Aspergefestival verhuist van Pleynhoeve naar uw eetkamer

Post Image
Post Image
Post Image

Het aspergefestival dat Link21 jaarlijks organiseert bij producent De Pleynhoeve kan dit jaar niet plaats vinden. Maar Groep Van Eyck maakt van de coronanood een deugd. “We verhuizen het festival naar de huiskamer”, zegt Jan Van Eyck. “Iedereen kan, bij al onze vestigingen, een viergangenmenu rond het ‘witte goud’ bestellen en afhalen. En wie een grote bestelling doet, mag een dagmenu van Veresto schenken aan een zorgverlener.”

Het aspergefestival dat Link21 al enkele jaren organiseert bij de bekende Noorderwijkse Pleynhoeve van de familie Van Olmen, lokt jaarlijks duizend mensen. Dit jaar zit dat er niet in. Maar de Groep Van Eyck wil de aspergeliefhebbers niet in de steek laten. Het aspergefestival wordt niet afgelast, het verhuist naar de huiskamers. Daarbij komen alle vestigingen van de groep mee aan boord.

“We zetten dat verrekte coronavirus een neus”, lacht zaakvoerder Jan Van Eyck. “We brengen het festival gewoon bij de mensen thuis. Voor de weekends van Hemelvaart en Pinksteren kan iedereen voor 37,50 euro per persoon een feestmenu van vier gangen bij ons bestellen. In de buurt van onze vestiging in Malle en omgeving Mol leveren we aan huis. Op alle andere vestigingen kan de klant afhalen, conform de veiligheidsregels. De klant is welkom in Kasterlee (Den Eyck en Domein De Putten), Brecht (E10 hoeve), Herentals (Link21) en Noorderwijk (Golfclub Witbos en De Pleynhoeve). We proberen zelfs even een ‘restobeleving’ te bieden, door onze klanten er binnen te ontvangen. Ze zullen onze zaak langs één kant binnen komen en langs een andere verlaten.”

Plezier delen met zorg

Veresto, het bedrijf uit de groep dat catering verzorgt oa in ziekenhuizen, bleef tijdens de crisisweken volop actief. De bewondering voor de professionals in de zorg is dan ook groot. “Daarom maken we van ons aspergefestival ook een hulde aan het zorgpersoneel. Wie voor 100 euro bestelt, mag ons de gegevens bezorgen van iemand die in de zorg werkt. Die krijgt dan van ons een gratis suggestiegerecht van Veresto. Culinair plezier delen met de zorg, het lijkt ons een mooi idee.”

Vonken

Groep Van Eyck is, net zoals de hele horeca, zwaar getroffen door de coronacrisis. Alleen Veresto bleef volop actief. Elders wordt gewerkt met takeaway gerechten. “Wij zijn als groep na onze reorganisatie al wat crisis gewoon”, weet Jan Van Eyck. “Zowel toen als nu leerde ik dat wij fantastische medewerkers hebben. Zij willen niets liever dan mensen laten genieten. Alle koks van onze vestigingen werken daarom samen aan ons aspergefestival. Ze delen zelfs hun geheimste recepten. Dat gaat culinaire vonken geven.”

Kempense bondgenoten

Het viergangenmenu wordt volledig vers klaargemaakt en zo verpakt dat het na afhaling nog even houdbaar is. De mensen moeten na afhaling de vier gerechten alleen nog opwarmen en volgens instructies afwerken naar smaak. Zo kan iedereen de pluimen van een topchef op de eigen hoed steken. “Dit initiatief is een en-en-en verhaal”, besluit Jan Van Eyck. “We willen iets doen voor de mensen in de zorg. Wij willen onze klanten nog eens kunnen verwennen en hen ons vakmanschap demonstreren. En met dit festival zetten we onze trouwe partner ook in de picture. We zijn er van overtuigd dat lokale Kempense en betrouwbare producten in de horeca na corona nog veel belangrijker zullen zijn. In die context is de Pleynhoeve in Noorderwijk voor ons een bondgenoot. Net als Filips Smokery uit Kasterlee, onze partner die voor ons op ambachtelijke manier de zalm rookt, die we bij één van de gangen serveren. ”

Praktisch

Bestellen kan voor het weekend van Hemelvaart tot 19/05 en voor het weekend van Pinksteren tot 27/05 via de websites van de betrokken bedrijven uit de Groep Van Eyck of via de webshop www.verestoshop.be/smaakleverancier.

Wij vragen om bij uw bestelling op de webshop uw betaling elektronisch in orde te brengen zodat we u een veilige omgeving kunnen garanderen.

Afhalen kan voor het weekend Hemelvaart op 21 en 23/05 van 10 tot 12u
Afhalen kan voor het weekend Pinksteren op 29 en 31/05 van 10 tot 12u

Shares

You May Also Like

Zebrastraat Terras

Het Zebrateam heeft de afgelopen weken niet stil gezeten en heeft een leuk alternatief ...

Wijn teambuilding op afstand bij Cinéréa Benelux – Luik-Spa Businessland

Cinéréa Benelux heeft een nieuwe reeks virtuele activiteiten gecreëerd zodat u ook op afstand ...

La Ferme by De Feestarchitect

In Hargimont staat het imposante 13de-eeuwse kasteel van Jemeppe. Deze zomer pakt Château Jemeppe ...

Waarom je post-coronacrisis nog zou gaan werken in een coworking space?

Van de keukentafel naar de living naar de zetel, terug naar de keukentafel en ...

Fit at work! Dit moet je weten als je een productieve werkdag tegemoet wil gaan

Je gaat een drukke werkdag tegemoet, maar bent ’s ochtends opgestaan met een energiepijl ...

Event Alliantie lanceert nieuwe newssite: WeLoveLive.be

Voortaan kan elke event-professional de meest recente informatie terugvinden op www.welovelive.be : een nieuwssite, opgericht door ...