Antwerpse Oktoberfesten op het water

Post Image
Post Image

Van zaterdag 19 september tot en met zaterdag 3 oktober zouden normaal gezien de wereldbefaamde Oktoberfesten in München doorgaan. Door corona is dit massa-evenement geannuleerd. De Antwerpse avonturier Christophe Sepot bedacht daarom een lokaal en corona-proof alternatief op zijn pas gerenoveerde elektrische salonboot. Gedurende 15 dagen zal hij in de provincie Antwerpen rondvaren en gasten in kleine groep ontvangen voor een gezellig bierfeest op de ‘Zuipschuit’.

Meer dan drie maanden heeft Christophe Sepot in Amsterdam gezwoegd om de historische reddingssloep RFA Sir Tristram te renoveren tot een ecologische fluistersloep. Deze boot hoorde toe tot een Brits logistiek marineschip dat deelnam aan missies in de Falkland-, Golf-, en Balkanoorlogen. Vanaf nu wil Christophe met deze eco-boot toeristische rondvaarten en event concepten organiseren op de Vlaamse binnenwateren.

Christophe Sepot: “Ik heb in de afgelopen jaren enorm veel tijd doorgebracht op verschillende boten overal ter wereld. Na mijn roei-avontuur over de Atlantische oceaan en mijn ’Around the world in 80 dates’-concept, is het tijd om me te settelen. We beseffen in Vlaanderen soms niet welke schoonheid onze binnenwateren en natuur te bieden hebben. Ik wil blijven varen en mensen ontmoeten vanuit mijn passie. Daarnaast wil ik ook kleinschalige event concepten uitwerken, waarvan deze ‘Oktoberfesten’-project het eerste is. Als we niet naar het buitenland kunnen, dan brengen wij het buitenland naar hier. Daarnaast is de sloep natuurlijk steeds privé te huur voor kleine bedrijfs- of familie-events.”

De tour start op 19 september stipt om 12u in de jachthaven van Massenhoven. In deze steden en gemeenten zijn stopplaatsen voorzien: Lier, Mechelen, Boom, Antwerpen stad, Schoten, Brecht, Rijkevorsel, Turnhout, Arendonk, Mol, Geel, Retie, Herentals en Viersel. Op elk traject kunnen 2 ‘bubbels’ meevaren en aan boord wordt uiteraard alles corona-proef georganiseerd. Er werd een partytent op het dek geplaatst zodat ook bij regenweer alle vaarten kunnen plaatsvinden. Meevaren kost 55 euro per persoon, inclusief bier, wijn, frisdrank en hotdogs. 10% van de opbrengst wordt geschonken aan een zuiver drinkwaterproject in de derde wereld. De Spotify playlist aan boord staat standaard op Duitse schlager, maar dat kan in samenspraak met bemanning en passagiers naar wens aangepast worden. 

Tickets zijn verkrijgbaar op de facebook pagina https://www.facebook.com/samenvaren.be

https://atv.be/nieuws/oktoberfest-vieren-op-een-reddingsboot-104971

Shares

You May Also Like

Lekker én Coronaproof tafelen thuis met ‘The Perfect Dinner’

Hoe erg en vervelend de coronacrisis ook is voor onze sector, het triggert ondernemers ...

Zaakvoerder evenementenbureau transformeert Gentse Baudelokapel tot ‘coronaproof’ eventlocatie

De evenementensector gaat al langer gebukt onder de coronacrisis, maar de bedrijfswereld laat zich ...

Opnieuw genieten van live muziek met ZOOlala

ZOO Antwerpen en artiesten van bij ons bundelen hun krachten en blazen het stof ...

Face to face komt sterker dan ooit terug – door Geert Maes, Brussels Expo

Geert Maes, Head of Fairs & Exhibitions Brussels Expo, is tevens bestuurder van Febelux, ...

Nico Ruell van Butik: “Het zijn boeiende tijden!”

De afgelopen maanden waren voor Nico Ruell, zaakvoerder van Butik, een organisatorische en financiële ...

Wetenschapspark Niel: vergader veilig en kom op adem in het groen

Een unieke locatie in het groen ideaal voor jouw events of meetings. Ontdek Boardroom ...