Arteveldehogeschool organiseert opnieuw ‘Event Academy’ in 2017

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

De ‘Event Academy’ van de Arteveldehogeschool keert terug in 2017. Dat hebben docenten Annelies Dedecker en Henk Verhaest bevestigd aan Erik Wood, CEO van Eventonline waarmee ze samen zetelen in de Expertenadviesraad EPM van de hogeschool.

“De Arteveldehogeschool wil zich positioneren als een onderwijsinstelling die de evolutie in de evenementensector op de voet volgt. We willen hierin zelfs de leiding nemen, om onze studenten en oud-studenten te blijven informeren over de nieuwste event- en communicatietechnologie. Vandaar de ‘Event Academy’.  Zie het als een navorming van onze afgestudeerden, om hun kennis op die manier up-to-date te houden in de huidige, competitieve arbeidsmarkt”, aldus Annelies Dedecker en Henk Verhaest, docenten aan de hogeschool en initiatiefnemers.

Vorig jaar werd de ‘Event Academy’ in een nieuw jasje gestoken. Naast studenten en oud-studenten werd tevens de professionele evenementensector uitgenodigd. Bedoeling is om een platform te creëren waar alle muren worden weggehaald tussen professionelen, studenten en docenten. Het is de plaats waar kennis, ervaring en contacten optimaal kunnen worden gedeeld om op die manier een win-win situatie te bekomen.

“Het concept is zo bedacht dat het tevens een navorming is voor onze alumni, want de sector is steeds in beweging”, aldus Annelies Dedecker. “De Event Academy is eigenlijk een combinatie van informatie delen en netwerken.”

“Bovendien zijn er ook de masterclasses”,  aldus Henk Verhaest. “Die gaan telkens over een niche uit de evenementensector en worden altijd gegeven door iemand die in de praktijk staat.”

Vorige editie werd een beroep gedaan op Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson en tevens ‘Digital Champion of Belgium’, als keynote speaker. Vanuit de Europese Unie heeft men volgens het beleid van Barroso beslist dat het digitale onderwijs een prioriteit moet zijn van de landen binnen de EU en men heeft per land gevraagd om daar één ambassadeur voor aan te duiden. Saskia Van Uffelen is dat voor België.

De volgende editie van de ‘Event Academy’ gaat door op 9 mei 2017. Meer info volgt nog. Noteer alvast de contactgegevens: Annelies Dedecker (0498/976116 ) & e-mail: annelies.dedecker@arteveldehs.be

Shares

You May Also Like

Informele netwerkdrink voor eventsector Bien Venue in Interactive Hub

Sinds een aantal jaar wordt regelmatig de gratis informele drink voor de eventsector ‘Bien ...

2018 werd gevierd door DELA in Docks Dome

Het jaarlijkse personeelsfeest van DELA vond plaats bij DOCKS DOME. Voor het 80-jarige jubileum ...

Lucky Events neemt Casino Las Vegas over

Geert Watty is reeds lange tijd actief in de evenementensector. Twaalf jaar geleden nam ...

TRAINM Foundation Gala Dinner in De Zuiderkroon

Op 21 september vond het TRAINM Foundation Gala Dinner plaats in De Zuiderkroon in ...

PRG GroundControl™ Followspot wint een Engineering Emmy

Elke drie jaar is La Louvière het décor voor één van wereld’s grootste outdoor ...

Jullie favoriet ‘The Happy room’ – Seminar@home

The Happy Room is één van de meest geboekte locaties en bevindt zich in ...