BEA Awards 2019: 6 agentschappen veroveren een felbegeerde trofee

Post Image
Post Image
Post Image

Op 27 maart werden in de Nekkerhal te Mechelen de BEA Awards 2019 uitgereikt, in aanwezigheid van  750 professionals uit de B2B-evenementensector. Tijdens het evenement, dat voor de 21ste keer werd georganiseerd, werden de beste live- en eventcampagnes van het voorbije jaar bekroond.

Mechelen, 28 maart 2019 – De 21ste editie van de BEA Awards leverde een gouden bekroning op voor de agentschappen MeetMarcel, CityCubes, VO Event en The Oval Office. MeetMarcel werd bekroond in de categorie B2B, met het project ‘Bartender Days’ in opdracht van Copperhead. Bij de B2C-events ging de hoofdprijs naar CityCubes, dat ‘Straffe Kost’ organiseerde voor Lidl. VO Event zorgde voor het beste B2E-evenement, met de ‘15th Anniversary’ voor Alter Domus. Het beste Institutional Event was ‘Offshore Wind Energy Experience’, een project van The Oval Office voor het Belgian Offshore Platform.

Naast deze vier categoriewinnaars kende de BEA-jury ook nog twee speciale awards toe, voor projecten die zich hebben onderscheiden voor één bepaald aspect. Exceptional Events werd bekroond voor de ‘R&D Company Day’ die het verzorgde voor ‘Galapagos’, een 360° campagne met een sterk charity-element. Het evenement Zoo Of Life, georganiseerd door Antwerp Zoo Society (KMDA) ontving een Recognition Award voor zijn Community engagement.

De deelnemende agentschappen  presenteerden hun projecten eerder op de dag in Congrescentrum Lamot voor een jury van 16 corporate event managers. Voor de allereerste keer waren deze presentaties ook voor het publiek toegankelijk, en deze beslissing van de organisatie bleek een schot in de roos: maar liefst 370 geïnteresseerden (vertegenwoordigers van evenementenagentschappen, event & marketing managers, leveranciers en studenten) woonden deze sessies bij.

Voor de onthulling van de winnaars verhuisde het evenement ’s avonds naar de Nekkerhal. Daar stond alles in het teken van ‘share the spotlight’: alle actoren uit de evenementenwereld – van agentschappen, over leveranciers, tot adverteerders – werden op gepaste wijze in de kijker gezet. Deze BEA-ceremonie werd dit jaar in goede banen geleid door het agentschap Event Masters, ondersteund door verschillende gemotiveerde Mechelse organisaties en een veertigtal partners uit de sector.

“We zijn dit jaar een nieuwe weg ingeslagen met de BEA Awards’, zo vertelt Jean-Paul Talbot van de BEA-organisatie. “Aanvankelijk was het wachten hoe de sector zou reageren op deze nieuwe aanpak. Maar al onze verwachtingen werden overtroffen, zowel op vlak van bezoekersaantallen, als op vlak van kwaliteit. Dit succes is te danken aan de inzet, de passie en het enthousiasme van alle betrokkenen: de deelnemende agentschappen, de juryleden, het organiserende bureau Event Masters, de Mechelse organisaties, de ondersteunende partners, de associaties en natuurlijk ook de bezoekers. Allemaal samen hebben we de sector op een prachtige manier in de kijker gezet.”

Palmares van de Benelux Event Awards 2019
Golden BEA B2B-evenementen
Copperhead Bartender Days – MeetMarcel voor Copperhead
Golden BEA B2C-evenementen
Straffe Kost – CityCubes voor Lidl
Golden BEA B2E-evenementen
Alter Domus 15th Anniversary – VO Event voor Alter Domus
Golden BEA Institutional events
Offshore Wind Energy Experience – The Oval Office voor Belgian Offshore Platform
Recognition award for 360° approach and charity
R&D Company Day – Exceptional Events voor Galapagos
Recognition award for Community engagement
Zoo of Life –
KMDA voor Antwerp Zoo Society

Informatie: www.bea-awards.be

Shares

You May Also Like

The Frontline Company helpt Evenementenbureaus terug opstarten!

Na lang wachten en veel onzekerheid is er eindelijk wat perspectief in de evenementensector. ...

Hard Rock Hotel Tenerife re-opening!

Hard Rock Hotel Tenerife will be opening its doors from 30 July. The five-star ...

Covid-19 Proof Events by Event Mosaic

Uw evenement, congres, incentive of teambuilding kan nu weer volwaardig opgestart worden. De contouren ...

Zomerbar Thirsty Toucan & Moon Gin slaan handen in elkaar en openen een unieke openlucht cinema!

“Koop lokaal” is een slogan die afgelopen maanden veel verscheen. Hierop spelen ondernemers Moon ...

De “Summer Vibes” van Crowne Plaza Brussels Airport

We gaan er geen doekjes om winden. Covid-19 heeft er serieus ingehakt. De toeristische ...

Brussels Special Venues are prepared for the “New normal”

A way forward with new (and safe) event solutions Our world turned upside down ...