Harris to take on new role of Executive Chairman ...

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen
met een unieke combinatie van diensten en materialen