Autoworld: Kick-off Expo ‘70 jaar Porsche’

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Traditiegetrouw naar het jaareinde toe kondigt Autoworld, het bekende automuseum in het Brusselse Jubelpark, een nieuwe en boeiende Expo aan. Resultaat van een jaar lang research en voorbereiding. Donderdag 13 december vond bijgevolg de officiële kick-off van de Expo ‘70 jaar Porsche’ plaats. Erik Wood, CEO van Eventonline, was erbij en had een gesprek met Sebastien De Baere, Algemeen Directeur van Autoworld.

“Porsche blaast 70 kaarsjes uit en wij oordeelden om dit levensverhaal te tonen met 70 Porsches. Het was niet de moeilijkste expo omdat er heel wat Porsche materiaal in België te vinden is. We zijn dan ook heel fier te melden dat 80% van wat hier te zien is, effectief afkomstig is uit Belgische privécollecties”, aldus Sebastien De Baere.

En de directeur heeft gelijk. De Expo toont heel wat indrukwekkende wagens die blijkbaar nog nooit eerder aan het grote publiek werden getoond. “We hebben een paar nieuwe eigenaars gevonden die eigenlijk heel discreet waren en liever niet wensten te exposeren, maar die we toch hebben kunnen overtuigen. Neem bijvoorbeeld Porsche Nr. 2, de 365 Gmünd, zo’n beetje de Heilige Graal van Porsche. Bovendien staan hier zeer exclusieve en uitzonderlijke wagens tentoongesteld, neem nu bijvoorbeeld het plateau met de supercars met de GT1 Strassenversion … van dit model bestaan er slechts 30 wagens. Die hebben we hier gekregen dankzij de samenwerking met het Porsche Museum in Stuttgart. We hebben uiteraard ook de steun van Porsche België gekregen. Dergelijke samenwerkingen helpen natuurlijk om deze fantastische kroonjuwelen naar Autoworld te halen.”

Het resultaat mag er dan ook zijn. “Ik ben persoonlijk heel fier op wat we weer hebben gepresteerd met deze expo. Het is steeds een zoektocht van een jaar, maar het resultaat is fenomenaal. Deze keer hebben we toch weer de lat hoog gelegd.”

En terecht. Dat bleek ook uit de appreciatie van Porsche. “Wolfgang Porsche, de oudste nog levende Porsche erfgenaam, was aanwezig tijdens deze officiële opening. Da’s een goede vriend van de heer D’Ieteren die trouwens lid is van onze Raad van Bestuur. Wat weinigen misschien weten, is dat in België, in de fabriek in Vorst waar nu de Audi wordt gemaakt, ze ooit nog Porsche hebben geassembleerd in opdracht van Porsche zelf toen de Duitse autofabrikant destijds de vraag niet kon volgen. Het betreft de 356 Roadster van D’Ieteren, een wagen die hoog staat aangeschreven bij de verzamelaars. De kwaliteit van afwerking in onze Belgische fabriek was blijkbaar heel hoog. Vandaag is deze Roadster meer waard dan een gewone 356.”

Er is dus ongetwijfeld een Belgische link met Porsche. D’Ieteren is tevens reeds 69 jaar lang invoerder van het merk Porsche in België. “Vandaar ook de band tussen beide families. Dat helpt uiteraard voor ons om deze spectaculaire verjaardag nog wat meer grandeur te geven”, stelt Sebastien De Baere. Voormalig autocoureur Jacky Ickx ‘Mr. Porsche’ tekende ook present bij de opening van deze Expo. “Er staat hier ook de wagen waarmee hij Paris-Dakar reed, de 959 Rothmans. Het viel deze keer allemaal in de juiste plooi. In de winter is het ook altijd gemakkelijker voor ons om auto’s op leenbasis te krijgen. In de zomer loopt dat een stuk moeilijker omdat de eigenaars er dan liever zelf mee rijden. ’s Winters staan die collector’s items meestal op stal.”

De Expo is een samenwerking met Porsche, maar is een initiatief van Autoworld. “Wij dragen het financiële risico. Porsche is in principe partner en sponsor. Een formule die werkt. We hebben sterk geïnvesteerd. We hebben hier voor meer dan 65 miljoen € aan auto’s staan. Je moet die auto’s verzekeren, transporteren en vooral het vertrouwen winnen van de eigenaars. Die investering moet nu lonen, dus we hopen op veel bezoekers”, aldus Sebastien De Baere.

In totaal zijn er op deze Expo meer dan 70 Porsches te bewonderen, van het prille begin, vanaf de 356 naar de 911 in alle variaties, tot en met de laatste versie van de GT3 RS, de Turbo en de laatste supercar 918 Spyder. Bovendien ook enkele prototypes die nog nooit eerder in België te zien waren, zoals de 928 Prototype 75Y Ferry Porsche, een must dus voor elke autoliefhebber !

Vooruitblik 2019

Ondertussen wordt er bij Autoworld achter de schermen reeds hard gewerkt aan de voorbereidingen van speciale expo’s voor 2019. “We zijn bezig met een nieuw thema ‘So British’. In het jaar van de ‘Brexit’ gaan we ons richten op alles Brits”, licht Sebastien De Baere een tipje van de sluier. “Het wordt een grootschalige expositie die rond alles wat Brits draait, naast auto’s ook lifestyle. Da’s dan voor december. In de zomer focussen we op Citroën dat in 2019 100 kaarsjes uitblaast. In het najaar doen we Zagato, in maart dan 60 jaar Mini. Uiteraard organiseren we opnieuw de Volkswagen Love Parade, een jaarlijks terugkerend event met de Kevers en we vieren ook nog eens 100 jaar Bentley in mei en juni. Tenslotte doen we nog iets speciaals en plannen we een expo ‘Cycling Legends’ tijdens de zomermaanden. Een Franse verzamelaar met een collectie van zo’n 15.000 items met o.a. meer dan 100 originele gele truien, een caravanwagen … is bij ons komen aankloppen. Deze expo zal gelijktijdig met de expo van Citroën lopen. Immers, met de start van de Tour de France in Brussel mogen we dat niet missen”, aldus nog de Algemeen Directeur van Autoworld.

Praktisch

De Expo ‘70 jaar Porsche’ in het Jubelpark loopt van 14 december 2018 tot en met 27 januari 2019. Autoworld opent de deuren van 10h tot 17h tijdens weekdagen en tot 18h in het weekend.

Ook voor bedrijven biedt het museum tal van eventmogelijkheden: walking diner, personeelsevent, presentaties …

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Unieke vergaderzalen te Brussel – Autoworld

Shares

You May Also Like

Panama presenteert CIRCO, een magisch totaalspektakel op maat

Bouwbedrijf Cordeel, al meer dan 85 jaar een onafhankelijke familieonderneming met roots in Sint-Niklaas, ...

Brugge verwelkomt het Eden-congres in juni 2019

Brugge verwelkomt van 16 tot 19 juni 2019 de 28e editie van het ‘European ...

Ballroom Locations & Events

De laatste maanden zaten we niet stil bij Ballroom. ‘Ballroom – Have a Ball’ ...

Een inspirerende toplocatie nabij Hasselt – Tiendschuur Herkenrode

Vlakbij de autostrade ligt de prachtige historische abdijsite van Herkenrode, temidden 20 hectare natuurerfgoed, ...

Pillows Grand Hotel Reylof viert openingsjaar

Pillows Grand Hotel Reylof: gezellig luxueus! De monumentale deuren van het Pillows Grand Hotel ...