Antwerpse Handelsbeurs zwaait deuren open met allereerste publiek concert

Binnenkort is er een unieke gelegenheid om de eeuwenoude Antwerpse Handelsbeurs te leren kennen via klassieke muziek. Na twintig jaar leegstand klinken er straks hemelse klanken onder de gesculpteerde bogen en gietijzeren ranke structuren van de vernieuwde Handelsbeurs. Op zaterdag 21 en zondag 22 december gaan immers de allereerste publieke concerten door in de magische setting van het gerenoveerde beursgebouw in samenwerking met CASCO Phil, the Chamber Orchestra of Belgium. Vandaag testte sopraan Hanne Roos alvast de akoestiek van het gebouw voor het getraind oor van presentator Kurt Van Eeghem.

Belgische sopraan Hanne Roos gooit nationaal en internationaal hoge ogen met haar vocaal meesterschap. Samen met radiopresentator Kurt Van Eeghem, die de concerten zal inleiden, zong ze vandaag – bij wijze van ultieme akoestische test – de hoogste noten in de Antwerpse handelsbeurs. “Ik kijk er enorm naar uit om in deze imposante omgeving te mogen zingen”, aldus sopraan Hanne Roos. “De akoestiek van de Handelsbeurs is bij deze alvast getest en meer dan goedgekeurd. Het worden fantastische concerten. Ideaal om de feestperiode in te zetten!” De Handelsbeurs is er nu klaar voor om één van haar historische functies opnieuw op te nemen. Want reeds in de tweede helft van de zestiende eeuw gingen hier concerten door, en bracht muziek mensen samen op deze schitterende ontmoetingsplek. Bekijk hier het filmpje waarbij Hanne en Kurt de akoestiek testen: Soundcheck Hanne en Kurt in Handelsbeurs Antwerpen

Unieke muzikale gelegenheid om de Handelsbeurs te ontdekken

Met dit nieuwe initiatief wil de Antwerpse Handelsbeurs iedereen een unieke gelegenheid bieden om kennis te komen maken met het oudste beursgebouw van Europa. De recent gerenoveerde evenementenhal, voorzien van alle hedendaagse technieken,  is momenteel immers nog niet vrij toegankelijk.  Pas na de opening van het restaurant en het hotel volgend jaar, zal de Handelsbeurs doorlopend open zijn als er geen evenementen  plaatsvinden. Veel Antwerpenaars van middelbare leeftijd en ouder kennen de Handelsbeurs nog uit een ver verleden, maar bij de jongere generatie is dit gebouw nog volslagen onbekend.  Daarom zwaait de Handelsbeurs tijdens de kerstperiode haar deuren open voor een muzikale vuurdoop met twee prachtige kerstconcerten.

Kerstklassiekers in impressionante setting

Op 21 en 22 december brengt CASCO Phil – samen met sopraan Hanne Roos en onder leiding van gastdirigent Stijn Saveniers – de mooiste kerstklassiekers gaande van Mozart, Tjaikovsky tot Brahms in deze prachtige neogotische setting. Als intro bij deze concerten geeft Tanguy Ottomer – stadsgids en auteur van het boek in wording ‘Handelsbeurs’ – een korte toelichting voor het publiek over het verleden, het heden en de toekomst van de ‘moeder der beurzen’. Op het einde van het concert krijgt het publiek de gelegenheid om enkele sfeervolle kerstliederen mee te zingen. Presentator Kurt Van Eeghem geeft bij aanvang van het concert een korte inleiding waarin hij de componisten en hun werk duidt, en zorgt nadien voor de sympathieke begeleiding van het meezing moment op het einde van het concert.

Wie nóg meer kerstbeleving wenst, kan aansluitend kiezen voor een kerstaperitief en walking dinner op de étage met doorlopend een persoonlijke toelichting over de Handelsbeurs door Tanguy Ottomer. Ook een exclusieve Meet & Greet met artiesten en dirigent staan op het programma.

Een deel van de opbrengsten van deze kerstconcerten gaat naar een daklozenorganisatie voor organisatie van een kerstdiner. Tevens worden een aantal tickets gratis verdeeld onder kansarme Antwerpenaars via STA-AN vzw (Samen Tegen Armoede – Antwerps Netwerk).

Voor meer info en tickets: https://www.kerstconcerthandelsbeurs.be/

Handelsbeurs Antwerpen is een multifunctionele ontmoetingsruimte waar bedrijfs- en publieksevenementen kunnen plaatsvinden in een uitzonderlijk historisch kader. De evenementlocatie is uitgerust volgens de hedendaagse comfortnormen en beschikt over geïntegreerde audiovisuele technieken. De evenementenhal heeft een ruime parking (Q-Park Handelsbeurs) met in- en uitrit via de Sint-Katelijnevest en met rechtstreekse toegang tot de Handelsbeurs. Production Resource Group (PRG) neemt in de Handelsbeurs het audiovisuele luik voor zijn rekening. J&M Catering is catering partner van de Handelsbeurs. Binnenkort opent J&M Catering in de aanpalende Schippersbeurs een restaurant met overdekt terras. In het voorjaar van 2020 opent in het historische Hotel du Bois in de Lange Nieuwstraat een Autograph by Marriott Hotel met 139 kamers. De komst van Marriott naar Antwerpen met een vijfsterrenhotel is een primeur voor de Antwerpse hotelsector. Voor meer info over de evenementenlocatie en haar geschiedenis: www.dehandelsbeurs.be

Historische eventlocatie in Antwerpen – Handelsbeurs

Shares

You May Also Like

Organiseer jouw teambuilding aan zee – ibis Styles Zeebrugge

Een goede teamsfeer en employer branding zijn vandaag de dag cruciaal binnen een bedrijf. ...

Veldeman lanceert nieuwe booghal

Een aluhal kopen? Goed nieuws: het gamma van Veldeman kent een nieuwe telg, de Arcada ...

Mallorca, de perfecte event- en congreslocatie – Palma Congress Center

Wanneer je denkt aan Mallorca denk je aan de prachtige stranden, het goede weer, ...

Avernas Golf Club – Gezellig en familiaal

U wilt uw collega’s samenbrengen of uw klanten uitnodigen op een originele plek waar ...

Oostende wordt thuisbasis voor Belgian Cats in Februari

De internationale basketbalfederatie FIBA besliste onlangs over de organiserende landen van de preolympische kwalificatietornooien ...